Business-ul este despre actiune, nu despre idei

Evenimentul Top Talents Romania din toamna anului 2016 a fost deschis cu sesiunea Entrepreneurship vs. Intrapreneurship moderata de Sergiu Negut, CEO & Board Adviser, specializat in crestere antreprenoriala si Associate Dean of Entrepreneurial Growth la Maastricht School of Management Romania.

Diferenta dintre antreprenoriat si intraprenoriat implica dezvoltarea unor activitati intraprenoriale autonome in cadrul unei firme deja existente, de regula, de dimensiunii mari sau mijlocii.

Sergiu Negut le-a impartasit participantilor la sesiune care este secretul succesului in afaceri si cum poate reusi un antreprenor sa puna bazele unei afaceri.
Inainte de toate, tineti minte ca „gratis nu e suficient de ieftin”. E un principiu de care e bine sa tinem cont si in viata de zi cu zi, nu numai in business. Consumatorii vor sa simta ca au dat ceva la schimb pentru produsul sau serviciul oferit, altfel ei considera ca nu are nicio valoare. 

Succesul unei afaceri este garantat de cativa factori. Sergiu Negut considera ca prioritatea unui business este supravietuirea. Inainte de orice, o afacere trebuie sa reziste si, realist vorbind, faliment este cel mai probabil cel mai detestat cuvant in randul antreprenorilor.

Apoi, „make money” ar trebui sa fie urmatoarea preocupare o oricarui antreprenor. Pasul urmator este acela de a face si mai multi bani. Pana la urma, o afacere e menita sa fie profitabila, nu-i asa? Odata ce acest pas este facut, urmatorul obiectiv al businessman-ului ar trebui sa fie acela de a-si dori bani, bani, bani si mai multi bani. Nu doar pentru el, cat si pentru echipa pe care o coordoneaza si pentru afacere in general.

Nu trebuie ignorata notiunea „Miss world” stuff, pentru ca oamenii din echipa intodeauna conteaza. O afacere nu se tine pe picioare niciodata de catre o singura persoana. Prin urmare, people always count.

Big business is made by big plans. Nu uitati sa va gasiti intotdeauna joburi care va cresc capacitatea profesionala. De maine fiecare isi propune sa fie cel mai bun antreprenor, medic, avocat, politician, jurnalist si lista poate continua dupa visele si determinarea fiecaruia.

Nu rata editia Top Talents Romania 2017 care va avea loc pe 24-25 noiembrie, la Hotel Caro, Bucuresti. Inscrie-te acum!

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI