La Systematic nu este vorba despre mine sau despre tine, ci despre noi - Simona Pavelescu, General Manager - Systematic

Simona Pavelescu - General Manager @ Systematic Development Center

Simona are o experienta vasta in zona de leadership, o pasiune deosebita pentru intelegerea comportamentului uman si expertiza in transformarea organizatiilor. Are o gandire strategica si spirit antreprenorial, avand abilitatea de a identifica oportunitati de business si de a obtine rezultate optime. De-a lungul carierei, a ocupat diferite roluri cheie, ultimul dintre acestea fiind cel de Vicepresedinte Achizitii Servicii din Ericsson Stockholm, Suedia.

Simona detine o diploma de licenta in Tehnologia Calculatoarelor, obtinuta in urma studiilor universitare efectuate la Academia de Studii Economice din Bucuresti si un PMBA (Professional MBA) cu specializare in management de proiect si de proces obtinut in cadrul Universitatii din Viena si continuat cu un alt program executiv urmat la Universitatea Stanford din California.

In ultimii ani, a participat ca speaker la conferinte globale, impartasind opinii referitoare la implementarea si dezvoltarea de centre globale de servicii, evolutia functiei de achizitii si rolul acesteia in dezvoltarea businessului etc.


Cum v-ati inceput cariera in acest domeniu?

Whatever you are, be a good one” (Abraham Lincoln) este motto-ul care m-a ghidat de-a lungul carierei. Cu alte cuvinte, pasiunea, dorinta de a lucra cu oameni si pentru oameni, precum si calitatea lucrului bine facut, au fost principii cheie care au construit structura de rezistenta a carierei mele.

Apoi, dorinta de a schimba lumea m-a facut sa imbratisez industrii precum IT/ Telecom, care au o dinamica aparte. Toate aceste lucruri le-am regasit in Systematic, companie care ofera toate ingredientele necesare pentru cei care doresc sa lase ceva in urma si sa faca o diferenta prin munca lor.


Care sunt planurile SYSTEMATIC in perioada urmatoare in zona de resurse umane?

In Systematic, nu folosim termenul de resurse atunci cand facem referire la actualii/ viitorii nostri colegi. In viziunea CEO-ului companiei, Michael Holm, resursele sunt ceva ce poate fi cumparat, ultilizat si aruncat. Angajatii nostri sunt oameni cu talente, abilitati si aspiratii, iar a-i numi resurse reprezinta o lipsa de respect fata de ei. Pare un detaliu nesemnificativ, dar suntem de parere ca aceste mici amanunte sunt cele care fac diferenta. Din acest motiv, echipa care acopera activitatile din aceasta arie nu se numeste HR, ci People & Culture (P&C).

Fiind o companie de software development, principalele roluri pe care le avem deschise sunt pe zona de IT. Avem in prezent o echipa de aproximativ 80 de colegi care lucreaza la produse cu un impact semnificativ pe urmatoarele zone: educatie, aparare, sanatate, dar si in sectoarele public si privat.

Pe plan local, ne dorim sa extindem echipele actuale, sa facem cunoscute produsele si proiectele noastre exceptionale si sa le oferim angajatilor nostri un mediu care sa le ofere posibillitatea de a avea o cariera de succes, dar si echilibru intre viata profesionala si cea de familie.
 
 

Ce profil de candidati cautati de obicei?

In Systematic nu este vorba despre mine sau despre tine, ci despre noi. Nu premiem succesul individual, ci apreciem munca in echipa, comunicarea deschisa, transparenta si dorinta de evolutie. Relatiile dintre noi sunt bazate pe incredere si respect reciproc. Suntem de parere ca obiectivele noastre pot fi atinse numai lucrand impreuna si valorizand abilitatile si talentele tuturor membrilor echipei.

Cautam oameni care pun pasiune in ceea ce fac si care isi doresc sa faca o diferenta prin munca lor, contribuind la dezvoltarea de produse al caror scop este sa aduca o schimbare semnificativa in segmente importante din societate.
 

Ce pozitii aveti disponibile in perioada urmatoare pentru specialisti cu experienta si juniori?

Cele mai multe dintre rolurile pe care le avem vacante sunt pe zona tehnica, iar tehnologiile cel mai des intalnite in proiectele noastre sunt: Java, C++, C#.NET, Scala, JavaScript, Angular s.a.

Echipele noastre sunt destul de echilibrate, oferind astfel oportunitati de cariera atat juniorilor, precum si seniorilor si expertilor aflati in cautarea unor noi provocari profesionale. Systematic ofera un mediu in care toti angajatii, indiferent de rol si de nivelul de senioritate, isi pot folosi abilitatile si isi pot dezvolta competentele.

Systematic este o companie certificata CMMI5, lucru care atesta maturitatea proceselor noastre pe zona de dezvoltare si interesul deosebit pentru respectarea promisiunilor facute clientilor nostri.
 

Consultati aici lista completa a job-urilor Systematic


Vizitati pagina de cariera Systematic
 

Cum se deruleaza de obicei procesul de recrutare si ce instrumente folositi de obicei?

Una dintre preocuparile noastre este sa avem un proces de recrutare simplu si eficient. Ne dorim ca toti candidatii, indiferent de rolul pentru care candideaza, sa primesca informatii detaliate despre cine suntem, ce planuri ambitioase de business avem si care sunt oportunitatile de dezvoltare pe care le ofera Systematic Development Center.

Etapele procesului de recrutare difera in functie de rolul pe care il avem deschis, dar implica, in general, discutii cu un reprezentant P&C si cu Team Leadul & Project Managerul in echipa caruia ar urma sa lucreze persoana respectiva. De asemenea, in functie de rol, candidatii se pot astepta la discutii tehnice sau teste de personalitate.

Care sunt motivele pentru care un senior sau un junior ar trebui sa aplice la SYSTEMATIC?

In Systematic, ”it’s all about making a difference”. Cei mai multi dintre colegii nostri au ales sa ni se alature pentru ca au simtit ca au ocazia sa isi foloseasca abilitatile pentru a aduce o schimbare intr-un anumit segment din societate.

 

Cum sunt motivati angajatii-cheie sa ramana in companie pe termen lung?

Systematic nu este o companie in care accentul se pune pe ierarhie. Cu totii suntem angajati-cheie pentru ca avem un rol bine definit si o misiune in cadrul organizatiei.

Pasiunea colegilor nostri, cultura companiei, produsele in care credem si posibilitatile de dezvoltare sunt principalele aspecte care ne motiveaza in cadrul companiei.

About us
We provide software solutions that make a big difference for customers around the world by giving them the overview and decision-making aids necessary for making critical decisions. We specialize in solutions for customers within defence, finance, intelligence, national security, the library and learning sector, government agencies and large corporations.
 

Consultati aici lista completa a job-urilor Systematic pe Hipo

Vizitati pagina de cariera Systematic


 
 

Va recomandam si:

Sute de joburi pentru tineri la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI