ASCB organizeaza Saptamana Studentului la Constructii

Asociatia Studentilor la Constructii Bucuresti este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea si apararea drepturilor si intereselor studentilor U.T.C.B.

ASCB organizeaza, ca in fiecare an, Saptamana Studentului la Constructii, proiect ajuns la a cincea editie. Scopul acestui proiect este de a oferi studentilor Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti posibilitatea formarii profesionale cat mai complete. Promoveaza ideea de complementaritate intre invatamantul oferit formal si vizualizarea practica a procedeelor tehnologice si a elementelor de constructii, acestea fiind strans legate printr-o relatie de interdependenta care poate asigura perfectionarea si profesionalizarea viitorilor ingineri.

Perioada de desfasurare a proiectului este 20-27 Aprilie 2016, iar acesta va cuprinde mai multe activitati: vizite pe santiere, activitati sportive, activitati culturale, traininguri, prezentari (firme, echipamente), masa rotunda si un concurs pentru studentii Facultatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri.

Unul dintre motivele pentru care studentii ar trebui sa participe la acest proiect este sansa de a observa care este activitatea unui inginer constructor, fapt pentru care vizitele se vor desfasura pe santiere in diferite stadii de executie (pentru studenti ai mai multor facultati si din toti anii). In acelasi timp, vor avea loc si activitati sportive (23-24 aprilie) la care studentii isi vor putea masura abilitatile sportive la fotbal, baschet 3vs3 si beach volei. Alt motiv este oferirea a cel putin 5 tipuri de cursuri de training de utilizare a programelor destinate inginerilor constructori. In plus, se vor organiza si vizite la mai multe muzee din Bucuresti.

Pentru studentii care au intentia de a se angaja, ne dorim sa organizam un Targ de Job-uri, prin care studentii sa intre mai usor in legatura cu angajatorii si sa afle care sunt dorintele acestora. De asemenea, companiile angajatoare ar avea posibilitatea de a alege studenti cu rezultate excelente pentru a-i forma in scopul unei viitoare colaborari.

Pentru companiile care sunt interesate, vor putea afla mai multe prin pagina de Facebook si site-ul evenimentului ssc.ascb.ro .

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania