Quiz-urile de cariera: Raspunsurile potrivite la intrebarile potrivite!




„Daca faci ce iti place, nu vei munci nicio zi din viata ta”. „Urmeaza-ti visul!”. „Viitorul depinde de ce faci astazi!”

 

Etc. Etc. Etc.
 

Auzim, de-a lungul maturizarii noastre, multe cuvinte „intelepte” despre cariera si alegerile in cariera. Citate extrase fie din speech-urile motivationale ale unor oameni de succes, fie din operele marilor filosofi si adaptate la lumea moderna si la obiectivele acesteia. Le auzim de la parinti, prieteni, profesori, colegi mai mari, formulate ca niste sfaturi ce se vor a curpinde chintesenta succesului in cariera si in viata.

 

In realitate, insa, daca ne uitam la aceste „proverbe moderne” sub lupa introspectiei, observam ca ele sunt mai mult niste generalitati, spuse cu automatismul specific, care nu ne ajuta, de fapt, sa facem alegeri. Mai degraba, doar ne prezinta – intr-o lumina idealista – rezultatul alegerilor potrivite.

 

Ok, citatele motivationale au rolul lor. Ne ajuta sa vizualizam scopul si sa ne canalizam energia catre realizarea visului profesional. Insa nu ne raspund la cea mai importanta intebare: CUM?

 

Cum ajung sa imi monetizez pasiunea? Cum fac networking cu oamenii care sunt deja in domeniu? Cum incep? Cum imi dau seama daca sunt bun la ceea ce imi doresc sa fac? Cum imi gasesc primul job, ca sa imi demonstrez potentialul?

 

Ei bine, pentru asta exista Quiz-urile de cariera!

 

Fie ca esti in cautarea primului tau internship care sa te propulseze in domeniul mult visat sau esti deja in faza de „Cred ca am nevoie de o schimbare.”, aceste quiz-uri sunt create special pentru a te ajuta sa faci alegerile care te aduc mai aproape de tine. Nu de succes, ci de tine! Succesul are talentul de a se imprieteni cu oamenii care stiu cine sunt, unde sunt si unde se duc.

 

Apropo de „unde se duc”... Sa vedem unde duc link-urile de mai jos...

 

Ce fel de internship mi se potriveste?Rational sau sociabil? Spontan sau organizat? Nu exista raspuns gresit! Trasaturile tale de personalitate sunt cel mai important criteriu pe baza caruia sa iti alegi profesia!

 

Ce cariera mi se potriveste? – Daca personalitatea sta la baza alegerilor profesionale, cunoasterea si constientizarea trasaturilor de caracter stau la baza succesului in cariera. Si, pentru ca acolo vrem sa ajungem, hai sa vedem daca esti genul mai vorbaret sau mai tacut, maratonist amator prin birou sau colegul care nu se misca de la laptop pana nu a verificat de cel putin trei ori Excelul.

 

Tu la ce nivel Top Talents esti acum?  - Membru ONG cu certificari de limbi straine si bagajele mereu gata de plecare in exchange? Daca acesta esti tu, spune-le si angajatorilor! Completeaza quiz-ul, ca sa te tinem la curent cu oportunitatile care asteapta tineri implicati ca tine!

 

Ce personaj din F.R.I.E.N.D.S. esti ca proaspat absolvent?Mai are nevoie de prezentare? Dupa ce parcurgi primele trei quiz-uri, intra si distreaza-te cu gif-urile amuzante cu personajele tale preferate din serial!

 

Tine minte! Pasul urmator si pasul potrivit sunt doua lucruri total diferite! Nu te teme de schimbare!
Fa-o cum trebuie!


 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI