The Era of Digital Finance

Tranformarea digitala si noile procese tehnologice datorate automatizarii continua sa dezvolte cu o viteza accelerata domeniul financiar. Ne-am gandit ca ar fi util sa iti povestim despre ce trenduri am mai descoperit in domeniul tau de interes, asa ca am adunat aici o parte din noutatile pe care piata financiara le asimileaza in prezent.
 

  • Transformarea bancilor. Domeniul bancar este unul impactat puternic de tehnologie si constanta modificare a nevoilor clientilor in functie de noile trenduri. Marile banci din lume considera ca este important sa se focuseze pe simplitate si facilitare proceselor incat sa functioneze in orice loc s-ar afla clientul. In sectorul bancar, observam ca succesul vine din plasarea nevoilor clientului pe primul loc. Noi banci vin pe piata reinventand sistemul, operand strict prin sisteme digitale si aplicatii, fara prezenta fizica pe piata.
 
  • Procese mai rapide si inteligente. La nivel de manevrare a datelor, tehnologia a impactat puternic domeniul financiar, prin introducerea tool-urilor pe baza de inteligenta artificiala si machine learning, companiile financiare folosesc automatizarea proceselor, lucruri ce nasc noi competente la care specialistii din domeniul financiar trebuie sa se adapteze. Procesele devin mai stabile si sigure, eliminand greseala umana. La Finance Boot Camp, vom intra în temă alături de reprezentanții Mazars ce ne vor vorbi despre „Digital tools that make financial processes easier”.
 
  • Schimbarea nevoilor consumatorilor. Asa cum am mentionat si mai sus, nevoile oamenilor sunt in continua schimbare datorita transformarii digitale. Noi tehnologii aparute rezulta in noi dorinte si asteptari ale consumatorului. Companiile din domeniul financiar continua sa evolueze in directia acoperirii nevoilor noilor generatii, mult mai conectate cu tehnologia si cu o dorinta constanta de a primi mai mult din partea serviciilor pe care le folosesc. Acest trend va continua sa evolueze si sa domine piata financiara.
 
  • Tehnologiile de tip Blockchain. Aceasta nevoie a aparut de cativa ani in randul companiilor din domeniul financiar, intrucat tehnologia a evoluat foarte mult, hackerii devenind mai sofisticati. Companiile construiesc in directia consolidarii increderii clientilor si a imaginii lor in piata. Generatiile tinere sunt atrase de ideea monedelor virtuale, iar inovatiile in domeniul criptomonedelor continua sa apara si sa impacteze domeniul financiar.

 

La Finance Boot Camp discutam alaturi de cele 13 companii participante despre toate acestea si mai mult. Daca nu te-ai inscris inca, asteptam aplicarea ta pana pe 8 martie!

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI