Afla cele 5 lucruri esentiale despre cultura Microsoft Romania




Te invitam in culisele echipei Microsoft Romania pentru a ne cunoaste mai bine si a descoperi insight-uri despre cultura resimtita in randul angajatilor si beneficiile diverse pe care le oferim.

 

In urma unor discutii avute cu colegi de-ai nostri, fosti trainee si actuali angajati, am extras cateva idei centrale despre ce inseamna sa lucrezi in echipa Microsoft Romania si care este profilul pe care il cautam la viitorii nostri colegi. Te invitam sa ne decoperi si sa te alaturi noua.

 

  1. Cultura Microsoft este un element aparte, oamenii sunt aici pentru a te ajuta.

 

Avem un mediu placut si divers, in care ai acea senzatie ca vei primi suport in orice situatie. Motiv pentru care nu incurajam formalitatea sau diferentele intre manageri si angajati si punem accentul pe colaborarea dintre colegi, indiferent de functia ocupata.

 

Deviza noastra este: One Microsoft, one team!

 

  1. Accesul la tehnologie, traininguri si foarte multe resurse de invatare

 

In Microsoft ai ocazia sa iti dezvolti in permanenta abilitatile si sa inveti in fiecare zi ceva nou, datorita varietatii resurselor pe care ti le oferim: programe de mentorat, traininguri online, traininguri de dezvoltare personala, accesul la conferinte internationale si interactiunea cu oameni din intreaga lume.

 

Aici ai sansa sa vezi cum poti folosi tehnologia pentru cauze sociale si posibilitatea sa discuti cu profesionisti cu diferite competente.

 

  1. Diversitate si complexitatea proiectelor

 

Diversitatea pentru noi este un punct central. Lucram cu infrastructuri foarte mari si complexe pentru proiectele derulate, de exemplu: 10.000, chiar si 150.000 utilizatori de pe mai multe continente. Avem proiecte de tipul how to, in care consiliem clientii pentru a dezvolta anumite infrastructuri. Dar, pe langa task-urile din proiect, colegii se pot implica si in proiecte conexe, tehnice sau business, ori pot face voluntariat, de exemplu: implementarea infrastructurii Office 365 in Tahiti.

 

  1. Microsoft nu este intangibil, poti aplica si fara a avea experienta de lucru relevanta in domeniu

 

Da, chiar nu suntem intangibili, atat pentru programul MACH, cat si pentru celelalte oportunitati pe care le oferim. Pentru noi conteaza mai mult potentialul tau si dorinta de a invata, este nevoie de curaj si atitudine pentru a aplica la jobul dorit, deoarece nu doar competentele tale vor face diferenta.

 

Microsoft promoveaza diversitatea in randul angajatilor si ne bucuram sa avem colegi cu un background foarte variat.

 

  1.  Cautam oameni pasionati de tehnologie, curiosi si dornici sa invete

Cateva lucruri pe care le cautam la un viitor coleg ar fi:
 

  • Pasiunea pentru tehnologie si pentru impactul ei la nivel global;
  • Research si documentarea din articole tehnice;
  • Curiozitate si atitudine;
  • Participarea la conferinte tematice si urmarirea evenimentelor Microsoft;
  • Determinarea, deschiderea si adaptabilitatea in diverse situatii de lucru.

Te invitam sa ne descoperi si prin intermediul testimonialelor oferite de cativa colegi de-ai nostri, care iti dezvaluie beneficiile de care ei se bucura in echipa Microsoft si micile placeri pe care le au zi de zi la birou.

         Andrei Gaman, Senior Account Executive prezinta o imagine de ansamblu despre cum percepe el viata in cadrul Microsoft, punctand cateva beneficii majore de care se bucura:

"Daca e un lucru pe care Microsoft il face foarte bine, in ultima vreme, este sa se reinventeze, trecand printr-o transformare accelarata: se concentreaza pe atat de multe domenii de interes incat, daca ai o pasiune pentru un domeniu si vrei sa activezi intr-o companie care iti poate pune la dispozitie resurse, oameni si o echipa cu care sa aduci succesul companiilor, cu siguranta Microsoft este un loc in care sa iti doresti sa activezi.

Beneficiul de care ma bucur cel mai mult este exact libertatea pe care mi-o ofera Microsoft. Pot sa imi exersez dorinta mea antreprenoriala intr-o companie deschisa, care iti pune la dispozitie resursele, asa incat sa poti sa performezi. Ce ma atrage mult este si flexibilitatea pe care o ai: poti sa lucrezi de la birou, de acasa, dintr-o cafenea, de la un client, din masina (mi s-a intamplat).

Microsoft este o companie foarte orientata catre oameni. Din punt de vedere al culturii, exista un concept de organizatie plata in companie, in care nu sunt multe nivele ierarhice. Este o cultura foarte deschisa, diversa si variata, iar oamenii pe care ii am in jurul meu, la birou, sunt motivul pentru care vin aici. Energia pe care o au atunci cand se implica intr-un proiect este ceva molipsitor si ma motiveaza si pe mine sa fac lucrurile mai mult si mai bine.

Fiecare angajat este owner-ul carierei lui si al planului de dezvoltare profesionala. Microsoft ofera o gama foarte larga de instrumente ca tu sa poti sa te dezvolti in cariera, sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Un lucru important de inteles este ca se investeste foarte mult in oameni, asta difererentiaza mult Microsoft de alte companii si, de aceea, este al doilea cel mai dorit angajator din lume."

      Loredana Gheorghe, Technical Support Engineer Exchange Online Team si, de asemenea, fost trainee MACH ne-a transmis cateva ganduri despre experienta ei in Microsoft: "Cel mai interesant este ca, in fiecare zi, am ceva nou de invat, am ocazia sa cunosc oameni interesanti. Colegii de la Microsoft chiar sunt printre cele mai interesante persoane pe care le-am cunoscut, au hobby-uri de la mersul cu motocicleta, la dans, yoga sau fotografie.
Imi place foarte mult faptul ca, daca nu stim ceva, putem sa cerem ajutorul echipei. Dar daca e ceva mai amplu, cum era in cazul meu - voiam sa imi imbunatatesc franceza, am discutat cu managerul meu si am stabilit sesiuni de coaching cu un nativ.

Ni se ofera accesul la platforme online, cu beneficii personalizate: reduceri la film, la escape room sau diverse magazine, restaurante. Cel mai mult imi place faptul ca avem diverse evenimente internationale in care cunoastem alti trainee din programul MACH din alte tari si mi-a placut faptul ca am putut cunoaste oameni venind din toate colturile lumii si am participant la sesiuni interesante".

      Andrei Ciurea, SharePoint and Tools Specialist povesteste putin parcursul lui profesional si evolutia in Microsoft:"La facultate am fost la Psihologie, am facut un master de Psihologie Organizationala, dupa care am lucrat pe o pozitie Customer Service pentru o companie de asigurari. Apoi, am venit la Microsoft pe un rol organizational, de operatiuni. Eu nu stiam nimic despre acest rol, nici HTML, CSS, JavaScript sau SharePoint. De cand am venit la Microsoft, am reusit sa invat, pentru ca am profitat de oportunitatile de training pe care le ofera".



Daca ti-am trezit curiozitatea de a ne cunoaste si de a veni in echipa noastra cu entuziasm, energie, curiozitate si dorinta de a invata, te asteptam cu bratele deschise. Urmareste oportunitatile noastre si aplica aici la pozitiile care te intereseaza.

 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”