Cele mai bune 60 de programe de internship din Romania votate de studenti si proaspat absolventi


Peste 46% dintre angajatori ii aleg pe tinerii care au urmat in trecut programe de internship

 

National, 23 mai 2023. Hipo revine cu un nou proiect in Romania, National Intern Day. Proiectul aduce plus valoare pe piata muncii, promovand oportunitatile de cariera destinate celor la inceput de drum. 23 mai este ziua in care Hipo ii sarbatoreste, atat pe interni, cat si pe angajatorii care le ofera tinerilor oportunitati profesionale. In premiera, se lanseaza topul Cele Mai Bune Programe de Internship din Romania in 2023, votate de catre tinerii studenti si absolventi din Romania. Companiile si-au nominalizat oportunitatile disponibile, iar tinerii au avut sansa, atat sa le aleaga pe cele mai bune, cat si sa aplice la ele. Peste 440 de tineri cu studii superioare in domenii precum IT, inginerie, economie, socio-umane si altele, au votat Cele mai bune 60 programe de internship din Romania in 2023, din oportunitatile nominalizate. 46% dintre angajatori ii recruteaza pe candidatii care au urmat anterior programe de internship, conform studiului Piata Fortei de Munca Hipo.ro in 2023.

 

Hipo ii sustine pe tinerii la inceput de cariera sa exploreze piata muncii, aplicand la programe de internship, iar in acelasi timp ii incurajeaza pe angajatori sa le ofere cat mai multe oportunitati in cariera. Luand in considerare beneficiile oferite candidatilor, nivelul implicarii in educatia si dezvoltarea lor profesionala, precum si voturile tinerilor, Hipo lanseaza Topul Cele Mai Bune Programe de Internship din Romania in 2023.

 

In lunile februarie – aprilie ale acestui an, companiile si-au nominalizat oportunitatile pentru tinerii aflati la inceput de cariera. In perioada 10 aprilie – 15 mai, prin 860 de voturi ale studentilor si proaspat aboslventilor au fost alese cele mai atractive programe de internship. Pe 23 mai, 60 de companii se fac remarcate pe piata muncii din Romania, fiind prezente in primul top despre cele mai bune programe de internship, alese de tineri. Acestea sunt:



 

Interesant este ca primii 3 angajatori din TOP activeaza in domenii diverse. Acestea sunt: HARMAN INTERNATIONAL ROMANIA (IT), METRO Romania (retail) si KPMG Romania (consultanta). Mai mult decat atat, din cele 60 de programe de internship, 41% sunt angajatori din industria IT, urmati de inginerie, productie, consultanta, finante si retail. National Intern Day este un eveniment cu si pentru tineri, lansat in premiera de Hipo in Romania. Ii incurajam, atat pe angajatori sa-i sustina pe tinerii la inceput de cariera prin programe de internship, cat si pe studenti si proaspat absolventi sa exploreze oportunitatile din piata muncii actuala!” - Maria Marin, Project Manager @National Intern Day, Hipo.

 

Unul dintre principalele criterii pe baza caruia peste 46% dintre companii recruteaza tineri pentru joburi entry-level este participarea la programe de internship – conform studiului Piata Fortei de Munca Hipo.ro in 2023. Hipo sustine programele de internship disponibile ale angajatorilor si le aduce tinerilor sansa de a-si contura primii pasi in cariera prin National Intern Day.

 

Cei interesati sa descopere Topul Cele mai bune programe de internship din Romania in 2023, realizat de Hipo, pot accesa site-ul de mai sus.

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI