TOP 5 domenii de activitate cele mai cautate de tineri in 2023




15 700 de oportunitati disponibile in total pe Hipo.ro in august 2023

 
Hipo anunta oficial TOP 5 domenii de activitate cele mai cautate de tineri, alaturi de domeniile cu cele mai multe oferte de angajare in 2023. Conform datelor analizate din platforma, oportunitatile la care au aplicat cel mai mult tinerii anul acesta sunt programele de internship si joburile entry-level in arii precum programare, achizitii, marketing, HR si administrativ. In ceea ce priveste oferta angajatorilor, din 15 700 de oportunitati, 2700 de joburi sunt adresate studentilor sau proaspat absolventilor, iar 9000 sunt disponibile pentru cei cu 1-5 ani experienta. In urma studiului Generatia Z pe Piata Muncii in 2023, peste jumatate din tinerii respondenti sustin ca obtinerea de noi abilitati si cresterile salariale sunt cei mai importanti factori care demonstreaza progresul in cariera. 


Conform unui studiu realizat de Hipo asupra oportunitatilor cu cele mai multe aplicari din partea tinerilor (studenti si proaspat absolventi), internshipurile sunt clasate pe primele pozitii, urmand  joburile entry-level. TOP 5 domenii cu cele mai multe aplicari din partea tinerilor sunt:

•     IT&C
•    Achizitii
•    Digital marketing
•    Recrutare
•    Secretariat-administrativ


Conform rezultatelor studiului Generatia Z pe Piata Muncii in 2023, principalul obiectiv in cadrul unui program de internship sau job entry-level a peste jumatate din tinerii respondenti este de a invata si de a se dezvolta personal. Printre asteptarile lor se numara apoi, obtinerea unui salariu satisfacator, cresterea sanselor ulterioare de angajare, precum si crearea de conexiuni in industrie. Peste 50% dintre tinerii respondenti sustin ca obtinerea de noi abilitati si cresterea salariala sunt cei mai importanti factori care indica un progres in cariera.  In momentul actual, tinerii care isi cauta primul job au acces la 2700 de posturi vacante pe Hipo.ro.

 
Din totalul de 15 700 de joburi disponibile pe Hipo, angajatorii le ofera tinerilor fara experienta pe piata muncii 2700 de oportunitati. Cei care au urmat un program de internship si isi cauta un job entry-level, au acces la 3000 de joburi care cer experienta intre 0-1 ani. Cele mai multe oferte de angajare disponibile se adreseaza candidatilor cu 1-5 ani experienta in domeniu – 9000 de oportunitati. In jur de 1000 de joburi sunt disponibile pe Hipo pentru candidatii seniori si manageri.  


Atat cei care se afla in cautarea unui job, cat si angajatorii care isi doresc sa comunice despre posturile lor disponibile pot accesa Hipo.ro, site de joburi cu o notorietate de 17 ani in piata muncii din Romania. Platforma este dedicata exclusiv candidatilor cu studii superioare si ofera oportunitatea angajatorilor sa-si afiseze ofertele disponibile de: programe de internship si trainee, stagii de practica, joburi entry-level si locuri de munca pentru middle, respectiv senior level. Pe Hipo.ro se deruleaza proiecte, precum: Internship and Trainee Marathon, iar sub umbrela acestuia, Summer Career Fair, Angajatori de TOP Online, Top Talents Romania, iar lista continua. 


Despre Catalyst Solutions
Catalyst Solutions este o companie de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding. In cei 17 ani de experienta, Catalyst a devenit cunoscuta pentru unele dintre cele mai mari proiecte si evenimente din domeniu, precum:
DevTalks, cea mai asteptata conferinta IT, care reuneste 3.500 de profesionisti pasionati de web, online, cloud computing, big data si alte tehnologii sau trenduri IT. 
 • DevCon, cea mai influenta conferinta dedicata profesionistilor IT. Pe 1 si 2 Noiembrie vor avea loc 9 conferinte dedicate, care ating o varietate de tehnologii si arii de interes, precum: Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, si nu numai.
www.hipo.ro, singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare;
Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, are loc pe hipo.ro de doua ori pe an si aduce impreuna 200.000+ candidati si 80 angajatori la fiecare editie;
Top Talents Romania, program care identifica si premiaza cei mai valorosi 300 de tineri romani;
Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piata care masoara gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum si asteptarile pe care tinerii le au de la acestia.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI