Optimism pentru anul 2022 - se intrevede o crestere economica




Rezultatele celei de-a 25-a editii a sondajului PwC CEO Survey arata cum 77% dintre respondenti, directori generali, estimeaza ca economia globala a anului 2022 se va imbunatati comparativ cu anul precedent si semnificativ fata de anul 2020. 

Dinu Bumbacea, Country Managing Partner PwC Romania, declara ca 59% dintre directorii generali din Romania cred ca se va imbunatati Produsul Intern Brut. 

„Foarte multe afaceri sunt solide, au conditii de crestere si se asteapta la venituri mai mari in acest an”, sustine Dinu Bumbacea. 

In fruntea clasamentului celor care intrevad o crestere economica semnificativa in 2022 se afla liderii companiilor din sectorul privat, urmati de cei ai companiilor de tehnologie. Pe de alta parte, 46% dintre directorii executivi ai sectorului auto si 44% dintre cei ai sectorului hotelier si de agrement continua sa se confrunte cu efectele pandemiei asupra calatoriilor. 


Interes crescut pentru siguranta cibernetica si sanitara


Odata cu digitalizarea accelerata din ultimii doi ani, au crescut si incidentele de securitate cibernetica. Astfel, in 2022 siguranta cibernetica devine cea dintai preocupare la nivel global pentru directorii executivi. 


Interesul pentru siguranta cibernetica in 2022: 49%

Interesul pentru siguranta cibernetica in 2021: 47%

Interesul pentru siguranta cibernetica in 2020: 33% 



La fel de preocupati se arata directorii executivi si de siguranta sanitara, in conditiile in care situatia pandemica persista (48% dintre directorii executivi). 

In raport cu anul trecut, optimismul directorilor generali pentru economia anului 2022 creste cu un punct procentual. Fata de anul 2020, creste chiar cu 54 de puncte procentuale. Pe plan global, tarile cu un optimism ridicat asupra evolutiei economiei sunt Japonia, UK, Italia si Franta

Totusi, in alte tari, precum Brazilia, SUA, China si Germania, directorii executivi se confrunta cu inflatia si constrangerile legate de lantul de aprovizionare.  
 

Citeste si:

 


 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”