Asigura-ti succesul in cariera prin participarea la Finance Boot Camp




Anul trecut am organizat cu succes cea de-a 5-a editie a evenimentului Consulting Days, asa ca ne-am gandit sa va impartasim si voua cateva dintre experientele pe care le-au avut fostii participanti.
Anul acesta ne-am gandit sa aducem un nou twist proiectului, asa ca te invitam la Finance Boot Camp, pe 15 martie la Hotel Sheraton, in Bucuresti.

Dedicat studentilor sau absolventilor interesati de o cariera in domeniile Audit, Contabilitate sau Taxe, evenimentul a reunit companiile din BIG4 si alte companii din domeniul financiar. Pe durata intregii zile, participantii au avut ocazia sa interactioneze cu reprezentantii companiilor lidere in domeniu si sa participe la conferinte si workshopuri, unde au pus in practica conceptele teoretice dobandite in timpul studiilor.

Sesiunea de deschidere a conferintei, "KickStart a Successful Career in Business", a constat in discutii deschise cu reprezentantii companiilor Deloitte, EY România, PwC si Mazars. Un subiect de interes l-au reprezentat avantajele pe care le au cei care lucreaza in departamentul financiar. S-a vorbit despre ce schimbari s-au produs asupra acestuia, facandu-se o paralela intre modul in care functiona in trecut departamentul financiar si tipurile de activitati desfasurate in prezent.

Aceasta sesiune a dat startul prezentarilor companiilor participante, invitandu-l pe scena pe Pieter Wessel - Tax Partner, Deloitte. Acesta a vorbit despre activitatile de responsabilitate sociala pe care echipa le dezvolta pentru a genera un impact pozitiv in societate. El le-a mai spus participantilor despre importanta acordata dezvoltarii angajatilor in cadrul companiei si despre beneficiile pe care le pot avea daca fac parte din echipa.

O idee centrala transmisa participantilor a fost aceea ca, in opinia lui, este vital sa iti placa ceea ce faci zi de zi la birou, propunandu-le urmatoarea formula de fericire:
  • propria fericire: 40%
  • genetica: 50%
  • circumstantele cotidiene: 10%
Pieter si-a incheiat prezentarea prin a spune ca o cariera in audit si taxe trebuie sa fie una fara compromisuri.

Evenimentul Consulting Days a adus pe scena si o poveste de succes a uneia dintre participantele la editiile anterioare ale evenimentului.

Ioana Marcu - Senior Consultant, Mazars Romania, a marturisit ca o parte din succesul obtinut in prezent i se datoreaza participarii la acest eveniment:

Acum trei ani eram in locul vostru, curioasa sa vad ce inseamna consultanta, audit si care e diferenta dintre cele doua. Primul pas a fost aplicarea la Consulting Days si participarea la eveniment. Pana aici ati ajuns si voi. Aceasta a fost partea cea mai grea.
Apoi am participat la sesiunea organiza de Mazars, m-am remarcat nu prin raspunsuri inteligente, ci prin intrebari. La sfarsit am lasat CV-ul. In scurt timp am fost contactata pentru un interviu. Au urmat teste de inteligenta, de limba engleza si Excel si interviurile finale. Asa am ajuns sa lucrez ca Junior in deparatamentul de taxe.
Lucrez intr-o echipa frumoasa, tanara, ne ajutam reciproc si oamenii sunt pasionati de ceea ce fac. Imi place ca sunt apreciata, simt ca sunt importanta, munca mea conteaza si stiu ca daca intampin dificultati, am alaturi oameni care sa ma ajute si sa ma sustina.
Va recomand sa va documentati despre oportunitatile de angajare existente si sa va hotarati ce doriti sa faceti. Apoi este foarte important sa demonstrati initiativa in procesul de selectie si sa fiti perseverenti
.”

La final, aceasta le-a facut si o urare participantilor: Va doresc sa va schimbe si voua viata evenimentul de astazi asa cum mi s-a intamplat mie acum trei ani. Mult succes!

Dupa aceasta prima sesiune au urmat discutiile din Panel cu reprezentantii companiilor pe tema „Employability skills and Personal Development”. I-am avut alaturi pe Silviu Badescu- HR Manager, Deloitte; Andreea Georgescu – Head of HR Department, Mazars; Ramona Simulescu, HR Leader PwC SEE; Krzysztof Kmuk, Emerging Markets Development Manager CEE, CIMA (Chartered Institute of Management Accountants); Cristina Balanescu, HR Business Partner, SG EBS.

Dupa nota pozitiva in care Ioana a povestit despre experienta sa la eveniment, dupa sfaturile si insight-urile oferite de speakeri si pauza de networking mult asteptata, s-a creat atmosfera prielnica pentru cea de-a doua parte a activitatilor: workshopurile.


Companiile au sustinut workshopuri atat in zona de taxe, cat si in zona de audit. Cateva dintre temele abordate de companii au fost „Individual taxation”, EY Romania; „The art of combining expertise”, Mazars; „Auditul financiar - intre rigoare si creativitate”, Deloitte sau „Tax and Audit”, PWC.


In cadrul acestora, participantii au interactionat intre ei, au schimbat idei si cunostinte, punand in practica teoriile invatate in timpul studiilor. Reprezentantii companiilor le-au oferit diferite insight-uri si au impartasit din experienta lor profesionala, apoi au prezentat ce oportunitati de cariera au disponibile pentru ei in departamentele de audit, contabilitate si taxe.
Participantii au aflat, astfel, si mici secrete de care ar trebui sa tina cont atunci cand aplica pentru un anumit program si se afla in procesul de selectie.

Editia de anul trecut a fost una de succes. Noi am discutat cu participantii si am aflat ca peste 50% dintre cei care ne-au raspuns lucreaza acum in companii de top de audit si banking.

Primavara aceasta va pregatim o editie cu totul speciala, pentru ca am dat un nou twist proiectului.

Inscrie-te si tu la Finance Boot Camp si urmareste-ne sa afli ce ti-am pregatit!
 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri