Participantii de la Top Talents au invatat prin joc si joaca alaturi de Universum Events

Proiectele Universum Events aduna la un loc experti din toate domeniile, de la management de proiect si inovatie, la pionieri digitali, specialisti in resurse umane si comunicare creativa.

In cadrul Top Talents Romania 2016, specialistii Universum Events i-au provocat pe participanti sa participe la doua activitati interactive: Beat the Box si Peak Performance, care le-au testat abilitatile de comunicare si de adaptabilitate intr-o echipa sub presiunea timpului. Astfel ca cei mai rapizi si perspicace dintre participanti au fost invingatori.

Beat the Box este un joc prin care iti depasesti limitele. 10 echipe au avut drept sarcina spargerea unor coduri. Pentru a castiga, participantii au trebuit sa gaseasca solutii pentru a descifra contracronometru felul in care se pot deschide cutiile pe care le aveau pe masa. Spre finalul jocului, toate echipele si-au unit fortele si creativitatea pentru a forma o singura echipa.

Peak Performance este o activitate de learning experiential si a fost jucata in premiera in Romania la Top Talents Romania.

Participantii au fost impartiti in echipe si au fost provocati sa participe la simularea unei expeditii pe Everest. Fiecare echipa a reprezentat o companie comerciala care avea drept obiectiv organizarea unei excursii de 20 de zile pentru a cuceri Vf. Everest. Scopul afacerii fiecarei echipe era acela de a castiga bani intr-un mod sustenabil. Fiecare echipa era coordonata de doi ghizi care trebuiau sa se asigure ca isi aduc teferi si nevatamati clientii de pe munte.

Fiecarui membru i s-a alocat un rol in echipa. Astfel, ghizii comunicau cu celelalte persoane din echipa care s-au ocupat de aclimatizare, altitudine, oxigen, posibile obstacole care pot aparea in expeditie, campare, sistemul de deplasare, echipament si vreme.

Acest joc a urmarit sa identifice abilitatile de comunicare ale celor ma talentati tineri din Romania. Participantii au fost cooperanti, s-au inteles desi nu se cunosteau intre ei, probabil in echipele in care vor ajunge sa lucreze

Participantii au fost provocati sa coopereze in echipa cu persoane pe care nu le cunosteau. Le-au fost testate abilitatile de comunicare. Tinerii cu potential de la Top Talents au dat dovada de concentrare, au lucrat contra timp si au fost sub presiunea competitiei.

Membrii echipelor s-au implicat serios in joc si au constientizat ca sunt pusi in fata unei situatii in care trebui sa risti daca vrei sa castigi, in care actionezi decisiv in permanenta. S-au confruntat cu provocari de ordin fizic si au intampinat obstacole, mai ales ca o expeditie pe munte ascunde situatii neasteptate. La final, participantii si-au evaluat punctele slabe si punctele forte. Unii dintre ei au considerat ca, pe parcursul activitatii, au pierdut timp cu partea teoretica. Tot ei au spus ca daca s-ar fi concentrat pe partea de demo si s-ar fi miscat mai repede, probabil ar fi avut rezultate mai bune. Cativa tineri au tras concluzia ca puteau sa aleaga drumul sigur, nu cel mai scurt.

Modul in care participantii la Top Talents Romania au raspuns la provocarile din cadrul jocurilor propuse de Universum Events ii poate ajuta in viitor la locul de munca, in echipa in care vor lucra.

Nu rata editia Top Talents Romania 2017 care va avea loc pe 24-25 noiembrie, la Hotel Caro, Bucuresti. Inscrie-te acum!
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI