Afla daca esti admis la o universitate internationala INSTANT


Anul acest la RIUF 2008 universitati internationale vor face Spot Admission.

Procesul de admitere la majoritatea universitatilor internationale incepe prin trimiterea unui dosar de admitere care sa reliefeze personalitatea si motivatia candidatilor de a studia in cadrul unui program international. Acest dosar contine de obicei:

  • un formular de aplicare,
  • scrisori de recomandare,
  • eseu motivational - “Personal Statement”,
  • diplome si rezultate obtinute la scoala si extracurricular,
  • diploma de absolvire sau foaia matricola in cazul in care ciclul educational nu este complet
  • certificatul de atestare a abilitatilor de comunicare in limba de studiu a programului.

 

Bazandu-se pe flexibilitatea acestui proces, universitatea poate da un raspuns conditional (“Conditional Offer”), evaluand in urma unui interviu scurt de 10 – 15 minute doar formularul de admitere, eseul personal al candidatului si eventual foaia matricola.

Dupa aceasta minima evaluare, reprezentantul universitatii va inmana candidatilor acceptati o scrisoare oficiala care garanteaza admiterea automata in momentul in care dosarul este completat cu toate actele aditionale, respectand un anumit nivel academic impus (o anumita nota pentru Examenul de Bacalaureat/Licenta, un anumit calificativ la examenul de limba straina).

In concluzie, cei interesati de studiul in strainatate pot obtine un raspuns cu privire la admiterea lor la o unversitate internationala in mai putin de 15 min – Totul INSTANT. Tot ce e necesar sa faci este:

  • sa descarci Formularul de Aplicare si sa-l completezi cu datele tale
  • sa scrii eseul personal si
  • sa trimiti minim aceste 2 documente la adresa de e-mail pana pe 13 martie, ora 20:00
  • mai poti adauga un certificat de limba straina (ex: TOEFL, Cambridge etc) sau/si diplome care atesta nivelul de implicare/performanta in diverse activitati extracurriculare

 

Vei primi un e-mail in care ti se va spune daca aplicatia ta este completa pentru Spot Admissions si ora la care esti programat pentru interviul cu reprezentantul universitatii (programarile se vor face in ordinea primirii aplicatiilor complete si sunt in numar limitat). Te rugam sa respecti programarea comunicata si sa aduci documentele completate cu tine.

Pentru a descarca formularul de aplicare este suficient sa apesi pe butonul de descarcare al Pachetului special conceput pentru Spot Admissions. Acesta contine formularele de aplicare la toate universitatile participante si un ghid pentru scrierea unui eseu personal de succes. Te asteptam!

 

Universitatile sunt:

Coventry Universitywww.coventry.ac.uk

Coventry se afla la 45 de minute de Londra si la 10 minute de-al doilea oras ca marime din Marea Britanie, Birmingham. Este una dintre cele mai mari universitati din tara cu un campus situat in central orasului si aproximativ 18.000 de studenti. Coventry University are una dintre cele mai vechi Facultati de Arta si Design si cea mai mare biblioteca din Marea Britanie in ceea ce priveste materialele periodice si dotarile multimedia (investie de 16 milioane GBP). Alte dotari includ un centru sportiv cu piscina si terenuri diverse, bar al universitatii si facilitati pentru reuniuni ale studentilor, teatru propriu, studiouri de film si audio etc.

Fiind o universitate de stat, Coventry este controlata in ceea ce priveste pregatirea academica si serviciile pe care le ofera de o agentie guvernamentala. La aceste evaluari cadrele didactice au obtinut din nota maxima de 24 nu mai putin de 22 de puncte pentru diversele departamente. Toate cursurile  ofera studentilor posibilitatea de a capata experienta profesionala prin intermediul unor proiecte desfasurate chiar in cadrul companiilor.

Descarca formularul de aplicare

 

Worcester Universitywww.worcester.ac.uk

Singura institutie de invatamant superior din Herefordshire si Worcestershire, se numara printre universitatile centrate pe dezoltare permanenta, urmarind continuu sa se alinieze unei societati inovatoare. Motto-ul institutiei: „Be inspired!”. Trebuie mentionat ca aceasta universitate a fondat prima „superbiblioteca” din Marea Britanie: aceasta are dublu statut, fiind atat biblioteca universitatii, cat si una deschisa publicului larg. 

Avand in vedere ca exista o implicare activa repetata a institutiei intr-un domeniu larg de activitati, precum cele sportive, business, artistice si medicale, se poate spune despre University of Worcester ca face eforturi vadite pentru a oferi cat mai multe alternative la clasicul sistem de invatamant superior ce nu poate garanta un nivel optim de experienta practica in domeniul ales de studenti. Statistic, universitatea este din ce in ce mai bine clasata printre institutiile britanice, fapt datorat si ofertei de programe dintre cele mai variate.

University of Worcester dispune si de Worcester Students Union, care, pe langa facilitarea vietii sociale a studentilor, prin diversele spatii de recreere amenajate, asigura si consilierea studentilor in toate problemele pe care acestia le-ar putea intampina, cu ajutorul celor aproximativ 8000 de membri.

Descarca formularul de aplicare

 

Trinity International School of Tourism Management – www.trinity.edu.gr

Universitatea se afla in Creta, Grecia, in Orasul Hersonissos la aproximativ 20 de km de capitala insulei Heraklion. Campusul Universitar se afla in incinta unui hotel de 5 stele, Terra Maris, care face parte dintr-un lant mai mare hotelier. Fiind la baza o scoala de studii de management turistic si hotelier locatia in care aceasta activeaza ofera studentilor acestei scoli posibilitatea de a se perfectiona direct intr-un mediu profesionist. Mai mult decat atat universitatea beneficiaza de toate facilitatile de conferinte puse la dispozitie de Hotel cat si de toate facilitatile de petrecere a timpului liber aflate in cadrul Hotelului.

Corpul profesoral este unul mixt format din profesori din strainatate dar si din Grecia. Cu toate acestea, toti profesorii au studii masterale si/sau doctorale in cadrul unora dintre cele mai mari universitati din America de Nord sau Europa. De asemenea prin afilierea cu Southern New Hampshire University din SUA, studentii pot studia un an in cadrul acestei universitati.

Studiile in cadrul acestei universitati presupun un contact permanent cu industria turismului si industria hoteliera, de aceea in cadrul programelor studentii trebuie sa finalizeze 3 perioade de practica in cadrul domeniului pe care il studiaza.

Descarca formularul de aplicare

 

Va recomandam si:

Cariera de top in Finante-Contabilitate? Afla sfaturi practice de la Catalin Iorgulescu – General Manager Samsung SSCE...

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?