Accenture extinde versiunea tutorialului de programare din cadrul Hour of Code 2018 la 15 limbi straine pentru a aduce programarea mai aproape de elevii din toata lumeaPentru al patrulea an consecutiv, Accenture se alatura echipei Code.org pentru a sustine participarea la Hour of Code, o initiativa educationala globala care ajunge la peste 100 milioane de elevi, oferindu-le o ora de introducere in programare si informatica. Anul acesta, in cadrul Saptamanii Educatiei in Tehnologia Computerelor din perioada 3-9 decembrie, Accenture isi extinde si adapteaza tutorialul de programare in 15 limbi straineengleza, chineza, olandeza, filipineza, franceza, germana, greaca, ebraica, italiana, poloneza, portugheza, slovaca, spaniola, suedeza si vietnameza – reusind astfel, prin intermediul cursurilor in limba materna, sa aduca programarea mai aproape de elevii din intreaga lume.

La nivel global, aproape 2.500 de angajati Accenture vor preda in cadrul evenimentelor de programare din comunitatile lor, inspirand peste 100.000 de elevi sa deprinda atat cunostinte de programare, cat si abilitati in domeniul informaticii.

In Romania, aproape 50 de angajati Accenture vor participa voluntar la Hour of Code, sustinand o ora de programare in 20 de scoli din Bucuresti si 6 judete: Iasi, Brasov, Ilfov, Calarasi, Timis, Cluj. La aceasta editie Hour of Code vor beneficia de introducere in programare peste 300 de elevi.

Odata cu avansul tehnologiilor disruptive, care au un impact tot mai mare in societate, observam si o accentuare a decalajului de competente intr-un ritm atat de mare incat milioane de locuri de munca din toata lumea, care necesita abilitati in domeniile stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM) sunt in continuare vacante. Este esential ca elevii de azi, reprezentand forta de munca de maine, sa fie pregatiti, nu numai prin dezvoltarea acestor abilitati, ci si prin intelegerea modului in care pot valorifica inovatia si creativitatea pentru a imbunatati modul in care lumea functioneaza si traieste.”, declara Paul Daugherty, Chief Technology & Innovation Officer & Chief Coder, Accenture.

Editia din acest an vine in completarea succesului lansarii de anul trecut a Accenture Intelligent Space Exploration, un tutorial de programare cu ajutorul caruia elevii au putut descoperi modul in care tehnicile de inteligenta artificiala (AI) pot fi folosite pentru a invata un robot sa exploreze o noua planeta, inclusiv sa recunoasca animale si plante, sa inteleaga o noua limba si sa converseze cu localnicii.

Invatand sa programeze, copiii se vor dezvolta intelegand modul in care oamenii si tehnologia lucreaza impreuna – o prima lectie importanta in pregatirea lor pentru viitor. Hour of Code este o oportunitate excelenta pentru voluntarii Accenture prin care acestia pot contribui la dezvoltarea abilitatilor de utilizare a noilor tehnologii in intreaga lume.”, adauga Jill Huntley, Global Managing Director for Corporate Citizenship, Accenture.

Angajamentul global al Accenture de a oferi cat mai multe oportunitati de invatare a programarii pentru elevi, face parte din initiativa companiei, Skills to Succeed , prin care Accenture raspunde crizei de forta de munca la nivel mondial si include pregatirea generatiei urmatoare cu abilitatile necesare pentru a lucra in economia digitala de maine.

Pentru mai multe detalii despre initiativa sau pentru a te inscrie la Hour of Code, acceseaza www.accenture.com/HoC2018 sau code.org.
 

Va recomandam si:

Cognizant Softvision continua sa angajeze in Romania

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI