Program de formare profesionala la BNR

Programul, initiat in anul 2001, ofera tinerilor cu o pregatire solida posibilitatea valorificarii in activitatea bancii centrale a cunostintelor sau experientei acumulate. Programul ofera oportunitatea de formare profesionala a celor selectionati prin invatarea din practica a operatiunilor si politicilor Bancii Nationale si acumularea experientei necesare desfasurarii activitatii in banca centrala.

Candidatii admisi in program vor fi angajati in Banca Nationala a Romaniei pe durata programului (12 luni), vor primi atributii de serviciu specifice domeniului in care isi vor desfasura activitatea si vor participa la intalniri, seminarii si cursuri de pregatire.

 

La incheierea programului, participantii vor sustine un examen complex de testare a cunostintelor si abilitatilor dobandite, iar celor care vor depasi cu succes evaluarile finale li se vor putea prelungi contractele de munca, pe durata nedeterminata, in Banca Nationala a Romaniei.

Prezentare generala
Programul de formare profesionala a tinerilor specialisti se adreseaza tinerilor cu o pregatire solida care poate fi valorificata cu succes in activitatea bancii centrale. Programul ofera oportunitatea de formare profesionala a celor selectionati prin invatarea din practica a operatiunilor si politicilor Bancii Nationale si acumularea experientei necesare desfasurarii activitatii in banca centrala.


Conditii de participare
1. Detinerea unei diplome de licenta in economie, drept sau matematica (cu media examenelor de licenta minim 9).
2. Experienta profesionala de minimum 2 ani intr-o institutie financiar - bancara, guvernamentala, de cercetare sau continuarea studiilor la nivel de master sau doctorat. Aceste conditii nu se aplica sefilor de promotie din profilurile mentionate la punctul 1.
3. Varsta de maximum 32 de ani la data transmiterii chestionarului de inscriere.
4. Cunoasterea temeinica a limbii engleze. Cunoasterea unei alte limbi de circulatie internationala constituie un avantaj.
5. Sa nu aiba angajati in banca sotul/sotia, parinti, copii, frati/surori, alte rude sau afini pana la gradul II inclusiv;

Selectionarea candidatilor
Procesul de selectie a candidatilor va cuprinde urmatoarele etape:

1. Transmiterea documentelor pentru preselectie. In aceasta etapa candidatii vor transmite chestionarul de inscriere (completat potrivit modelului anexat), un CV extins si o prezentare a motivelor pentru care doresc angajarea in Banca Nationala a Romaniei.
2. Selectarea preliminara a candidatilor, pe baza studierii chestionarelor de inscriere, a CV-urilor si a prezentarilor transmise.
3. Transmiterea aplicatiilor detaliate. Acestea vor cuprinde copii legalizate dupa diplomele obtinute, referinte privind experienta profesionala acumulata pana la data trimiterii chestionarului de inscriere, recomandari din partea unor profesori/specialisti de renume si doua eseuri peteme specificate de Comitetul de administrare a programului.
4. Interviurile finale. Acestea se vor desfasura in prezenta unui reprezentant al conducerii executive a bancii si vor fi realizate de catre Comitetul de administrare a programului.

Angajarea
Persoanele selectionate pentru a participa in acest program vor fi angajate cu contract pe perioada determinata (12 luni), urmand ca la incheierea programului sa sustina un examen complex de testare a cunostintelor si abilitatilor dobandite.

Dupa incheierea programului, persoanelor care au depasit cu succes evaluarile finale le vor fi prelungite contractele de munca, in masura existentei unor locuri de munca disponibile, in conditii similare cu cele ale angajatilor Bancii Nationale, beneficiind de toate drepturile si obligatiile prevazute in contractul colectiv de munca.

Inscrieri

Inscrierea se face prin simpla transmitere a Chestionarului de inscriere, a unui Curriculum Vitae detaliat si a unei Prezentari de motive pentru care doriti angajarea in Banca Nationala a Romaniei, prin e-mail pe adresa resurse.umane@bnro.ro, fax (la numarul: 021-314.54.82) sau posta.
(Verificati in prealabil daca intruniti toate conditiile specificate mai sus).

Intervalele pentru transmiterea documentelor sunt:

  • transmiterea documentelor pentru preselectie: pana la data de 1 septembrie 2008
  • transmiterea aplicatiilor detaliate: perioada se va stabili ulterior

Pentru relatii suplimentare va puteti adresa la telefon 313.04.10 int. 2518 sau vizitati pagina web.

Va recomandam si:

Vodafone Group is looking for fresh graduates for Discover Programme

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?