Top 5 activitati in care sa te implici in timpul studentiei



Iti suna cunoscut acel moment din primul an de facultate cand incepeai “sa iti iei viata mai in serios” si sa te gandesti ca incepi o etapa in care trebuie sa iti cam decizi viitorul profesional?

Era destul de apasatoarea ideea, nu? Mergeai la cursuri si seminare, dar cu restul timpului liber inca nu iti era clar ce sa faci. Prin astfel de momente trec toti studentii, dar, hei, de asta suntem noi aici: sa ii sustinem si sa le oferim tips&tricks pentru a avea un parcurs profesional cat mai valoros.

Chiar daca esti student in primul an de facultate sau ai trecut deja de “perioada bobociei”, ne-am gandit ca ti-ar fi de ajutor sa iti facem un short-list cu cele mai importante activitati in care merita sa te implici in timp ce si studiezi, bineinteles. Acestea ar fi:
 
  1. Voluntariatul intr-un ONG – este una dintre cele mai frumoase si captivante experiente din viata unui student. Serios, daca inca nu ai inceput sa faci voluntariat, incepe acum! Iti dam doar cateva exemple de ONG-uri studentesti in care poti fi membru: AIESEC; ASER; VIP; BOS etc. E chiar frumos, doar sa vrei sa descoperi lumea voluntariatului.

  2. Un bagaj cuprinzator cu programe de internship si trainee – urmarea unor programe de internship sau trainee sunt niste experiente practice si foarte utile, prin care sa aplici teoria studiata in facultate, sa intelegi care este flow-ul activitatilor intr-o companie si, bineinteles, sa acumulezi cat mai multe cunostinte. Stii ca vei avea sanse mult mai mari sa primesti o oferta de angajare daca ai astfel de experiente practice, nu?

  3. Expunere internationala: Eramus sau Work&Travel, scoli de vara, schimburi de experienta, internship-uri internationale. Toate aceste activitati presupun expunerea ta la multiculturalitate si interactiunea cu oameni diferiti, ele contribuind la dezvoltarea abilitatilor tale de comunicare si la deschiderea pe care o ai fata de cei din jur.

  4. Implicarea in diverse experiente de dezvoltare: participarea la sesiuni de comunicari stiintifice, la concursuri sau implicarea in alte proiecte studentesti.

  5. Ultima activitate, dar nu cea din urma: Participarea la evenimente de cariera dedicate studentilor. Ei, aici incepe partea cea mai interesanta din poveste. Stii de ce? Pentru ca evenimentele de cariera au un farmec aparte si te integreaza intr-un context chiar benefic pentru dezvoltarea ta. Stai si gandeste-te doar ce oportunitate iti ofera simpla prezenta la un astfel de eveniment: intalnesti oameni diversi, care vin cu experiente de viata valoroase, discuti deschis cu ei, iti faci prieteni, cunosti oamenii din spatele companiilor si poate pleci chiar si cu o oferta de internship sau job entry-level de acolo. Suna destul de tentant, nu?

Ca sa te convingi ca ceea ce iti spunem este 100% true, te invitam la Top Talents Romania, evenimentul nostru de suflet pe care il pregatim cu drag si spor de 10 ani.
Save the date: evenimentul are loc pe 24 si 25 noiembrie, la Hotel Caro, Bucuresti. Afla detalii despre companiile anuntate si agenda evenimentului aici.

N.B. Avem si cateva sfaturi pentru tine:

Primul si, credem noi ca cel mai important, este ca totul tine doar de tine si de modul in care gandesti actiunile tale. Pentru ca „big is always better than small”, noi te invitam sa tintesti mereu spre lucrurile marete si provocatoare, pentru ca ele te ajuta sa cresti si iti aduc o satisfactie amplificata.

Bineinteles, articolul acesta nu este numai despre exemple si sfaturi pe care noi ti le oferim, ci vine cu o parte practica pentru tine.

Iti propunem un scurt exercitiu: aloca-ti 30 de minute si gandeste-te retrospectiv la stadiul in care te afli acum in dezvoltarea ta profesionala si personala. Bifeaza pe o lista lucrurile pe care le-ai facut sau le faci in prezent si seteaza-ti cateva obiective pentru termen scurt, mediu si lung. Fii mereu cu intrebarea urmatoare in minte: Ce faci / vei face diferit in activitatea ta pentru a-ti accelera traseul in aventura carierei tale?

Iar, dupa ce finalizezi exercitiul, poti trece direct la atingerea obiectivelor, prin participarea la Top Talents Romania!

Citeste cu atentie articolul nostru si iti vei da cu usurinta seama ce fel de tineri cautam.

Hai, porneste in aventura carierei tale si vino la Top Talents sa explorezi toate posibilitatile carierei tale alaturi de cei 250 de tineri cu potential!

 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”