Proiect de testare a săptămânii de lucru de 4 zile în Europa



Dacă până acum nu era concretizat planul de lucru de 4 zile pe săptămână, acum începe să se testeze acest lucru. De la data de 30 ianuarie 2022 și până la sfârșitul lunii iulie 2023, se va derula un proiect pilot de testare a sâptămânii de lucru mai scurte. La acest proiect lansat de 4 Day Week Global vor lua parte mii de angajați din Europa.

Ce presupune acest proiect?

Proiectul pilot se desfășoară timp de șase luni, perioadă în care angajații lucrează 4 zile, fără pierderi salariale. Specialiștii implicați în proiect vor ajuta participanții cu sesiuni de mentorat, networking, precum și cu  evaluarea bunăstării și a productivității. 

Mai mult, se vor derula workshop-uri menite să informeze participanții și să le ofere resursele de care au nevoie pentru a întelege conceptul. Webinariile vor fi susținute de reprezentanții companiilor care deja au implementat programul de 4 zile de muncă pe săptămână.

În lunile august și septembrie, vor fi susținute de organizația 4 Day Week Global o serie de evenimente online de informare. Aceste evenimente sunt de interes pentru companiile care își doresc să ia parte la  programul de testare a săptămânii de lucru de 4 zile. În data de 31 august, 7 septembrie, 14 septembrie și 26 septembrie vor fi susținute sesiunile de informare.

Descoperă dacă angajatorul tău ia parte la acest proiect, iar dacă nu este implicat, încearcă să oferi un pont 😊
 

Citește și: 
 

     


 

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania