160 de companii - 9000 de joburi


Cel mai mare targ de cariera online din tara, Angajatori de TOP Virtual va avea loc in perioada 15 aprilie - 5 mai pe site-ul de recrutare Hipo.ro. 160 de companii de top vor avea disponbile peste 9000 de joburi in diverse domenii de activitate: Inginerie, IT&C, Vanzari, Marketing & Comunicare, Servicii & BPO, FMCG, Telecom, Logistica si multe altele. Din ce in ce mai multe companii aleg sa recruteze in cadrul unui targ de joburi virtual pentru ca: au ocazia sa recruteze foarte usor candidati de top la nivel national indiferent de orasul in care se afla, au vizibilitate pe platforma targului, aceasta avand in doar 3 saptamanim de eveniment 150.000 de vizite. In plus, participarea la Angajatori de TOP creste notorietatea brandului de angajator si ii ajuta sa obtina numerosi aplicanti la joburile pe care le au disponibile.

Cresterea economica, scaderea natalitatii si fenomenul de emigrare sunt factori care influenteaza puternic procesele de recrutare din Romania. Accentul fiind atat pe recrutarea de profesionisti, cat si pe candidati entry-level si proaspat absolventi. In continuare sunt preferati candidatii cu experienta, datorita capacitatii lor de a se integra mai rapid si de a performa autonom. Insa, se observa si o maturizare a companiilor care deschid din ce in ce mai multe programe de internship, trainee, stagii de practica sau diverse programe de pregatire a viitorilor angajati.

Pe de alta parte, candidatii isi aleg cu mare atentie compania pentru care vor sa lucreze, iar din acest punct de vedere, pozitionarea in piata si brandul de angajator sunt aspecte foarte importante. Perceptia externa pe care angajatorii o au in piata este un aspect din ce in ce mai important pentru companiile care au planuri de recrutare.

Ce angajatori de top au planuri de recrutare in aceasta primavara?

Peste 160 de companii multinationale si locale care activeaza in domenii de activitate precum: Inginerie, FMCG, IT, Telecom, BPO, Audit si Consultanta, Retail, Financiar – Bancar vor fi prezente la Angajatori de TOP Virtual si au planuri importante de recrutare.
 

O parte dintre angajatorii care au confirmat deja prezenta sunt: Lidl Romania, Vodafone Romania, ING, Ubisoft, Siemens Industry Software, Meda, Kreston, WNS Global Services Romania, London Stock Exchange Group, Kaufland Romania, British American Tobacco, Veeam Software, Playtika, Banca Transilvania, Automatic Data Processing (ADP) Romania, Computer Generated Solutions Romania, TELUS International Europe, Allianz Technology, Bitdefender, BearingPoint, Siemens Industry Software, Adecco, dm drogherie markt, Flex, HELLA, Kimball, Leroy Merlin, Nokia, RapidSolution, Finastra, HP Inc, Philip Morris Romania, Orange Romania, KMG International - Rompetrol, JTI Romania, Societe Generale European Business Services.

“In contextul actual, intr-o piata in care companiile intampina dificultati in a gasi angajatii potriviti, ne-am propus sa cream mediul potrivit pentru interactiunea dintre angajatori si candidati si astfel sa venim in ajutorul companiilor care au planuri de recrutare. Din experienta editiilor anterioare, companiile participante la Angajatori de TOP, au afirmat ca au avansat discutii cu candidati in vederea recrutarii in urma evenimentului si multe dintre ele au confirmat ca participarea la targ le-a ajutat sa isi creasca notorietatea ca angajator si chiar sa recruteze un numar semnificativ de angajati. Din perspectiva candidatilor, peste 80% dintre cei care au fost prezenti la ultimele editii au afirmat ca au gasit la eveniment cel putin un job de interes pentru ei”- a declarat Dragos Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions, companie care organizeaza Angajatori de TOP.

 

Mai multe detalii despre targul de joburi Angajatori de TOP Virtual pot fi accesate pe portalul de cariera www.hipo.ro.

Companiile care doresc sa afle mai multe despre targul online de joburi Angajatori de TOP Virtual pot trimite un e-mail la adresa angajatori@catalyst.ro.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania