Workshopuri interactive gasesti la Top Talents

Poate cele mai asteptate sesiuni de pe tot parcursul evenimentului Top Talents Romania au fost workshop-urile, deoarece participantii au interactionat cu reprezentantii companiilor, iar acestia din urma au avut ocazia de a-si cunoaste poate viitorii angajati.

Participantii au luat parte la activitati practice care i-au indemnat sa lucreze in echipa si le-au testat abilitatile de comunicare.
In a doua zi a evenimentului au avut loc patru workshopuri pe teme precum: Public Speaking, Storytelling, identificarea soft skill-urilor, The power of self directed learning.

Workshop Public Speaking 

Workshopul de Public Speaking sustinut de Bogdan Grigore a atras multi participanti. A fost o sesiune interactiva, in cadrul careia au raspuns foarte multe persoane intrebarilor lansate de speaker. Bogdan Grigore i-a invatat pe participanti care este structura unui discurs persuasiv. Acesta trebuie sa raspunda intrebarilor : Ce?; De ce?; Cum?; Dar daca...?

Workshopul s-a axat pe autenticitate in comunicare. De aceea „Simte ceea ce spui!” va fi probabil obiectivul fiecarui participant de la workshop atunci cand vor interactiona cu oamenii.

„Inainte de a transmite emotia trebuie sa o simti”, le-a spus Bogdan Grigore celor prezenti in sala, sfat bazat pe experienta sa.
Bogdan Grigore a precizat ca e foarte important ca speaker sa stii sa te adaptezi publicului tinta, sa corelezi speech-ul cu audienta. Astfel, vei stii de la la inceputul unei sesiuni care sunt nevoile si intrebarile lor la care sa poti raspunde pe parcursul prezentarii.

Workshop Soft Skills

Malina Chirea, Cofondator Asociatia Initiativa pentru Fericire, si-a propus ca, pe durata sesiunii Soft Skills, participantii de la Top Talents sa incerce sa isi identifice valorile si sa isi construiasca drumul pe baza lor. Tinerii de la Top Talents sunt niste invingatori prin simpla lor prezenta la eveniment. Malina considera ca ei sunt intr-o etapa a vietii lor in care le poate creste ego-ul in functie de valorile pe care le au in acest moment.

Malina le-a vorbit despre cat de important este sa aiba un set de valori bine stabilit, pe care sa isi construiasca stima de sine. Este esential cum urmam acele valori si cum ne ghideaza ele in viata.

„Am vrut sa ii fac sa identifice ce isi doresc ei de la viata. Nu vreau nici sa le tai aripile, dar sa fie constienti de valorile si de calitatile lor si sa le foloseasca in parcursul lor personal si profesional”, a apreciat speakerul acestei sesiuni.

Workshop Storytelling

Alex Glod, Cofondator al Stai Sa-ti Povestesc si al Comunitatii de Storytelling, a pus accentul pe importanta elementelor verbale, paraverbale si nonverbale in comunicare.

El a interactionat cu participantii si i-a provocat sa ia parte la cateva activitati creative. Una a constat in rememorarea unor amintiri triste pe care participantii le-au trait. Daca cineva a mai trait acea experienta facea schimb cu un biletel cu o alta persoana. La sfarsit, tinerii au impartasit ce au simtit in timpul experimentului. Ei au simtit compasiune, si-au dat seama ca nu sunt singurii care au trait acele experiente, au simtit ca au pe cineva alaturi. Astfel, dintr-o experienta trista s-a ajuns la coeziune, iar participantii s-au apropiat unii de ceilalti.

Succesul nu ne aduce impreuna asa cum o face o problema, o situatie pe care o avem in comun. Oamenii au trecut prin experiente si trebuie sa ii aduci prin acele momente pentru crea povestea si a le trezi emotii.

Workshop The power of self directed learning

Rocketists sunt o echipa de pasionati si experti in invatare. Ei promoveaza principiile autonomiei in invatare ca solutie pentru a tine pasul cu lumea in care traim si a ne bucura de viata in fiecare zi. Experienta lor vine din zone diferite, de la lucrul cu copiii la cel cu adultii, in spatiul universitar, dar, mai ales, in cel organizational. 

Corina Anghel, Project Manager in echipa Rocketists, le-a vorbit tinerilor despre procesul de invatare si despre etapele pe care acesta le include. In procesul de invatare trebuie intotdeauna sa respecti anumiti pasi de invatare, sa te motivezi si sa mentii acest proces intr-un mod fun.

Tinerii si Corina Anghel au vorbit ca de la prieten la prieten, iar Corina a incercat sa-i ajute cu solutii despre cum ar putea face acest proces de invatare cat mai distractiv si cum pot sa respecte pasii de invatare: incepand cu stabilirea unor microobiective.

Vrei sa participi si tu la workshopuri interactive? Inscrie-te la Top Talents Romania 2017, care va avea loc pe 24-25 noiembrie, la Hotel Caro, Bucuresti.
 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI