Tine pasul cu evolutia tehnologiei la Bucharest Technology Week



Gadgeturile, robotii si sistemele inteligente au schimbat modul in care lucram si traim, urmand ca acest impact sa creasca si mai mult in anii viitori. Pentru cei care se intreaba cum vor schimba aceste inovatii ziua de maine, Universum Events organizeaza pe 23-29 mai Bucharest Technology Week, o saptamana de evenimente in care vizitatorii vor putea interactiona cu tehnologia care va schimba viitorul. Inscrierile se fac pe site-ul evenimentului.

O industrie de peste 4 miliarde de euro

Industria de software si IT din Romania a cunoscut cresteri seminificative recent, cu venituri estimate de peste 4 miliarde de euro in 2015 si o prognoza de crestere pana peste 6 miliarde de euro in anul 2020 (conform Pierre Audoin Consultants).  Dezvoltarea companiilor locale a dus Romania pe locul 2 in Europa Centrala si de Est in topul celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, avand cea mai mare crestere in 2015 si fiind depasita doar de Polonia.
 
In plus, tehnologia e folosita de companii din toate industriile, iar evenimentul Bucharest Technology Week aduce laolalta lideri din mediul international si local pentru a discuta cum inovatiile tehnice vor schimba mediul de business. Desfasurate la Athénée Palace Hilton, cele 4 conferinte de business tematice (Innovation Summit, Brands + Tech Summit, Enterprise-IT Summit si Java Dev Summit) vor explora studii de caz despre sistemele folosite de companii internationale pentru eficientizarea proceselor si cresterea veniturilor. Cei care vor sa se alature profesionistilor din domeniu si liderilor din companii, se pot inscrie pentru summituri pe site-ul Bucharest Technology Week!

Cum e utila tehnologia in viata de zi cu zi

Domenii din ce in ce mai diverse folosesc acum inovatii tehnologice, care isi fac treptat loc in viata de zi cu zi. De exemplu, solutiile smart home ofera control asupra a ceea ce se intampla acasa de la distanta, putand astfel sa pornesti lumina si sa monitorizezi alarma de incendiu sau gaz printr-o aplicatie mobila. Comunicarea prin retele WiFi a gadget-urilor si echipamentelor electrice, inseama ca vei putea da drumul masinii de spalat sau aspiratorului de la distanta, cu telefonul mobil ca punct central de comanda.
 
Bucharest Technology Week ii sarbatoreste pe cei care si-au adus contributia la cresterea ecosistemului local si impactul pozitiv pe care tehnologia il are asupra activitatilor zilnice. De vineri pana duminica, pe 27-29 mai, in piata George Enescu, in fata Ateneului Roman, vizitatorii vor putea interactiona cu diferite inovatii tehnologice, incluzand:
  • Masini electrice si hibride: Tesla, Toyota si Lexus Romania, BMW Group Romania
  • Gadget-uri si device-uri: Viaroom, PC Garage
  • Solutii de transport electric: Smart balance, Air motion, Ninebot
  • Solutii de printare 3D: Prototipare 3D, Suntem 3D, iPrint 3D
  • Aplicatii mobile: Let’s do it Romania, Uber
  • Solutii de smart homes: iRobot, Life Evolution, Eaton, Romstal
Si multi altii. Accesul este liber de vineri pana duminica, cu inscrierea in prealabil!.

Peste 40 de evenimente de tehnologie in tot orasul

Pe langa evenimentele proprii, Bucharest Technology Week reuneste peste 40 de evenimente partenere desfasurate in tot orasul. Evenimentele se adreseaza unei audiente largi, reunind studenti, antreprenori, pasionati de tehnologie si lideri de business din companii mari in cadrul diferitelor intalniri. Printre ele se numara workshop-uri de creativitate si leadership, atelier de printare 3D, o expozitie de arta prin tehnologie, plus multe altele. Programul saptamanii si inscrierea pentru evenimente sunt disponibile pe site.
 
Partenerul principal al evenimentului este Vodafone. Conferintele sunt sustinute de AMD in calitate de Partener al Innovation Summit, iQOS in calitate de Partener al Brands+Tech Summit, Siemens in calitate de Partener al Enterprise-IT Summit si ING in calitate de Partener al Java Dev Summit si de Metro Systems, Luxoft, Romstal, Endava si Philips Lighting in calitate de sponsori ai evenimentului. Partenerii digitali sunt Kubis Interactive si TheCon. Beverages partner este Stella Artois.

Asociatii si institutii partenere: ANIS, ARIES, Netherlands Romanian Chamber of Commerce, IAA, SNSPA, Universitatea Bucuresti

Parteneri media principali Bucharest Technology Week: Kiss FM, Playtech, Zon@ IT
 
Parteneri media Bucharest Technology Week: Adhugger, Agora.ro, Androidro.ro, Antena Play, Bucharest City App, Business24, Business Arena Magazin, Calatoria Perfecta, Revista CARIERE, Comunicatedepresa.ro, Ctrl-D, Eco Wheels, Eskape, Forbes, Goingout.ro, Grand Cinema, Hotnews, Ibusiness, IQads, Inoras.ro, Institutul de Marketing, IT trends, Itchannel.ro, I'Velo, Learning Network, Market Watch, Marketing Solutions, New Edition News, Romanian Start Ups, Romania Pozitiva, Sapte Seri, SMARK, SolutiiPC.ro, Tech café, Tech Hub, Thetrends.ro, Urban.ro, Ziare.com.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI