Topul celor mai doriti angajatori in 2016




Studiul “Cei mai doriti angajatori”, dezvoltat si desfasurat anual de compania Catalyst Solutions
este cel mai cuprinzator instrument de pe piata, care masoara gradul de atractivitate al brand-urilor de angajator, precum si asteptarile pe care tinerii le au de la acestia.

Studiul invetigheaza perceptia asupra angajatorilor de pe piata din Romania, asteptarile cu privire la salariu, pachetul de beneficii, mediul de lucru din cadrul organizatiilor. Informatiile extrase cu ajutorul acestei cercetari ajuta la imbunatatirea ofertei de job pusa la dispozitie de angajatorii din piata pentru a reflecta nevoile si asteptarile candidatilor.

Editia 2017 a fost lansata, iti poti exprima opinia cu privire la piata fortei de munca din Romania si cei mai doriti angajatori, completand chestionarul aici: https://goo.gl/bSeOW3

Finalizand intreg chestionarul, intri in tragerea la sorti pentru voucher-ul eMAG in valoare de 1.000 de lei si pentru unul dintre cele 2 vouchere Blue Air in valoare de 100 de EURO sau pentru un un abonament premium gratuit pe platforma de invatare Lynda. De asemenea, la finalul perioadei de colectare a datelor, vei primi un raport gratuit pe email cu topul celor mai doriti angajatori din Romania.

Care sunt highlight-urile editiei din 2016?

Editia din 2016 a studiului a insumat un numar de 10,982 de raspunsuri valide. Profilul respondentilor a fost impartit in functie de nivelul de experienta si background-ul educational. Astfel au fost realizate analize comparative intre studenti, candidati entry-level, middle-level si profesionisti cu studii economice, umaniste si tehnice.

Care a fost topul celor mai doriti angajatori din Romania in 2016 si cum va evolua acesta in 2017?

Compania Oracle ocupa primul loc in topul preferintelor candidatilor la nivel national, urmat de Google si Microsoft. Acestea sunt percepute si ca avand pachetele salariale cele mai atractive, Google insa fiind primul angajator din top, urmat indeaproape de Oracle si Microsoft. Compania Continental intra in top 3 al angajatorilor cu cel mai placut mediu de lucru impreuna cu Google si Oracle. (vezi Top 10 cei mai doriti angajatori in 2016 in *Figura 1 de mai jos)

Cum va evolua topul celor mai doriti angajatori in 2017? Nominalizeaza-i pe cei preferati de tine in chestionarul studiului. 
 

Completeaza chestionarul aici!
 


*Figura 1

Care sunt beneficiile de baza asteptate de candidatii din Romania de la angajatori?

Asigurarea medicala ramane si in 2016 in topul beneficiilor pe care le asteapta candidatii de la angajator, jumatate dintre acestia considerand-o esentiala de inclus in pachetul oferit angajatilor. Procentajul este insa in usoara scadere fata de anul 2015, cand aproximativ 60% dintre respondenti au considerat-o fundamentala. Bonusurile de performanta si plata orelor suplimentare au devenit un must-have in 2016 in piata fortei de munca din Romania, fata de anul 2015 cand suportul financiar pentru training-uri si bonurile de masa erau vazute de putin mai mult de o treime din respondenti ca esentiale.

Pentru tine care sunt cele mai importante beneficii pe care un angajator vrei sa ti le ofere? Spune-ne opinia ta completand chestionarul studiului „Cei mai doriti angajatori 2017” aici: https://goo.gl/bSeOW3
 
Care au fost asteptarile salariale ale candidatilor in 2016  si cum vor evolua in 2017?

In 2016, fata de anul 2015 a existat o usoara crestere in termeni de asteptari salariale ale candidatilor din toate  domeniile.  In 2016, asteptarile salariale ale candidatilor au crescut odata cu experienta in toate domeniile de interes. Exista insa diferente semnificative in functie de background-ul educational odata ce acestia depasesc pragul de 3 ani experienta. Candidatii cu studii tehnice au  asteptari salariale mai mari decat cei cu background  educational in Business sau Stiinte Sociale (3500 comparat cu 2800 RON si 2500 RON). Aceasta diferenta intre tehnic si non-tehnic creste major odata cu experienta.

In 2017 tu cum crezi ca vor evolua asteptarile salariale ale candidatilor? Exprima-ti parerea in studiul „Cei mai doriti angajatori in 2017”, completand chestionarul aici: https://goo.gl/bSeOW3

Nu uita ca finalizarea chestionarului te inscrie automat in tragerea la sorti pentru unul dintre cele 4 premii pe care le oferim. Astfel, poti castiga voucher-ul eMAG in valoare de 1.000 de lei, unul dintre cele 2 vouchere Blue Air in valoare de 100 EURO  fiecare sau acces gratuit timp de un an de zile pe platforma de invatare Lynda. Asa ca nu mai sta pe ganduri, in 12 minute completezi studiul „Cei mai doriti angajatori” aici:  https://goo.gl/bSeOW3



 

Va recomandam si:

Ce face un asistent manager - ghidul complet de care ai nevoie inainte de a aplica

ULTIMELE JOBURI