Sănătatea prin miscare, o necesitate


 
Miscarea si adoptarea unui stil de viată sănătos sunt o necesitate. Lipsa miscării poate aduce cu sine afectiuni si probleme care te pot afecta pe plan personal, cat si profesional.

Ti-am pregătit un articol care te va ajuta să descoperi ce beneficii aduce sportul atunci cand lucrezi mult de la birou si cum iti poti creste performanta.

Crește atenția la detalii

Indiferent că mergi la o sală de fitness si iti intăresti muschii sau participi la clasele de aerobic, activitatea fizică activează starea de bine, adică activează endorfinele. Ce sunt endorfinele? Sunt substante chimice produse de sistemul nervos si responsabile cu bunăstarea. Acestea ne ajută să facem fată durerii, stresului si ne relaxează.

Gandirea critică, memoria si atentia sunt abilităti pe care activitatea fizică regulată te ajută să le păstrezi de-a lungul vietii si să le imbunătătesti.

Cercetătorii au demonstrat că o combinatie intre activiătile aerobice si unele de intărire a muschilor sunt benefice pentru sănătatea mintală dacă sunt practicate cel putin 30 de minute de trei pană la cinci ori pe săptămană.

Scad cheltuielile cu sănătatea cu 6% pe parcursul unui an

Sportul efectuat regulat ajută la mentinerea unei greutăti ponderate, la scăderea tensiunii arteriale si contribuie la prevenirea bolilor cardiace. Cu ce te ajută pe tine? OMS (Organizatia Mondială a Sănătătii) a demonstrat că activitatea fizică pentru persoanele cu varsta cuprinsă intre 18 si 64 de ani are numeroase avantaje: imbunătătirea rezistentei cardio-respiratorie, imbunătătirea stării musculare si osoase, reducerea majoră a riscului de boli netransmisibile si depresiei. Sănătatea prin miscare inseamnă mai putine concedii medicale si mai putine răceli.

Creativitatea și performanța sunt sporite

Stiai că sportul te ajută să descoperi capacităti pe care nici măcar nu stiai că le ai? Unii psihologi au dovedit că angajatii care fac sport de cel putin 3 ori pe săptămană sunt mai inspirati si mai creativi decat cei sedentari.

Activitătile sportive practicate in echipă dezvoltă si calitătile de conducere. Cum? Datorită modului de antrenare in grup, cei care fac sport sunt inclinati spre adoptarea unei mentalităti de lider. Această nouă abilitate adoptată este de mare ajutor la locul de muncă si in viata socială. In plus, se pot dezvolta si alte calităti, precum: carisma, viziunea, responsabilitatea si angajamentul.

Dacă iti doresti o stare de bine constantă, să imbunătătesti eficienta si productivitatea si să elimini stresul din mediul de lucru, atunci află că un abonament cu access la numeroase săli de fitness nationale este ceea ce ai nevoie. Te poti antrena la orice sală din orasul tău, iar daca esti plecat in concediu, antrenamentul tău continua in orice oras cu SanoPass FIT. Sportul are un rol foarte important pentru sănătatea si bunăstarea noastră, iar tu poti fi un practicant al acestuia.

Ce este SanoPass?

SanoPass este o platforma care digitalizeaza si personalizeaza serviciile de preventie medicala si de fitness in Romania. In reteaua SanoPass exista peste 1 100 de clinici nationale si peste 200 de sali de fitness premium naționale. Aplicatia poate fi descarcata din AppStore si Google Play, iar plata pentru servicii este integrata in aplicatie si se face simplu, rapid si sigur, cu cardul inrolat. In plus, după descarcarea aplicatiei SanoPass, daca inregistrezi un card Visa, beneficiezi de un abonament de Wellbeing valabil o luna + 10% cashback la orice tranzactie efectuata prin aplicatie. Mai multe detalii aici.

 

Citește și: 
 

     

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”