Importanta Networking-ului in cariera



Esti student sau proaspat absolvent in cautarea unui job, dar strategia ta este sa trimiti nenumarate CV-uri catre cat mai multe companii? Ce-ar fi daca ti-am spune ca mai bine de 80% din joburi sunt obtinute prin networking?

 

Da, ai auzit bine. Este adevarat ca experienta, educatia si abilitatile tale sunt importante, insa crearea unei retele de conexiuni cu persoane din domeniile tale de interes poate face diferenta si te poate ajuta sa obtii un job mult mai rapid. Pana la urma, se numeste networking cu un motiv.

Iata cateva dintre motivele pentru care crearea de conexiuni este atat de importanta:
 

  1. Oportunitati de angajare

Interactiunea directa poate oferi oportunitati de angajare care altfel ar fi fost dificil de obtinut. In timp ce aplicatiile online de cautare a joburilor sunt o modalitate eficienta de a gasi anumite pozitii deschise, networking-ul iti poate oferi acces la oportunitati de angajare care nu sunt inca publice.

 

  1. Invata din experienta altora

Discutiile iti ofera oportunitatea de a invata de la alti profesionisti din industria ta. In timp ce cititul si cercetarea sunt importante, nimic nu poate inlocui informatiile si perspectivele oferite de oamenii care au lucrat deja in domeniul tau de activitate. Prin networking, poti intalni oameni care iti pot oferi sfaturi utile si informatii valoroase despre cum sa-ti imbunatatesti abilitatile si sa-ti dezvolti cariera.

 

  1. Cresterea reputatiei

Reputatia ta este un factor esential in crearea unei cariere de succes. Cu ajutorul networking-ului poti construi o imagine pozitiva si sa fii vazut ca o persoana motivata, de incredere pe care orice angajator se poate baza!

 

Deci, daca inca nu ai inceput sa construiesti reteaua de conexiuni profesionale, nu mai pierde timpul si participa la Finance Recruitment Day unde vei avea posibilitatea de intalni reprezentanti ai unor companii precum: BAT – Main Partner, Accenture, Dell – Technologies, Deloitte, EY Romania, KPMG, Societe Generale Global Solution Center, ACCA, OTP Bank si TMF Group.
 

Evenimentul are loc pe 15 martie, incepand cu ora 09:00, la Hotel Marshal Garden Bucuresti, unde vei putea participa la workshop-uri si keynote-uri oferite de companiile partcipante si vei putea interactiona cu reprezentantii lor! Aplica acum, locurile sunt limitate!
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”