Vara aceasta inscrie-te la Programul de Internship la Guvern 2018
Programul oficial de Internship al Guvernului
se va derula si in aceasta vara sub egida Centenarului Marii Uniri de la 1918. Internship-ul la Guvern se va desfasura in aceasta vara in perioada 16 iulie - 14 septembrie si le va oferi celor 200 de tineri acceptati in program posbilitatea de a se acomoda cu modul de lucru al administratiei publice centrale in Guvern, ministere, institutii si autoritati publice.


Calendarul de desfasurare al acestei editii a Internship-ului la Guvern:

UPDATE: Perioada de inscriere la Programul de Internship s-a prelungit pana pe 21 MAI.

 • 19 aprilie - 14 mai: depunerea candidaturilor online;
 • 21 mai - 3 iunie: evaluarea candidaturilor;
 • 4 iunie - 22 iunie: interviuri online;
 • 29 iunie: anuntarea rezultatelor;
 • 16 iulie: deschiderea Programului de Internship;
 • 14 septembrie: inchiderea Programului de Internship.


Inscrierea la Internship-ul Gov

Candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte:

 • sa detina cetatenia romana;
 • sa aiba varsta de maximum 25 de ani la momentul debutului programului;
 • sa fie studenti sau tineri absolventi ai unui program universitar din Romania sau din strainatate;
 • sa cunoasca cel putin o limba straina (engleza, franceza, italiana, spaniola, germana);
 • sa nu fie activi pe piata muncii in perioada desfasurarii Programul de Internship de la Guvernul Romaniei;
 • sa aiba cunostinte minime in domeniul IT;
 • sa nu mai fi participat in trecut la programul de internship al Guvernului.

Pentru al treilea an consecutiv, companiile mentioneaza programele de internship ca fiind principalul criteriu care va conta in procesul de recrutare al candidatilor. Astfel ca, 60% dintre angajatori cauta in CV-urile juniorilor experiente anterioare de lucru sau un echivalent al experientei de lucru practice (programe de internship & trainee, implicare in ONG, activitati extracurriculare), conform Raportului Hipo – Piata fortei de munca in 2018.


Care este programul de desfasuare al programului?

Internii vor avea un program de lucru similar cu cel al angajatilor institutiei in cadrul careia vor fi repartizati, fiind obligatoriu sa se implice in activitatile departamentului un minim de 6 ore/zi pentru a putea beneficia de bursa lunara.


Despre Programul de Internship al Guvernului Romaniei

Programul Oficial de Internship la Guvern in 2018 este in concordanta cu capitolul “Politici in domeniul educatiei” din Programul de Guvernare 2017-2020 si isi propune sa ajute tinerii cu potential sa dobandeasca abilitati practice pe parcursul celor doua luni de derulare.

Pe langa activitatile zilnice planificate in cadrul administratiei centrale, stagiarii la Guvern vor participa la discutii si mese rotunde alaturi de inalti oficiali ai statului roman. De asemenea, ei vor avea acces la programe de training si la workshop-uri tematice care ii vor ajuta sa isi multiplice si rafineze abilitatile si cunostintele.


Cum a fost editia din 2017 a Programului de Internship de la Guvern?

Editia aniversara a Programului de Internship s-a desfasurat in intervalul 17 iulie – 18 septembrie. Cea de-a V a editie a internship-ului de la Guvernul Romaniei a adunat peste 100 de tineri entuziasti. In total, 51 de institutii-gazda din cadrul Guvernului Romaniei au fost implicate in educarea si sustinerea tinerilor participanti.

Stagiarii au primit o bursă lunară, din bugetul Secretariatului General al Guvernului, in valoare de 1000 de lei pentru fiecare din cele două luni și a fost acordata tinerilor studenți sau absolvenți în schimbul participării timp de cel puţin șase ore pe zi la activităţile Guvernului sau celor 51 de instituţii din subordinea acestuia, înscrise în programul de internship.

Printre activitatile intreprinse in cadrul internship-ului Gov amintim cateva: intalnire cu Mihai Tudose, prim ministrul Romaniei la acea vreme, intalniri comune cu ministri si ambasadori, 5 sesiuni de training si vizite la Avocatul Poporului, la Centrul Cultural UNESCO sau la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Daca iti doresti un program de internship in alt domeniu, pe Hipo.ro gasesti cele mai multe programe dedicate tinerilor, iar lista se actualizeaza constant!

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania