Puzzle in comunicare

Centrul de Consiliere si Orientare in Cariera (CCOC) din cadrul Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti (UPB), organizeaza in data de 27 mai 2009, intre orele 14.00 si 18.00, in Sala Senatului, conferinta in domeniul consilierii in cariera a studentilor si absolventilor intitulata PUZZLE IN COMUNICARE.

Din program:

  • conceptul de comunicare efectiva, semnificatia si aplicatiile acestuia;
  • identificarea calitatilor si a competentelor transferabile;
  • tehnici de comunicare, factori si influente in situatii din viata reala;
  • perspectiva angajatorului (asteptari, cerinte in marile companii, simulare de interviu etc.),
  • proiecte cu tineri despre tineri si programe pentru studenti (“stagii pe bune”), oportunitati europene pentru tineri prin programe finatate de UE etc.

Ca invitati pentru sustinerea interactiva a tematicii mentionate vor participa traineri de la firme specializate in domeniu, precum si reprezentanti de mari companii (de ex., SIVECO, pentru prezentarea cerintelor angajatorilor, pentru simularea unui interviu de angajare etc.).


Invitati speciali ai conferintei: reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, coordonatori programe Eurodesk si Eurydice.
Parteneri: - Departamentul Imagine al UPB;
- Organizatiile studentesti: BEST si EESTEC;
- Organizatia LEAP


 

PROGRAM

H: 14.00 – 15.00 Cum sa comunicam intr-un mod efectiv? Puterea motivatiei si cunoasterea de sine.
Tehnici de comunicare, mesaje ascunse si decodarea lor, comunicare nonverbala, calitati si valori personale, competente transferabile. Concepte, semnificatii, factori si influente in situatii de viata reala. Activitati de training din perspectiva viitorilor absolventi ai UPB. Invitat: dl. Iulian OLARIU, Trainer - Human Invest


H: 15.00 – 15.45 Oportunitati Europene pentru Tineri. Prezentarea serviciilor oferite de Eurodesk pentru tineri. Eurydice - Sursa Documentara Europeana
Prezentarea retelei de informare asupra educatiei in Europa si a oportunitatilor furnizate de aceasta
Invitate: - dna Mihaela NICOLAI, Expert si dna Veronica CHIREA, Expert – Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale

H: 15.45 – 16.00 PAUZA DE CAFEA

 

H: 16.00 – 17.15 Angajat vs. angajator.
Cerintele angajatorilor fata de absolventi (asteptari, standarde impuse de piata muncii si de angajatori etc.). Prezentari, discutii, simulare de interviu de angajare. Invitata: - dna Corina CADOR, HR Team Leader C&B, SIVECO Romania;

H: 17.15 – 18.00 Studenti pentru studenti. Prezentare de programe (Stagii pe bune) si proiecte dezvoltate de studenti in beneficiul studentilor.
Invitati: - dra Simona IFTIMESCU, Organizatia LEAP;
- dl. Vlad POSEA, coordonator Program Stagii pe bune.

Intrarea este libera!


Va asteptam intr-un numar cat mai mare sa descoperiti noi tehnici de a comunica efectiv, cunoscand si asteptarile angajatorilor de pe piata muncii, precum si oportunitatile de programe europene pentru tineri!
Pentru mai multe detalii intrati pe http://www.pub.ro si accesati Consilierea in cariera.

Va recomandam si:

JACOBS Traineeship Program

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI