6 atribute ce te vor aduce fata in fata cu jobul mult visat



Suntem unici. Fiecare dintre noi are calitati pe care fie le cultiva, fie abia le descopera. In cele mai multe cazuri, eforturile de explorare si perfectionare a acestor aptitudini fac o diferenta considerabila in ceea ce priveste usurinta obtinerii unui job potrivit.

Pentru cei care fac eforturi constante pentru dezvoltarea personala si profesionala, inceputul unei cariere de succes poate fi mai aproape decat si-au imaginat.

Cat de aproape esti de a pasi in aventura carierei tale?

Am tras o linie si am descoperit care sunt aspectele care ne atrag atentia in mod special la unii candidati. Asa am ajuns la cateva particularitati care fac diferenta si pe care le vom impartasi cu tine in cele ce urmeaza.

 

  • Curiozitatea

Avalansa de informatii la care societatea ne-a determinat sa ne adaptam vine la pachet cu un adevarat ‘’loc de joaca’’ pentru tineri si nu numai. Un tanar curios este un tanar care are cunostinte diverse si care nu se sfieste sa adreseze intrebari cand are neclaritati, care stie sa diferentieze sursele si calitatea continutului gasit. Datorita curiozitatii, el are idei creative, inovatoare si poate veni cu solutii sau exemple din experienta proprie fara prea mari dificultati. O astfel de persoana aduce, categoric, un plus de valoare echipei in care lucreaza.
 

  • Implicarea

Faptul ca te-ai implicat in activitati de voluntariat, ca ai dat curs unor idei sau proiecte cu impact pozitiv in grupul din care faci sau ai facut parte, ca ai obtinut diverse calificari sau rezultate deosebite la concursuri sau olimpiade denota despre tine ca ai curaj sa te implici, ca muncesti pentru a obtine ceea ce iti doresti si ca nu renunti la prima provocare.
Keep up the good work!

 

  • Responsabilitatea

De asemenea, implicarea merge mana in mana cu responsabilitatea. Din activitatile in care te-ai implicat reiese responsabilitatea de a duce la bun sfarsit task-urile. Un candidat cu un puternic simt al responsabilitatii se va diferentia, cu siguranta, iar in ochii angajatorului va avea un plus considerabil inca de la inceput.
 

  • Sinceritatea

CV-ul tau trebuie sa reflecte realitatea. Acesta reprezinta "cartea ta de vizita", elementul prin intermediul caruia iti „vinzi” si iti promovezi imaginea in fata potentialului angajator sau a recrutorului, cu scopul de a lasa o impresie cat mai placuta si de a convinge ca esti un profesionist si ca poti aduce un plus de valoare echipei. Un recrutor bun isi va da seama imediat daca anumite detalii trecute de tine in CV nu corespund cu experienta ta reala. Sunt suficiente cateva intrebari si detalii pentru a-l lamuri. Cu cat dai mai multe detalii pentru a-i raspunde la intrebari si cu cat raspunzi mai sincer acolo unde nu stii, cu atat mai bine.
 

  • Respectul

Respectul rezulta din lucruri marunte, dar cu un puternic efect asupra perceptiei celorlalti. Faptul ca multumesti politicos pentru paharul cu apa sau ca nu iti intrerupi interlocutorul, iti mareste considerabil sansele de a obtine pozitia pe care ti-o doresti in cadrul companiei. Pentru ca respectul incepe cu tine, decenta trebuie sa ocupe un rol decisiv in prezentarea ta in fata recrutorului, alaturi de o atitudine pe masura!
 

  • Atitudinea

Respectul pe care il arati fata de oamenii din jur, precum si atitudinea pozitiva si increzatoare spun, de asemenea, foarte multe despre tine. Daca esti deschis in a acumula noi cunostinte, sunt sanse foarte mari sa ti se acorde oportunitatea de a incepe de la zero si de a face diferenta.
Depinde doar de tine sa arati ca iti doresti!


Printre cele mentionate deja, drumul spre aventura carierei tale poate fi facilitat si de o redactare impecabila din punct de vedere gramatical a CV-ului, de structurarea acestuia astfel incat sa fie usor de parcurs si, mai ales, de motivatia ta de a obtine jobul pe care ti-l doresti.

Desigur, avem incredere ca daca ai dat check la punctele de mai sus, vei obtine jobul potrivit pentru tine si te vei bucura sa culegi roadele efortului tau de pana acum.

Si uite ca tocmai a venit momentul vestilor bune…

Daca te-ai regasit in acest articol, atunci te sfatuim sa iti rezervi un loc la linia de START a aventurii carierei tale prin inscrierea la Top Talents Romania. Companii de top, oportunitati de cariera, speakeri pe care nu ar trebui sa ii ratezi, un business game pe masura asteptarilor si multe alte surprize te vor astepta pe 24-25 noiembrie la Hotel Caro.

APLICA ACUM si alatura-te comunitatii exploratorilor de cariere!
                

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI