Peste 6000 de participanți la cel mai complex eveniment IT virtual, DevTalks Reimagined



DevTalks România
a lansat săptămâna trecută prima ediÈ›ie în format online, DevTalks Reimagined. În perioada 10-12 iunie, peste 6000 de participanÈ›i au luat parte la 100 de sesiuni live de prezentări tehnice susÈ›inute de speakeri din întreaga lume, dar È™i la concursuri È™i zone de interacÈ›iune organizate împreună cu peste 20 de companii IT de top din România È™i 26 de start-up-uri, devenind astfel primul eveniment de tehnologie de o asemenea amploare organizat în mediul online în România.
 

Timp de 3 zile, evenimentul a transpus ediÈ›ia fizică într-o experiență virtuală complexă oferită de zona expoziÈ›ională È™i de agenda care a susÈ›inut 5 scene în paralel în fiecare zi. Astfel, participanÈ›ii au putut să urmărească sesiuni de prezentări pe teme de actualitate precum inteligență artificială, machine learning sau robotică, dar È™i subiecte tehnice dedicate profesioniÈ™tilor precum Java, DevOps, Big Data, Cloud, Security, Web, Mobile, Embedded Software, Quality Assurance & Testing È™i multe altele. În plus, printre speakerii care s-au aflat în agenda evenimentului s-au numărat profesioniÈ™ti de la Google, Bloomberg LP, Microsoft, IBM Watson, Amazon Web Services, Bolt, Pipedrive È™i mulÈ›i alÈ›ii.
 

La această ediÈ›ie, partenerul principal al evenimentului a fost ING Bank România care a fost prezent în toate cele 3 zile de eveniment în agendă cu prezentări susÈ›inute de Răzvan SighinaÈ™, CIO ING Bank România, Delia Albu, IT Lead ING Bank Romania È™i Bogdan Vizureanu, Chapter Lead ING Bank România care au povestit despre cele mai importante proiecte digitale ale băncii din această perioadă. În plus, pentru DevTalks Reimagined, ING Bank a creat o experiență virtuală unică, participanÈ›ii bucurându-se de un stand expoziÈ›ional 3D, iar 640 dintre aceÈ™tia s-au alăturat escape room-ului virtual creat special pentru eveniment.







Printre primele impresii despre eveniment se numără: 

Ne bucurăm să vedem că suntem promotorii evenimentelor virtuale dedicate comunității IT È™i că am pilotat primul eveniment online de o asemenea anvergură, plasându-ne ca cea mai mare expo-conferință dedicată pasionaÈ›ilor de tehnologie. Pentru interacÈ›iunea în cadrul evenimentului am dezvoltat împreună cu partenerii noÈ™tri mecanisme noi, de la zona de gaming, până la quiz-uri, opÈ›iune de interacÈ›iune video sau discuÈ›ii live la standurile companiilor. Toate aceste instrumente au funcÈ›ionat pentru că, în final, în cele 3 zile de eveniment, am înregistrat în platformă 6 000 de participanÈ›i, 14 224 de mesaje pe chat È™i 3 000 de înscrieri ale participanÈ›ilor la concursuri.” DragoÈ™ Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions
 

ING Bank România are o tradiÅ£ie de 6 ani în participarea la DevTalks, iar anul acesta a devenit partener principal la prima ediÅ£ie într-un format virtual, nu întâmplător, întrucât coincide pe deplin cu viziunea digitală a băncii. Am organizat un stand digital, am avut un escape room virtual la care au participat peste 600 de persoane care È™i-au testat agilitatea È™i gândirea logică, am avut un webinar cu peste 100 participanÈ›i, iar colegii noÈ™tri din echipele de IT È™i de recrutare au fost permanent la stand, gata să răspundă la întrebări. Ne-am străduit să oferim participanÈ›ilor o experiență memorabilă virtuală È™i ne-am dorit ca ei să îÈ™i poată construi o imagine clară asupra tot ce înseamnă ING. Sperăm ca toate informaÈ›iile pe care le-am prezentat atât noi, ING Bank, cât È™i toÈ›i ceilalÈ›i invitaÈ›i, să fie o inspiraÈ›ie È™i un catalizator pentru participanÈ›ii de anul acesta.”Răzvan SighinaÈ™, CIO ING Bank România
 

Sunt norocos să fiu unul dintre participanÈ›ii ediÈ›iei speciale DevTalks. Spun speciale pentru că tot ce puteam face la ediÈ›ia fizică se întâmplă acum virtual, direct din faÈ›a laptopului. Sentimentul general pe care l-am experimentat în cadrul evenimentului este unul plăcut. DevTalks a reuÈ™it să se reinventeze într-un timp atât de scurt. Având în vedere contextul global actual, participanÈ›ii nu mai aveau aÈ™teptări de la evenimente, iar DevTalks a reuÈ™it să ne arate că viitorul este aici. AÈ™tept cu nerabdăre viitoarele experienÈ›e DevTalks.”Alexandru Ionescu, participant DevTalks Reimagined
 

Zona dedicată Women in Technology sponsorizată de Betfair Romania Development a oferit participanÈ›ilor 6 webinarii, iar peste 700 de participanÈ›i au luat parte la sesiunile susÈ›inute de femei din domeniul tehnologiei care au discutat despre provocări È™i oportunități în carieră, dar È™i instrumente pe care femeile pasionate de IT È™i nu numai le pot folosi pentru a se dezvolta personal È™i profesional.
 

Zona de Networking a fost sponsorizată de IRON sheep TECH, iar alături de participanÈ›i a fost co-fondatorul Barry O`Moore care a povestit despre ce înseamnă să fii antreprenor pentru un start-up de tehnologie, dar È™i ce decizii È™i provocări a întâmpinat în dezvoltarea business-ului său.
 

Nici Startups Area nu a lipsit la această ediÈ›ie: 26 de start-up-uri de tehnologie au fost prezente în zona expoziÈ›ională, iar pe 12 iunie Mădălina Burci, Chief Developer Growth TypingDNA, Grig Duță, Business Development Manager Bunnyshell È™i Răzvan Bretoiu, CTO Notifier, au fost prezenÈ›i în cadrul unei sesiuni pe Main Stage pentru a povesti despre parcursul lor È™i paÈ™ii de dezvoltare pentru perioada următoare.
 

Tech Edu Area sponsorizată de Logiscool a reprezentat o oportunitate pentru părinÈ›ii care au dorit să îÈ™i iniÈ›ieze copiii în lumea tehnologiei. Astfel, pe baza unui formular de pre-înscriere, 135 de participanÈ›i au adus copii cu vârste cuprinse între 7-10 ani È™i 11-14 ani în spaÈ›iul virtual special creat pentru ei, unde timp de 3 zile au putut accesa 6 ateliere despre noÈ›iuni de bază în programare, digital content, programare de jocuri È™i multe altele.
 

Astfel, organizatorii È™i partenerii acestei ediÈ›ii au creat împreună un spaÈ›iu virtual din care nu a lipsit interacÈ›iunea È™i diversitatea activităților pe toată durata celor 3 zile. DevTalks Reimagined a inclus concursuri, chestionare È™i activități de tip treasure hunt, iar provocările lansate de companii au adus participanÈ›ilor dintre cele mai diverse premii È™i astfel câÈ™tigătorii s-au putut bucura de vouchere pe Amazon, cursuri Udemy È™i acces pe platforma Pluralsight, gadget-uri precum Xbox, Apple HomePod, drone È™i ochelari VR È™i nu numai.
 

ExperienÈ›a DevTalks Reimagined de anul acesta a fost realizată cu sprijinul partenerilor: ING Bank, în calitate de Main Partner. De asemenea, în calitate de Stage Partners au fost prezenÈ›i Asseco, Crowdstrike, London Stock Exchange Group România, Luxoft, METRO SYSTEMS România, Playtika, Raiffeisen Bank, Societe Generale European Business Services, Vodafone România È™i Ubisoft. Gold Partners la această ediÈ›ie au fost eMAG, Endava È™i EA România, iar în calitate de Silver Partners au participat: EveryMatrix, Finastra, Siemens Industry Software È™i Systematic.
 

Mai multe informaÈ›ii despre eveniment, dar È™i viitoare proiecte pot fi accesate pe www.devtalks.ro È™i pe pagina de Facebook DevTalks România sau la adresa de email contact@devtalks.ro.
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania