Google, un model de business de succes prezentat la Top Talents Romania

Va imaginati cum este sa fii CEO la Google Romania? Participantii de la Top Talents Romania 2016 au avut ocazia de a se afla timp de o ora si jumatate in aceeasi sala cu Elisabeta Moraru, Country Manager la Google. Aceasta a primit intrebari despre parcursul ei profesional si despre modul in care a obtinut tot ceea ce si-a propus.

Inainte de a lucra in cadrul companiei Google, a facut parte din echipele Microsoft si Xerox. A lucrat de la varsta de 19 ani si s-a implicat in actiuni de voluntariat in perioada facultatii. Ea considera ca un tanar trebuie sa dobandeasca experienta profesionala din timpul studentiei, de aceea este util sa se implice in cat mai multe actiuni de voluntariat.

In context profesional a spus rareori „nu” si a vrut sa accepte orice provocare. De exemplu, inainte sa se angajeze la Google stia foarte putine lucruri despre companie. Cu toate acestea, a trecut de cele 9 interviuri, iar acum conduce compania cu sediul in Romania.

Google este o inteligenta artificiala care iti arata ce vrei in functie de ce cauti. Daca ii dai voie, Google stie ce cauti sau ce ai mai cautat. Google indeplineste dorinte, pentru ca stie sa iti ofere informatia in functie de ceea ce cauti.

Ea afirma ca „intotdeauna m-a ghidat ambitia care, uneori, a fost defect.” Fiecare individ decide ce se intampla cu viata sa, cum lucreaza, ce lucreaza. Elisabeta se lupta sa gestioneze lucrurile pe care si le doreste. Aceasta a recunoscut ca a avut multe esecuri, dar a invatat ca e ok sa gresesti si ca maine e inca o noua zi.

Elisabeta i-a indemnat pe participanti sa isi doreasca intotdeauna mai mult si sa iasa din zona de confort. Tinerii trebuie sa aiba in vedere cat de mult se pot dezvolta daca se bucura de proces, nu unde vor sa ajunga.

„Luptati-va pentru potentialul vostru, ca sigur e acolo. Creati-va echipe in care sa faceti proiecte de business in care sa aveti impact”, a spus Country Managerul Google. De exemplu, Google sustine sistemul educational al maselor, nu al elitelor. Din acest punct de vedere, a facilitat accesul utilizatorilor de internet la Google Drive. Prin sprijinul Ministerului Educatiei, reprezentantii Google creeza proiecte cu impact social, pentru ca sustin performanta.

Elisabeta Moraru nu numai ca a prezentat impactul tehnologiei asupra vietii noastre si asupra sistemului educational, ci a prezentat si schimbarile din industrie care influenteaza profilul candidatilor pe care angajatorii il cauta.

Pe Elisabeta Moraru o puteti urmari pe contul ei de linkedin.

Nu ratati editia Top Talents Romania 2017 care va avea loc pe 24-25 noiembrie, la Hotel Caro, Bucuresti. Aplicati acum!
 

Va recomandam si:

Centrul de tehnologie si operatiuni al LSEG (London Stock Exchange Group) ajunge la 1000 de angajati in Bucuresti

ULTIMELE JOBURI