TotalSoft continua sa scrie povestile de maine prin intermediul programelor de internship



Fiind inspirati de mintile tinere, mereu in cautare de a cunoaste, de a invata si de a se dezvolta, TotalSoft a decis ca anul acesta programele de internship se vor organiza in mod traditional: la sediul companiei. Desi, pentru multi contextul actual ar putea reprezenta un obstacol, pentru TotalSoft a reprezentat o provocare care a stimulat intreaga echipa in a construi un spatiu sigur de invatare pentru juniori, in conformitate cu normele de combatere a SARS-CoV-2.

Anul acesta, programele de internship au inceput cu mult inaintea sosirii juniorilor la sediul companiei si au constat in stabilirea unu spatiu si a unei ambiante complet sigure pentru desfasurarea activitatilor. Astfel, au fost impuse conditii de siguranta si protectie precum: triaj epidemiologic la inceperea fiecarei zile de activitate, purtarea mastii atat de catre traineri, cat si de catre juniori si dezinfectarea periodica a suprafetelor si spatiilor de desfasurare a trainingurilor. De asemenea, programele s-au desfasurat la etaje diferite unde sunt respectate cu rigurozitate regulile de distantare fizica intre participanti si traineri.

Am inceput seria internshipurilor cu Software Academy, un program care pregateste viitorii specialisti in programare.

In prima partea a acestui program, timp de o luna, juniorii au luat parte la o serie de de traininguri teoretice si probe practice sustinute de colegii nostri seniori din cadrul echipelor de dezvoltare Charisma in care au asimilat sau consolidat cunostintele tehnice bazate pe cele mai noi tehnologiile Microsoft.

Modalitatile de lucru si invatare au fost gandite in amanunt, astfel incat sa fie asemanatoare cu cele folosite de echipele noastre de programatori. Dupa finalizarea etapei teoretice, s-a mers in profunzime prin realizarea unui proiect practic, task-urile cerute exercitandu-le juniorilor atat competente de frontend, cat si de backend. Proiectele au fost prezentate in fata managerilor si echipelor de programare TotalSoft. Ulterior, la 2 saptamani de la inceperea primului program, am dat start si la DataBase Academy, programul care pregateste viitorii consultanti tehnici Charisma.

Pentru ca procesul sa fie complet, absolventii Software si DataBase Academy isi vor continua activitatea in departamentele sub coordonarea unui mentor senior, alaturi de care vor continua scolarizarea primind informatii specifice departamentelor din care fac parte. Vor fi setate orare de activitati si obiective clare pentru urmatoarele trei luni, dupa care va urma o evaluare a performantelor pentru a se vedea daca toate nevoile au fost acoperite.

In octombrie TotalSoft intampina un nou val de juniori pentru un al treilea program numit Business Academy. In cadrul acestuia, participantii au posibilitatea de a invata modelele de business din diverse industrii, modulele aplicatiei Charisma, dar si abilitatile soft care ii pot ajuta in colaborarea cu clientii (comunicare, time management, problem solving, design thinking).

Afla mai multe despre cultura si oportunitatile disponibile aici.

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”