If employees are happy, we are happy - Interviu cu Oana Grosu, Manager Resurse Umane Team Extension


Oana Grosu este Manager Resurse umane in cadrul Team Extension, incepandu-si activitatea in companie la sfarsitul lui 2017. Oana are peste 11 ani de experienta in zona de Resurse Umane, atat ca si consultant cand si manager/ profesionist de resurse umane.

In acest timp a lucrat pentru o varietate de companii (big 4, IT, outsourcing, pharma) si arii cum ar fi: recrutare, training, comp&ben, atat ca specialist recrutare cat si coordonator de echipe de recrutare, training delivery, implementare sisteme de performanta, coordonare administrare de personal etc.


Care sunt planurile voastre in perioada urmatoare, in zona de resurse umane?

In urmatorul an, planul nostru este sa ne dublam echipa si sa ne marim aria de tehnologii cu care lucram in acest moment.


Ce profil de candidati cautati de obicei?

Avand in vedere ca suntem in continua expansiune, ne dorim colegi dornici sa invete si sa evolueze impreuna cu noi, iar pozitiile pentru care cautam candidati sunt variate, pe diverse tehnologii – mai multe detalii puteti afla pe pagina noastra de cariere.


Ce pozitii aveti disponibile in perioada urmatoare pentru specialistii cu experienta si juniori?

Toate pozitiile noastre sunt promovate pe pagina noastra de cariere si avem deschise atat pozitii pentru specialisti cu experienta (cum ar fi iOS/Android senior developer, Back end senior developer, Front end senior developer – pe diverse tehnologii) dar si pozitii de internshipuri/ trainees pentru candidatii aflati la inceput – pe mobile development, back end si front end.

Tot legat de planurile de dezvoltare, avem pozitii deschise si pe zona de Project Management, pentru candidatii cu experienta extinsa in aceasta zona.

Consultati aici lista cu toate job-urile deschiseCum se deruleaza de obicei procesul de recrutare si ce instrumente folositi?

In functie de specficul pozitiei deschise, sau de specificul proiectului, pasii recrutarii sunt: interviu cu colegii nostri din departamentul de HR, apoi o discutie tehnica cu TeamLead-ul proiectului sau Project Managerul. De cele mai multe ori, in functie de cerintele tehnice ale pozitiei, cerem candidatilor sa dea un test practic (spre ex. debug pe un cod existent sau dezvoltare de aplicatie simpla etc.) sau un test scris tehnic de verificare a nivelului cunostintelor ( aplicabil si in cazul celor care isi doresc un internship la noi).

Avand in vedere ca majoritatea clientilor nostri sunt companii din Fortune 500, iar membrii echipelor de proiect discuta frecvent cu acestia, nivelul de Limba Engleza ar trebui sa fie cel putin mediu.


Cum pot candidatii sa se pregateasca mai bine pentru procesul de recrutare pentru o pozitie in cadrul companiei voastre?

Desi in majoritatea cazurilor tinem cont de pregatirea tehnica a candidatilor, de multe ori atitudinea orientata spre rezolvarea de probleme si dorinta de a invata este cea care ne face sa spunem un “DA!” hotarat noilor colegi.

Candidatii nu ar trebui sa se pregateasca special pentru un interviu cu noi, ci sa fie deschisi si comunicativi, sa ne povesteasca despre joburile si proiectele anterioare (fie de la jobul anterior, fie din timpul facultatii-in cazul internilor) si sa demonstreze ca pot fi proactivi si flexibili unde este cazul.

Vom prefera persoanele care au o directie clara asupra preferintelor lor – spre exemplu tehnologiile cu care vor sa lucreze.Care sunt top 3 motive pentru care un senior sau un junior ar trebui sa aplice la voi?

1. In primul rand pentru ca suntem o companie aflata la inceput de drum, care va creste impreuna cu angajatii. Echipa este tanara, dinamica si vesela. Organizam frecvent evenimente impreuna (inside si outside – nights out, team buildings etc.), comunicam des si deschis si ne distram impreuna.

2. Beneficiile – in afara de partea financiara, care este bineinteles importanta, organizam lunar tombole cu premii (excursii/ city break-uri in afara tarii), avem posibilitatea ca fiecare angajat sa isi aleaga ce beneficii extra isi doreste la partea fixa (spre ex. asigurare medicala sau pensie privata) si mergem impreuna chiar si la festivaluri de muzica, iar biletele sunt oferite de companie in functie de preferintele muzicale ale fiecaruia.

3. Posibilitatile de crestere profesionala pot fi pe locul trei ca motiv pentru a aplica la noi. Angajatii nostri pot evolua din punct de vedere al cunostintelor, pentru ca incercam mereu sa tinem cont de ce isi doresc sa invete si ce vor sa faca (ex. tehnologii noi). Ii putem sprijini in aceasta directie, oferindu-le traininguri specializate, in functie de preferinte.


Care sunt abilitatile / calitatile / competentele pe care le apreciati cel mai mult la un candidat?

Fiind o firma de outsourcing pe zona de dezvoltare de software, competentele tehnice sunt destul de importante pentru noi. La viitorii nostri angajati, apreciem comunicarea deschisa si onesta, seriozitatea, adaptabilitatea in ceea ce priveste mediul si modul de lucru, determinarea, precum si dorinta de a invata.

Abilitatile ar trebui sa fie legate de managementul timpului, de self-motivation si de lucrul in echipa.Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung?

Dinamica echipei, in care toti colegii intretin relatii bune intre ei, precum si respectul sunt puncte cheie care fac echipa noastra sa reziste de peste 2 ani, de cand a fost infiintata compania in Romania. Ne aratam aprecierea fata de echipa prin ascultarea parerilor lor si incercam sa ii includem in planurile de dezvoltare ale companiei. De asemenea, ii sprijinim atunci cand au nevoie de training, pentru a se dezvolta si atinge adevaratul potential.

Suntem deschisi unii cu ceilalti, discutam ceea ce ne deranjeaza si ce putem imbunatati.

Motto-ul nostru este: “IF EMPLOYEES ARE HAPPY, OUR CLIENTS ARE HAPPY, WE ARE HAPPY!

Ce alte informatii doriti sa le transmiteti candidatilor?

Va asteptam sa va alaturati echipei noastre in continua crestere.
Consultati aici lista cu toate job-urile deschise

Pentru a fi la curent cu pozitiile deschise in acest moment vizitati profilul nostru de companie aici, sau pe pagina de Facebook pentru a ne cunoaste mai bine.Despre companie

Am inceput cu o idee simpla - cererea de talente calificate in zona de dezvoltare de software este mai mare decat oferta, ceea ce creeaza un deficit imens pe piata. Misiunea noastra este simpla: sa cautam, angajam si sa pastram talente. Acest lucru permite clientilor nostri sa ramana intotdeauna in top.

Compania Team Extension a fost infiintata de catre un antreprenor elvetian, cu peste 10 ani experienta in industria de IT(software), care a deschis Team Extension Romania in anul 2016, cand a inceput cu o echipa de 4 angajati.

Sumar:
  • De la 0 la 44 de angajati in mai putin de 2 ani
  • Birouri deschise in acest moment in 6 tari
  • Clienti din top 500 Fortune, cum ar fi: GM, Kia, Universal, Sony, Wahoo etc.
  • Sponsori oficiali pentru 3 librarii foarte cunoscute: Vue.js, Aurelia, Babel.js

While some are just watching, we are building the world of tomorrow!
 

Va recomandam si:

De ce sa participi la un webinar

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?