Pareri si sfaturi de la tinerii angajati in urma Top Talents Romania



Cu totii stim cat de greu pare sa gasesti jobul potrivit la inceput de drum. Dar ce se intampla atunci cand angajatorii cauta tineri fara experienta profesionala, in cadrul unui eveniment de cariera, pentru a investi in dezvoltarea lor? De 10 editii, toate acestea se petrec la Top Talents Romania.

Am vorbit cu participantii Top Talents 2017 care s-au angajat dupa eveniment si vrem sa impartasim cu voi parerile acestora si sfaturile pe care le au pentru participantii de anul acesta. Cat de usor a fost pentru acestia sa gaseasca un program de internship sau un job entry-level si ce alte beneficii le-a adus participarea la eveniment, vom afla din parerile lor.







Ce beneficii profesionale si personale ti-a adus experienta Top Talents?







„In primul rand, doresc sa multumesc pentru oportunitatea care mi-a fost oferita de a participa la acest eveniment, intrucat prin simpla discutie cu angajatorii am reusit sa ma fac remarcata si sa-mi gasesc un internship in cadrul unei companii multinationale. Cu alte cuvinte, Top Talents mi-a oferit prilejul de a intra in contact cu angajatori de top si de a putea vedea oportunitatile cu care acestia vin pe piata muncii.”

Aida, Vodafone Romania

 
“Posibilitatea de a a participa la Top Talents mi-a adus un plus in mai buna cunoastere a firmei la care deja aplicasem.
Am avut si un gram de noroc ca am fost repartizata si la workshop-ul celor de la EY, intrucat asta mi-a oferit o alta imagine asupra celor care deja lucreaza in cadrul firmei si a modului de interactiune cu ceilalti.
Cred ca pentru viitorii participanti acesta va fi un plus.”

 
Madalina, EY Romania
 
 



Stim ca ai obtinut un job in compania in care lucrezi in prezent, dupa participarea ta la eveniment. Descrie putin interactiunea dintre tine si angajator in cadrul evenimentului.







“Experienta de la Top Talents mi-a oferit oportunitatea de a fi angajata la Ernst & Young ca si Intern, ulterior fiind angajata pe perioada nedeterminata ca si Assistant.
Acest eveniment a facilitat contactul meu cu aceasta companie intr-un mod mai direct, astfel avand intr-un fel un pas inainte fata de alti candidati, fiind considerata pentru pozitia mea desi perioada de angajare trecuse cu o luna. Datorita activitatii mele la workshopul celor de la EY, am trecut peste 50% din procesul de angajare. De asemenea, am fost la scurt timp contactata de alte 3 companii cu care comunicasem in timpul evenimentului oferindu-mi alte 3 diferite pozitii.”  

 
Ana-Maria, EY Romania


“Da, in prezent ma aflu intr-un internship la Coca Cola HBC, recunosc ca nu a fost singura oportunitate aparuta dupa Top Talents, am interactionat si cu P&G si cu Philips, dar in cele din urma s-a concretizat aceasta. La eveniment am aflat ca urmeaza sa scoata mai multe internship-uri cu care ma indentificam, i-am urmarit, am aplicat si am ajuns sa lucrez cu ei.” 
 
Alexandru, Coca-Cola HBC

 
 
 



Ce crezi tu ca ai facut bine in timpul evenimentului si a reprezentat un real avantaj pentru obtinerea acestui job?







“Nu stiu daca am facut ceva special, pentru ca metoda de recrutare a fost diferita in functie de perioadele anuale, dar m-a ajutat foarte mult discutia cu cei din HR si mi-au dat mai multa incredere.” 
Madalina, EY Romania


“Am fost destul de activ am incercat sa imi aleg cele mai bune momente de a ma afirma. O amintire care imi da incredere si mi-a dat atunci un boost de incredere a fost la workshopul celor de la Philips, unde am reusit sa ma fac remarcat fara sa fac un tel din asta, nefericirea a facut ca aceasta oportunitate sa apara in momentul nepotrivit, dar m-a ajutat foarte mult la incredere.” 
 
Alexandru, Coca-Cola HBC

 




Fiind un fost participant la evenimentul Top Talents Romania, ce sfaturi le oferi tinerilor care inca nu au trait aceasta experienta si care ar fi avantajele participarii? 
  





 
“Sfatul meu pentru cei care vor participa la Top Talents este de a discuta cu toate persoanele aflate acolo, cum au in general niste interese care se intersecteaza, sa incerce sa afle orice despre compania prezentata si, daca li se pare ca persoanele de la Panel sunt deschise cu niste informatii mai informale chiar sa insiste pentru acestea, pot afla niste informatii la care, in mod normal, nu ar avea acces.
Sa stie bine inainte de eveniment exact ce vor sa obtina, sa isi faca ca un fel de "to do list" sau un "bullet list" ca sa stie exact ce prioritati au si initial sa se duca targetat si informat, dar totusi sa nu elimine alte oportunitati care s-ar putea ivi, pe care acestia poate nu le aveau in scop. 
Sa nu se astepte ca o oportunitate sa le cada in brate si nici sa nu gandeasca ceva de genul 'Acest eveniment este doar ceva ce sa fac in weekend', sa se implice.
Si, de asemenea, sfatul etern: sa fie activi in timpul evenimentului si sa discute chiar si cu alti participanti, ca nu se stie ce se poate ivi, in cel mai rau caz au parte de o discutie interesanta cu niste persoane care se pot dovedi viitori prieteni.”

Ana-Maria, EY Romania

 
“Sa vina sa cunoasca piata, sa stie ce asteapta angajatorii de la ei, sa vina deschisi sa invete lucruri noi, sa vina cu setul de intrebari pentru fiecare companie si, cel mai important, sa vada totul ca pe o distractie din care, cu siguranta, o sa pleci cu ceva acasa. :)”
 
Alexandru, Coca-Cola HBC



Aida, Madalina, Alexandru si Ana-Maria sunt doar cativa dintre tinerii care si-au inceput cariera cu Top Talents. Daca esti in cautarea unei oportunitati care sa contribuie la dezvoltarea ta profesionala si personala, Top Talents Romania 2018 este ceea ce cauti.

Afla mai multe despre tema, speakerii acestei editii si companiile participante! :) 

                                                          



 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI