​Adobe Romania, desemnat Best Employer in 2016, pentru al treilea an consecutiv

La studiu au luat parte 37 de companii, reprezentate de 13.400 angajati care au raspuns la sondaj si 250 top manageri din domenii precum farma, IT, financiar, agribusiness, retail, hotelier, media, automotive, servicii medicale, etc.

Studiul realizat de AON Hewitt, intitulat „Best Employer Study” (BES), ajuns la a patra editie, analizeaza nivelul de implicare al angajatilor din trei perspective de comportament, luand in considerare raspunsurile anonime ale angajatilor fiecarei companii.

Cele trei comportamente analizate sunt:

SAY - angajatii care vorbesc pozitiv despre compania pentru care lucreaza, in discutiile cu prietenii, colegii sau clientii.
STAY -angajatii care vor sa ramana in companie pentru mai mult timp si care nu se gandesc sa o paraseasca
STRIVE - angajatii care depun un efort suplimentar pentru obtinerea de rezultate pentru companie.

Aceste comportamente pot fi influentate de gradul de satisfactie al angajatilor pe anumiti factori, printre care sentimentul implinirii, autonomia, resursele, oportunitatile de invatare si dezvoltare, echilibrul dintre viata personala si cea profesionala, mediul de lucru, colegii, managementul performant, reputatia angajatorului, atentia acordata angajatilor, salariul, beneficiile si recunoasterea. Metodologia folosita este dezvoltata de Aon Hewitt in cei aproape 20 ani de cand efectueaza acest studiu la nivel mondial. 
 
„Studiul AON Hewitt este deosebit de important nu doar pentru a vedea cum ne plasam in raport cu alte companii din Romania, ci si pentru a ne compara rezultatele proprii de-a lungul timpului. Am castigat in ultimii trei ani titlul de Best Employer si asta valideaza faptul ca avem un mediu de lucru sanatos si provocator, iar cresterea de la an la an a scorurilor obtinute ne arata ca ne dezvoltam continuu in directia buna. AON Hewitt BES este un studiu independent, realizat la nivel european dupa acelasi standarde si proceduri, de aceea avem mare incredere in rezultatul sau“, a declarat Cris Radu, Site Manager la Adobe Romania, potrivit Adevarul*.

Cris Radu a mai spus ca rezultatele studiului reflecta feedback-ul pozitiv pe care compania il primeste de la angajatii actuali, fiind un lucru important ca acestia se arata motivati, dedicati si implicati in proiecte. Potrivit managerului, in 2016 Adobe a oferit peste 80 de joburi in software, compania planuind sa creasca echipa si anul viitor, in special in zona de cloud computing si Big Data.

„Studiul ia in calcul o multime de factori, dar consider ca unul dintre cei mai importanti este satisfactia de a dezvolta proiecte cu impact global. Sigur ca toate celelalte beneficii, salariile, atmosfera de lucru, recunoasterea muncii sunt importante, insa cred ca proiectele la care lucreaza echipele de aici sunt ceea ce ne diferentiaza cu adevarat de alte companii. Nu este putin lucru sa stii ca proiectul dezvoltat de echipa ta a castigat un Emmy pentru tehnologie sau ca are o cota de piata de 98% in Statele Unite, cum este cazul Primetime Authentication. Si acesta este doar un exemplu de proiect care se dezvolta exclusiv in Adobe Romania“, a adaugat Cris Radu.

In editia 2016 a Galei „Aon Best Employer“ au fost nominalizate urmatoarele companii: Adobe Systems Romania; Autonom; Edenred Romania; JW Marriott Bucharest Grand Hotel; Mars Romania si Royal Canin Romania (ca parte a Mars in Romania); MSD Romania; Nutricia Early Life Nutrition Romania; Pfizer Romania; Premier Restaurants Romania; Sodexo On-Site Services; Timac Agro Romania.

Rezultatele din 2015 au aratat ca implicarea profesionala este importanta pentru companiile Best Employer – rezultatul scorului de engagement al acestor companii fiind in crestere - 80% in 2015 fata de 78% in 2014 si 71% in 2013.


Sursa:
*Potrivit unui articol publicat de ziarul Adevărul
 

Va recomandam si:

ASER | Maratonul de experiente din studentia ta

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI