Asiguram un cadru care sa favorizeze echilibrul profesie-viata privata - Cristiana Coman @ Mazars Romania

Cu origini europene, 75 de ani de crestere si o structura organizatorica de tip parteneriat global integrat, Mazars este un jucator distinct pe piata de audit, contabilitate, consultanta financiara si fiscala. Echipa globala este formata din peste 23.000 de experti, in 89 de tari si teritorii.

Mazars Romania are o experienta de lucru de mai bine de 20 de ani si intruneste peste 200 de specialisti.

Serviciile oferite includ asistenta in tranzactiile de fuziuni si achizitii (Sell- Side&Buy-Side Due Dilligence), consultanta financiara si IT (RPA & Predictive Analytics), audit financiar si audit intern, servicii externalizate de contabilitate si salarizare, precum si de consultanta fiscala.

Partener de incredere pentru investitorii internationali, regionali si locali, Mazars ocupa locul 5 in topul consultantilor din Europa Centrala si de Est, care ofera servicii de asistenta financiara si fiscala in cadrul tranzactiilor de fuziuni si achizitii. Aceasta clasificare, conform „Mergermarket CEE Accountants League Table 2018”, are in vedere numarul de tranzactii incheiate cu succes, in cursul anilor 2017 si 2018, prin contributia consultantilor Mazars.
 

Care sunt elementele care va diferentiaza de celelalte companii din aceeasi industrie (proiecte, activitati interne, tehnologii utilizate etc.)?

Avem o cultura organizationala participativa, orientata spre discutii deschise si comunicare constanta, precum si spre asigurarea unui cadru propice echilibrului dintre profesie si viata personala.
 

Care a fost cea mai inspirata intrebare primita de la un candidat in timpul interviului de angajare?

Cele mai inspirate intrebari sunt cele legate de strategia companiei pe termen mediu, pentru ca dovedesc motivatia candidatului de a se dezvolta si de a evolua in cadrul acesteia.
 

Ce inseamna performanta in cazul unui angajat la voi?

Performanta este legata de atingerea parametrilor de evaluare a performantelor (KPIs). Acestia sunt setati la inceputul fiecarui an financiar si corelati cu feedback-ul clientilor, al colegilor. In plus, se evalueaza si perseverenta, abilitatea si dorinta de a fi un mentor pentru angajatii incepatori sau pentru cei nou intrati in organizatie.
 

Care sunt cele mai deosebite beneficii sau initiative interne de care se bucura angajatii?

Incercam sa asiguram un cadru care sa favorizeze echilibrul profesie-viata privata de care spuneam mai inainte, motiv pentru care avem o politica permisiva ideii de munca de acasa, precum si una de program de lucru flexibil, incluzand posibilitatea de a avea ziua de vineri scurta. In plus, sustinem dezvoltarea angajatilor prin oferirea de zile suplimentare de concediu pentru studii si prin acoperirea costurilor cu formarea profesioanala.

Ce planuri de dezvoltare aveti in perioada urmatoare?

Mazars este un grup antreprenorial in continua crestere, cu un ritm de dezvoltare constant si care investeste in viitor.
 

Care poate fi parcursul profesional al unui angajat in companie?

Un angajat care este motivat pentru evolutia sa profesionala are posibilitatea de a atinge toate etapele necesare pentru a-si cladi o cariera in domeniu. In cadrul fiecarei linii de business, primul nivel il reprezinta pozitia de Trainee, care poate fi si part-time, urmata de pozitiile de Junior, Senior, Manager, Senior Manager, Director si Partener.
 

Cum va implicati in dezvoltarea profesionala a angajatilor?

Punem conceptul de educatie continuua in topul prioritatilor. Toti Mazarienii beneficiaza de cursuri si programe de training prin cadrul Mazars University si LinkedIn Learning. De asemenea, acoperim costurile de formare profesionala pentru obtinerea unor certificari necesare in domeniul de activitate, precum si a materialelor didactice.

Incepand cu 2018, Mazars ofera, in cooperare cu The Dickson Poon School of Law, King’s College, Londra, un master specializat in drept fiscal international ce va fi predat printr-un mediu avansat de invatare online. Suntem prima firma de consultanta care ofera angajatilor sai un astfel de masterat in drept fiscal international, disponibil exclusiv consultantilor fiscali ai Mazars in primii doi ani. Grupul inaugural include participanti de pe patru continente, inclusiv colegi din Romania.
 

Cum se deruleaza procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

In prezent, nu doar companiile selecteaza cele mai bune talente, pe parcursul unui proces de angajare, dar si candidatii considerati a fi talente au devenit foarte selectivi in alegerea angajatorului. Din acest motiv, am eficientizat procesul de selectie pentru a fi orientat mai mult spre candidat. Astfel, de cele mai multe ori candidatul are o discutie in cadrul aceleasi intalniri cu o persoana din departamentul de HR si cu Senior Manager-ul sau cu Partenerul liniei de business pentru care angajam. Procesul este adaptat si in functie de nivelul pozitiei pentru care recrutam. Pe langa discutia care vizeaza competentele comportamentale si evaluarea tehnica, aplicam online si un chestionar psihometric.
 


Cristiana Coman, HR Manager @ Mazars Romania

Mi-am inceput cariera in domeniul HR, in urma cu peste 10 ani, intr-o companie multinationala de consultanta in resurse umane. Mi-am dorit sa fac mai mult decat recrutare, motiv pentru care am continuat in domeniul bancar, pe o pozitie care mi-a dat posibilitatea sa ma implic in toate activitatile care tin de zona de HR, ulterior acceptand oportunitatea de a fi HR Business Partner in centrala bancii respective. Acolo, am oferit sprijin pentru strategia de management al schimbarii, cu scopul implementarii initiativelor HR, induction, programe motivationale, gestiunea carierei, talent management. Mazars m-a atras prin oferirea unui cadru deschis catre implementarea de proiecte de resurse umane care sa vina in completarea culturii organizationale.

 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On