Visteon deschide un centru de dezvoltare software pentru industria automotive in Timisoara

Visteon, singurul furnizor Tier-1 din industria automotive care se concentreaza exclusiv pe componente electronice de bord pentru automobile, anunta astazi ca deschide un centru de dezvoltare a produselor in Timisoara, Romania. Compania intentioneaza sa recruteze 400 de angajati pana in 2020.

Ca raspuns la cererea in crestere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile, si pentru produsele asistate si autonome, Visteon a inchiriat spatiu pentru birouri in zona centrala a Timisoarei. In cadrul noului centru vor lucra initial ingineri de dezvoltare, supervizori si manageri. Extinderea centrului se va realiza in etape, in functie de cererea clientului.

Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe - Visteon spune: “Sprijinind atat programele producatorilor auto la nivel European si mondial, noul centru de dezvoltare a produselor din Timisoara va juca un rol important in dezvoltarea de software si produse pentru noua generatie de tehnologii incluse in noile sisteme de asistenta a soferilor (ADAS) si aplicatii autonome de conducere. In cel mai scurt timp, centrul tehnic Visteon din Timisoara va avea competenta deplina pentru a transforma cerintele clientilor in solutii testate si pregatite ulterior pentru a fi utilizate in productia de masa. Fiind un important centru de dezvoltare software, centrul de la Timisoara va realiza acest lucru prin colaborarea stransa cu cele mai importante unitati de cercetare si dezvoltare ale companiei Visteon din intreaga lume. Avem o serie de oportunitati interesante la noul centru tehnic pentru a stimula inovatia in domeniul automotive si pentru a oferi o experienta bogata si conectata pentru soferi si pasageri.”

Centrul de dezvoltare a produselor auto Visteon din Timisoara este pozitionat strategic ca parte integranta a planului de dezvoltare a companiei in Europa, alaturi de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franta si Marea Britanie. Centrul de la Timisoara va fi implicat in principal in dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment si afisare pe parbriz) pentru producatorii europeni de automobile si va colabora cu Directorul Tehnic al Visteon si cu Centrele Tehnice Europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom. Centrul de la Timisoara va sprijini cresterea companiei Visteon in dezvoltarea colaborarilor cu clienti precum: BMW, Mercedes, Porsche si Jaguar Land Rover.

Profilul candidatului cautat de compania Visteon implica o combinatie echilibrata de dezvoltatori cu o experienta de peste 3-5 ani in domeniul automotive si tehnologie, precum si de dezvoltatori cu experienta in managementul proiectelor si experienta de supervizare. Visteon intentioneaza, de asemenea, sa recruteze proaspat absolventi din domeniul automatizarii, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare. Compania cauta candidati ale caror seturi de competente includ limbajul de programare C si/sau C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate sau proiectarea de software si modelarea UML.



Ca parte a eforturilor de recrutare, compania va participa la targul de cariera Angajatori de TOP, in perioada 19-20 octombrie, la CRAFT. Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe - Visteon, va participa la conferinta TechTalks Timisoara - Automotive and Smart Cities, unde va sustine un discurs pe 20 octombrie. De asemenea Mark Fosmoen va fi disponibil pentru a oferi raspunsuri privind compania Visteon si noul centru de dezvoltare din Timisoara.
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI