EY lanseaza platforma GigNow in Romania si ofera freelancerilor locali oportunitati de angajare in proiecte globale

EY anunta lansarea platformei sale de angajare GigNow in Romania. Incepand de astazi, platforma asigura freelancerilor romani si resursei de talente independente locale oportunitatea de a beneficia de colaborari in cadrul unor proiecte globale ale EY sau ale clientilor sai.

GigNow este o platforma online conceputa de EY ca spatiu virtual de intalnire intre nevoile angajatorilor de resurse umane specializate si specialistii de top disponibili, valorificand procesul de cerere si oferta din zona fortei de munca, in conditiile din prezent dominate de o maxima flexibilitate si adaptabilitate. Platforma EY GigNow asigura accesul specialistilor independenti la o gama diversa de proiecte din zonele de consultanta de business, asistenta in tranzactii, asigurari si asistenta fiscala, precum si din zona de IT si tehnologie legata de zona de business.

Platforma GigNow este un instrument prin care EY raspunde evolutiilor actuale din piata de munca si a nevoii de agilitate pe zona talentelor, prin valorificarea superioara a facilitatilor asigurate de tehnologie.

Vorbind despre tendintele globale care se fac simtite in prezent pe piata muncii, Bogdan Ion, Country Managing Partner EY Romania si Moldova si Chief Operating Officer pentru Europa Centrala si de Sud-Est si Regiunea Asiei Centrale, mentioneaza: “In domeniul nostru, al serviciilor profesionale, deja lantul valoric al capitalului uman s-a schimbat intr-o structura hibrida care include o interactiune constanta intre angajatii full-time, angajatii din locatii de tip near-shore sau off-shore, contractori externi si procese de tehnologie. La nivel general, companiile tind sa devina o comunitate flexibila de angajati permanenti si contractori implicati temporar in proiecte. Companiile vor angaja persoana care detine competentele necesare la acel moment pentru acel proiect. Vechimea nu va mai reprezenta un criteriu de selectie la angajare, ci se va tine cont de competentele ideale pentru proiectele in derulare. Vom asista la o diminuare a importantei diplomelor de studii superioare si la o crestere a importantei diplomelor de competente. Anticipam, de asemenea, o competitie intre companii in a oferi oportunitati de invatare si dezvoltare”.

Platforma GigNow este deschisa tututor celor interesati sa lucreze in proiectele dezvoltate de EY sau de clientii sai, fie in tara in care se deruleaza proiectul, fie de la distanta, avand posibilitatea sa contracteze un proiect punctual, sa acopere o competenta specifica sau sa se alature companiei intr-o perioada de crestere sezoniera a volumului de munca. Durata proiectelor poate varia de la 3 la 12 luni, existand si posibilitatea angajarii specialistului independent si pentru o perioada mai indelungata.

Pentru a avea acces la proiectele din platforma GigNow, candidatii trebuie sa se inregistreze si sa-si depuna aplicatia pentru proiectele deschise. Avantajul pe care il aduce platforma este ca ofera candidatilor atat optiunea de a-si alege singuri contractele pentru care vor sa aplice, cat si posibilitatea de a lucra cu o echipa dedicata de recrutare in identificarea proiectelor potrivite.


GigNow aduce flexibilitatea si autonomia de care au nevoie oamenii de azi. Dupa criza economica din 2008, cand o parte din angajati si-au pierdut locurile de munca, cei mai multi ramasi activi au devenit freelanceri. Intre timp, tehnologia, mobilitatea fortei de munca si schimbarea generationala au accentuat fenomenul. In EY, ne este deja clar ca atunci cand apare nevoia de a gestiona un flux de lucru nu ne gandim automat doar la a angaja, ci avem in vedere un mix de optiuni care includ: angajati part-time, full-time, centre de excelenta, roboti, contractori. Platforma GigNow lansata de noi faciliteaza atat transparenta, cat si agilitatea in interactiunea dintre firma si contractori si isi propune sa raspunda nevoii de flexibilitate tot mai puternica in piata muncii. Companiile care sunt inca rezervate in a utiliza si alte forme de colaborare trebuie sa ia in calcul ca relatia de tip furnizor-client poate co-exista alaturi de cea de angajat-manager, uneori cu beneficii majore la nivel de productivitate”, a declarat Andreea Mihnea, HR Director EY Romania si Moldova si South East Europe Talent Leader.

Platforma GigNow asigura acum acces global si pentru freelancerii romani la proiecte de top, EY alaturandu-se prin aceasta initiativa organizatiilor care sustin si promoveaza flexibilitatea muncii. In acelasi timp, prin acest demers EY isi propune sa identifice resurse de talent pe care sa le conecteze la oportunitatile oferite de proiectele din platforma.

Citeste si:
 
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI