25 de ani de Bosch în România: evoluție, inovație, recunoștință



În România, Bosch împlinește 25 de ani. Un sfert de veac plin de realizări, inovație, noi prietenii, evoluție și aspirații profesionale împlinite, un sfert de veac în care Bosch România s-a transformat într-o a doua familie pentru toți cei care fac din Bosch o companie performantă și care au crescut alături de noi.

Cu două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare, un centru de externalizare a proceselor de afaceri, precum şi birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate în România: Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie şi Tehnologie industrială.
 
 

Cei peste 8000 de angajați din România sunt principalii ambasadori ai brandului Bosch.

Fie că ne sunt alături de 25, 9, 5, 3 ani sau o zi, oamenii din Bosch sunt parte din succesul companiei și suntem mândri să-i avem alături.

Ei sunt piatra noastră de temelie și contribuie activ la succesul unei companii care modelează lumea de mâine prin soluțiile sale.

Eforturile lor se reflectă în progresele și reușitele Bosch, iar mare parte din evoluția pozitivă pe care compania a înregistrat-o în cei 25 de ani în România este reprezentată de echipă și de apartenența la comunitatea Bosch, sentiment pe care oamenii din Bosch reusesc să îl transpună în cuvinte atunci când vorbesc despre cum s-a schimbat organizația de-a lungul timpului și despre viața la Bosch.

Vocea lor are puterea de a transmite în exteriorul Bosch ce se întamplă în culise și ne bucurăm să știm că se simt apreciați și acceptați de către organizație.

 
Primul sfert de veac și primii pași către următorul, prin ochii oamenilor din Bosch
 
 

O piaţă în formare plină de provocări, dar şi de oportunităţi. O astfel de piaţă era şi cea din România anilor ’90. O piaţă fără prea multe reguli, unde „văzând şi făcând” era în sine o strategie. Într-o perioadă în care oportunităţile profesionale nu erau la un click distanţă și nici nu era o chestiune comună să lucrezi într-o companie multinaţională, mai exact în anul 1996, Călin și-a încercat norocul și într-o dimineață a venit la București pentru un interviu la Bosch:

Locuiam în Cluj-Napoca, am venit dimineaţa în Bucureşti pentru interviu şi am plecat seara înapoi spre casă (...)La o lună după ce m-am angajat, am plecat la prima şcolarizare în Germania. Un lucru destul de rar pentru România acelor ani. Am apreciat că se investeşte în formarea şi dezvoltarea mea. Și la 23 de ani după venirea lui Călin, Bosch România continuă să investească în educație și în dezvoltarea profesională a angajaților săi, în conformitate cu filozofia „lifelong learning”.
 

 

Recunoștință si perseverență, mândrie, rezultate și satisfacție. Așa rezumă Andra, astăzi Manager de Proiect Global, cei 9 ani în Bosch Service Solutions Timișoara: Am inceput în 2010 pe o pozitie entry-level, de agent. Treptat, am avut șansa să cresc și să acumulez cunoștințe în diverse domenii. Inițial am fost responsabilă de buna funcționare a “ceva gata construit” și descopeream, în paralel, interesul pentru “procesul de construcție”. Asa am ajuns sa lucrez intr-o echipa cu responsabilitate globală.

Și drumurile din Blaj sunt pavate cu oportunități, iar la Bosch Rexroth găsim povești despre evoluție, autodepășire, relaționare, comunicare și colegialitate cum sunt, de exemplu, poveștile Veronicăi: Firma a crescut sub ochii mei, și odată cu ea am crescut și eu. Am invățat cum să gestionez schimbările, dar mai ales am învățat despre cum poți fi ajutat să aborezi situații complexe cu ajutorul colegilor, indiferent de că aceștia își desfășoară activitatea local sau pe alte continenteVeronica, Responsabil Export, Rexroth Sales.

Bosch Automotive din Blaj – de la mic la mare

Unitatea de producție din Blaj a înregistrat o dezvoltare semnificativă în ultimii ani, și nu doar în ceea ce privește producția, ci și din punct de vedere al infrastructurii. Compania și-a crescut capacitatea de producție pentru componente auto de înaltă calitate precum senzori de oxigen, componente pentru controlul transmisiei și senzori pentru emisiile de oxizi de azot, iar anul acesta Bosch va inaugura o nouă clădire de birouri și laboratoare, unde vor lucra aproximativ 250 de angajați. Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj va deveni unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație, începând din anul 2020.
La Bosch Automotive în Blaj întâlnești o echipă tânără care își dorește să exceleze în toate activitățile zilnice.

L-am întrebat pe Olimpiu, Coordonator al echipei de Ingineri de Proces, cum s-a schimbat fabrica din Blaj. Ca orice inginer care se respectă, ne-a răspuns scurt și la obiect: S-a schimbat foarte mult. Acum șase ani, eu am fost al 800-lea angajat. După mine a început boom-ul. Sunt multe oportunități și departamente noi, astăzi sunt poziții care nu existau în 2013 și nici nu îmi imaginam că vor exista acum. Dacă ar fi să măsurăm evoluția cu o singură frază, credem că Olimpiu tocmai a facut-o.

Promovăm cu entuziasm conceptul de „condiții de muncă inspiraționale” pe care l-am implementat în toate sediile Bosch din România și credem cu tărie că, la nivel de organizație, o cultură de lucru modernă care pune accent pe flexibilitate și comunicare favorizează cooperarea între departamente si gândirea creativă.

Schimbăm viitorul - câte puțin în fiecare zi. Din 2013 încercăm să facem asta din Cluj

Centrul de Inginerie din Cluj este o organizație tânără și dinamică, unde ingineri talentați lucrează la proiecte cu tehnologie de ultimă oră, cum ar fi conducerea automatizată, mobilitatea electrică și conectată, precum și Internetul lucrurilor. Cu peste 600 de angajați care lucrează în prezent în sediile centrului de inginerie din Cluj, Bosch se pregătește să inaugureze propria clădire a Centrului, la începutul anului 2020. Centru de Inginerie din Cluj lucrează în strânsă colaborare cu alte centre de cercetare și dezvoltare Bosch și cu fabrica Bosch din Jucu - unitatea de producţie dedicată componentelor auto electronice unde, tot din anul 2013, Bosch produce componente electronice de control pentru domenii precum siguranţă şi confort sau asistenţă la condus, cum sunt unităţile de control electronice pentru sistemul de propulsie eBike, asistenţă la parcare, dar şi unităţi de control pentru motor şi pentru airbag. În cadrul fabricii Bosch din Jucu operează şi un Centru de Training cu săli de instruire moderne şi laboratoare de ultimă generaţie, dedicat formării elevilor din cadrul sistemului de învăţământ dual, dar şi dezvoltării continue a echipelor Bosch.
 

Ne place să inovăm, dar și mai mult ne place să descoperim părerile oamenilor din Bosch. Ne sunt alături din 2013 și ne-au rămas alături. Și ei sunt fani inovație, dar se pare că, în decursul timpului, au devenit și fani Bosch: Este foarte ușor să menții un echilibru sănătos între planul personal și cel profesional, datorită condițiilor de muncă flexibile și a grijei constante pentru bunăstarea angajațilorRobert, Specialist în Ingineria Fiabilității la Centrul de Inginerie din Cluj, 5 ani în Bosch

Si la fabrica Bosch din Jucu e fain și nu doar pentru că o spunem noi, ci pentru că așa crede și Arnold, Coordonatorul echipei de Producție Asamblare Finală: Pentru mine fiecare zi este o nouă provocare, iar dinamica din fabrică mă face să uit de trecerea timpuluiArnold, Coordonator echipă de Producție Asamblare Finală la fabrica Bosch din Cluj, 5 ani în Bosch.

Descoperă oportunitățile de carieră și vino în echipa Bosch să scriem împreună următorul capitol din povestea Bosch și să schimbăm, pas cu pas, lumea.

La 25 de ani de la deschiderea primei filiale în România, compania continuă să își consolideze poziția solidă în țară, fie că vorbim de extinderea operațiunilor, de inițiative care susțin comunitățile locale și educație sau de poziționarea în topul preferințelor candidaților. Bosch ocupă un loc privilegiat în topul celor mai doriți angajatori din România, fiind un jucător de top în domeniul său, recunoscut pentru grija față de angajați, siguranța locului de muncă, dar și pentru provocările profesionale, prestigiul companiei în piață și produsele și servicii inovatoare pe care le oferă.

Bosch promovează o cultură organizațională deschisă, cu accent pe diversitate și responsabilitate. Împreună ne implicăm în acțiuni de responsabilitate socială și încercăm, zi de zi, să fim schimbarea pe care ne dorim să o vedem în lume. Punem preț pe securitatea și stabilitatea organizației și acordăm o atenţie deosebită satisfacției angajaților și atmosferei de lucru. La Bosch, activitățile echipei se desfășoară într-un un mediu de lucru modern și inspirațional, care vine la pachet cu beneficii flexibile, adaptate nevoilor individuale ale fiecăruia. Astfel angajaţii pot alege, printre altele, servicii medicale, asigurări de pensie, servicii de turism sau bonuri de masă. În plus, compania oferă acces la activități sportive, posibilitatea de a lucra de acasă, și în funcție de locație, transport zilnic gratuit.

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI