Internship la Guvern in 2017 - Cum te pregatestiProgramul oficial de Internship al Guvernului
se va derula in aceasta vara in perioada 17 iulie – 18 septembrie 2017 si va avea ca obiectiv implicarea tinerilor performanti in activitatile Guvernului, pentru dobandirea experientei si cunostintelor practice. Stagiarii vor fi recrutati la Palatul Victoria, in ministere si in celelalte institutii participante la program.


Despre Programul Internship.gov.ro

Programul Oficial de Internship 2017 este in concordanta cu capitolul “Politici in domeniul educatiei” din Programul de Guvernare 2017-2020 si isi propune sa ajute tinerii cu potential sa dobandeasca abilitati practice pe parcursul celor doua luni de derulare. Pe langa activitatile zilnice planificate in cadrul administratiei centrale, stagiarii la Guvern vor participa la discutii si mese rotunde alaturi de inalti oficiali ai statului roman. De asemenea, ei vor avea acces la programe de training si la workshop-uri tematice care ii vor ajuta sa isi multiplice si rafineze abilitatile si cunostintele.

In 2017, programul de internship la Guvern va fi finantat din bugetul Secretariatului General al Guvernului, astfel ca internii vor primi burse. Numarului locurilor disponibile si cuantumul burselor va fi stabilit ulterior. 


Inscrierea la programul oficial de Internship la Guvern

In 2016, procedura de inscriere s-a desfasurat in perioada 15 februarie-15 mai si a inclus: 
  • sa detina cetatenia romana;
  • sa aiba varsta de pana la 25 de ani la momentul debutului programului;
  • sa fie studenti sau tineri absolventi ai unui program universitar;
  • sa cunoasca cel putin o limba straina de circulatie internationala;
  • sa aiba cunostinte minime in domeniul IT;
  • sa nu mai fi participat in trecut la programul de internship al Guvernului.
Aproximativ 50% dintre angajatori cauta candidati JUNIORI in CV-urile carora se regasesc programe de internship, trainee, stagii de practica, implicarea in ONG-uri si chiar joburi si proiecte in domenii conexe. In 2017, participarea la astfel de programe si stagii este, deci, obligatorie pentru orice tanar care isi doreste sa dea startul unei cariere. Afla mai multe despre cum sa te pregatesti pentru un job daca esti Juniori din Raportul Hipo.ro Piata fortei de munca in 2017!

Vom reveni cu detalii in legatura cu procedura de inscriere din 2017


Ghidul complet al Programelor de Internship, Trainee si Stagii de Practica

Descarca GRATUIT pdf-ul si afla in doar 30 de minute:

 
  • Care este diferenta dintre tipurile de programe pentru Juniori;
  • Cum te pregatesti pentru un program de Internship, Trainee sau Stagiu de Practica;
  • Ce salariu poti primi ca intern sau trainee;
  • multe altele.

Descarca Ghidul PDF »
 

   

Internship la Guvernul Romaniei in 2016

Editia de anul trecut a programului oficial de internship la Guvern a adunat peste 200 de tineri entuziasti, care au avut pentru prima data oportunitatea de a adresa intrebari premierului si ministrilor la festivitatea de deschidere. In total, 43 de institutii-gazda din cadrul Guvernului Romaniei au fost implicate in educarea si sustinerea tinerilor participanti. Desi initial numarul locurilor disponibile in program a fost stabilit la 150, numarul record de inscrieri a dus la suplimentarea cu inca 50 de locuri - doavada a faptului ca aceasta initiativa se bucura de popularitate in randul tinerilor.

Bursele din 2016 au fost in valoare de 1000 de RON per participant, pentru fiecare dintre cele doua luni de activitate. Printre activitatile intreprinse amintim noua intalniri comune cu ministri, trei intalniri in format restrans cu diplomati romani sau acreditati la Bucuresti, doua intalniri in format restrans cu secretari de stat, 11 sesiuni de training sau doua simulari ale proceselor de luare a deciziilor in foruri democratice.

Un procent semnificativ din absolventii editiei 2016 si-a continuat activitatea in institutiile-gazda, fie angajati in cadrul acestora, fie ca voluntari pentru contributia si finalizarea proiectelor incepute de-a lungul Programului InternshipGovRo.

Daca iti doresti un program de internship in alt domeniu, pe Hipo.ro gasesti cele mai multe programe dedicate tinerilor, iar lista se actualizeaza constant!

Vezi si tu lista completa a programelor de internship si trainee >>


 

Va recomandam si:

Think outside the box… sau ce faci cand te plafonezi

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI