Changemakers da start schimbarii


Changemakers, proiect al Asociatiei Studentilor Economisti din Romania, aflat la cea de-a VIII-a editie, se adreseaza studentilor cu un spirit civic dezvoltat ce au o idee de actiune socio-culturala. Prin intermediul proiectului, se urmareste popularizarea conceptului de responsabilitate sociala in randul tinerilor si oferirea resurselor necesare implementarii ideii de actiuni socio-culturale.
 
Changemakers se desfasoara in perioada 3-25 martie si debuteaza cu o conferinta de deschidere, “Change the future, make it present”, ce va avea loc loc in data de 3 martie 2016. Prin intermediul evenimentului, se  readuce in prim plan conceptul de responsabilitate sociala, iar studentii vor fi motivati sa ia atitudine, aducand schimbarea pe care vor sa o vada în mediul social. Invitati precum Raed Arafat, Paula Herlo, Marian Stas si Victor Tapeanu vor fi prezenti la conferinta si vor vorbi despre cum drumul lor a urmat calea schimbarii.
 
Strategic Thinker se desfasoara in perioada 9-15 martie 2016 si contine o serie de traininguri, cu ajutorul carora studentii vor construi strategia de actiune pentru implementarea ideii. Temele abordate vor fi identificarea nevoilor si analiza problemelor, stabilirea scopurilor si a obiectivelor, stabilirea targetului si impactul actiunii, identificarea resurselor si instrumente de planificare. Astfel participantii vor intelege de la bun inceput de la ce pornesc, care este nevoia din spatele actiunilor lor si cum sa isi planifice activitatile.
 

Practice & Develop presupune o etapa de workshopuri, desfasurate în perioada 16-25 martie 2016,  timp in care studentii vor lucra la campaniile lor, aplicand concret informatiile primite. Acesta etapa se axeaza pe practibilitate, iar temele abordate vor fi stabilirea obiectivelor specifice, planul de comunicare,planului financiar, planul de monitorizare, evaluare si feedback.
  
La final, echipele participante vor avea ocazia sa isi vada ideea de proiect devenita realitate, se vor bucura de impactul adus in societate si de noua lume pe care si-au creat-o.
 
Vino cu echipa ta si fara teama puneti-va la cale cea mai ingenioasa idee de actiune socio-culturala! Strange-ti prietenii si impreună o sa dati contur unei noi lumi! Intra impreuna cu noi in lumea schimbarii si inscrie-te, pana pe 4 martie, pe acest site!
 
Despre Asociația Studenților Economiști din România – ASER
 
ASER este un ONG studentesc infiintat acum 17 ani prin pasiunea unor tineri care si-au dorit sa investească in educatie, in creativitate, in studenti exceptionali. Astazi, ASER continua cu profesionalism si entuziasm traditia, facilitand accesul studentilor la medii de invatare si oportunitati de crestere a competentelor profesionale, pentru a aduce un plus de valoare mediului economic romanesc.

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on