Vineri si sambata - Peste 50 de companii si 2000 de oportunitati de cariera la Angajatori de TOP Timisoara 2015



La sfarsitul acestei saptamani, vineri si sambata, la Timisoara va avea loc targul de cariera Angajatori de TOP. La eveniment vor participa peste 50 de companii care ofera peste 2000 de oportunitati de cariera, joburi deschise atat pentru profesionisti, cat si pentru persoane entry-level. Oportunitatile de cariera la care pot aplica cei interesati sunt din industrii diverse de la IT&Telecom, Inginerie, Automotive, la Financiar-Bancar. Ce se intampla cu CV-urile celor care aplica la standul companiilor prezente la targul de joburi Angajatori de TOP? Ce spun cei care si-au gasit un job in urma participarii la Angajatori de TOP?

Industriile prezente la Angajatori de TOP Timisoara

In cadrul targului din aceasta toamna vor fi prezente companii cu planuri importante de recrutare, angajatori care reprezinta domeniile: IT&Telecom (29%), Inginerie (20%), Automotive (12%), Servicii/BPO (8%), Logistica & Transporturi (6%), FMCG (6%), Retail (6%), Financiar-Bancar (4%), Audit/Consultanta (4%), Constructii si Productie (3%), etc.


Ce se intampla cu CV-urile celor care aplica la standul companiilor?

Participarea la targul de cariera Angajatori de TOP Timisoara le ofera posibilitatea vizitatorilor sa aplice la joburile deschise si sa discute cu reprezentanti ai companiilor prezente. In functie de criteriile urmarite de companii, candidatii selectati vor fi invitati, in aproximativ 2 saptamani, la un interviu (individual/de grup/telefonic). In functie de pozitiile deschise, pot fi incluse mai multe etape de selectie, precum: testele de specialitate, testele psihologice, iar cei care aplica pentru companiile din domenii tehnice (de exemplu, IT) vor primi si teste care le evalueaza competentele (de exemplu, competente de programare).

Job-uri pentru care angajatorii intampina dificultati de recrutare

In urma discutiilor cu angajatorii, a reiesit ca job-urile adresate candidatilor cu experienta, precum si cele pentru care este nevoie de cunoasterea unor instrumente de lucru intr-o maniera avansata, sunt pozitiile pentru care intampina dificultati in procesul de recrutare. Printre pozitiile si abilitatile greu de ocupat se numara: Posturi tehnice: Sr. Java Developer, Sr. PHP Developer, Entry level Java developer - German speaker, Middle level Java developer - German speaker, Inginer injectie mase plastice, Inginer metalurg, Launch Manager, Service Clienti Automatizari; Cunoscatori ai programelor: Java, ABAP, SharePoint, SAP functional; Specialisti si consultanti: Consultant SAP, Specialist relatii vamale; Cunoscatori de limbi straine, printre care: germana, franceza, spaniola, italiana, olandeza.

Ce spun cei care si-au gasit un job in urma participarii la Angajatori de TOP?

Targurile de cariera sunt un mijloc eficient pentru obtinerea unui job. Fie ca vorbim despre profesionisti cu experienta sau juniori la inceput de drum, exista 2000 de oportunitati de cariera la targ. Aproximativ 25% dintre joburile deschise de companiile care participa la Angajatori de TOP sunt acoperite in urma evenimentului, iar cei care la editiile anterioare participau in calitate de vizitatori, astazi sunt angajati ai companiilor prezente la Angajatori de TOP. 

Am participat la Angajatori de TOP, editia din martie 2015, si pot sa zic ca a fost o experienta interesanta si placuta. Am gasit acolo companii despre care nu auzisem nimic pana in momentul respectiv si am avut ocazia sa aflu direct de la angajatori detalii despre produsele dezvoltate de ei, despre cerintele joburilor oferite, cat si detalii despre locatia firmelor (unele firme recrutau in Timisoara pentru pozitii din Bucuresti), sau despre mediul de lucru.
Fiind interesat in special de o pozitie de Software Developer in domeniul IT/Automotive, una dintre companiile la care am aplicat a fost Yazaki, ulterior, dupa aproximativ o luna, am fost contactat de acestia pentru stabilirea unui interviu care s-a finalizat cu o oferta de angajare. In cazul meu, probabil, procesul de recrutare a fost usurat de faptul ca la momentul respectiv lucram la o companie din domeniul Automotive pe o pozitie similara, insa, pentru incepatori, cred ca oricat de mica ar fi experienta anterioara, un CV bine redactat, fara greseli gramaticale si de structura, si care reuseste sa scoata in evidenta competentele profesionale, ofera oricui o sansa foarte mare de a fi selectat pentru un interviu.
Recomand tuturor celor care vor participa la urmatoarele editii ale targului, sa puna intrebari pentru a afla cat mai multe lucruri despre angajatori si despre joburile oferite de acestia, despre posibilitatile de avansare in cariera sau orice altceva considera important
. - Emil V., Software Developer, Yazaki Component Technology.


Am participat la Angajatori de TOP in vederea cautarii unui nou job si la un nivel mai avansat. Am aplicat CV-ul meu la mai multe companii prezente la eveniment. Experienta a fost una foarte placuta pentru mine deoarece am avut ocazia de a discuta fata in fata chiar cu angajatorul. Reprezentantii companiei Netex Consulting mi-au descris ce presupune a avea o pozitie in cadrul firmei. Sunt student la Facultatea de Limbi Straine, astfel Netex Consulting mi-a oferit ocazia sa activez chiar in domeniul pe care il studiez in prezent. Am fost contactat la scurt timp pentru interviu, fiind selectat ulterior in urma promovarii testelor ce verifica nivelul competentelor lingvistice cerute in cadrul firmei. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care cred eu ca  am fost selectat sa lucrez in firma, tinand cont probabil si de mica mea experiena in campul muncii avand in vedere varsta. Recomandarea mea pentru cei care participa la targul de cariera Angajatori de TOP este sa aleaga cu atentie exact ce considera ca este potrivit pentru ei, pentru satisfactia de a-ti scoate cu placere in lumina cunostintele si abilitatile nu numai pentru o nevoie materiala. Succes tuturor! - Patru Daniel, Asistent Relatii Publice si Comunicare - Netex Consulting.

Am vizitat targul Angajatori de TOP din martie 2015, avand Kaufland ca punct principal de interes. Mi-am depus CV-ul si am fost incantata sa descopar ca la stand era o persoana pregatita sa sustina interviuri in limba germana. Prima etapa a procesului de selectie s-a desfasurat repede, iar dupa alte 2 interviuri la sediul companiei, unde am avut ocazia sa interactionez cu viitori colegi, m-am alaturat echipei pe jobul dorit, sustine Iulia P., Asistent Manager – Kaufland Romania.

Programe de internship si trainee

La aceasta editie, studentii si proaspat absolventii care doresc sa se implice intr-un program de internship pot aplica la peste 200 de pozitii disponibile in cadrul companiilor care participa la eveniment:
 
Companie Programul de Internship Domeniu
Alcatel-Lucent Internship positions for technical students; Internship - Testing Automation; Internship - LTE OAM developer; Internship - Network Optimization R&D Junior Software Developer; Internship - Junior Software Developer Inginerie, IT Software
Microsoft Microsoft Academy for College Hires IT Software, IT Hardware
Profi Rom Food
 
Program de internship Vanzari
Valeo Lighting Injection Internship (paid) - Finance Department Financiar
McDonald`s Romania Manager Trainee FMCG
KFC Manager Trainee FMCG
Kaufland Romania Trainee FMCG
ProCredit Young Bankers Bancar
ALTEN Romania Java Internship IT Software
Bearingpoint Internship Reporting and Software; Internship Business Consulting IT Software
IBM IBM Internship - Customer support representative IT Software
DB Schenker Learning by doing Logistica, Transporturi
Continental Internship - Electronics Manufacturing TSR Inginerie
Hartl Connect Transport Sales Manager Trainee Vanzari, Logistica
cargo-partner Traineeship in International Logistics and Transports Logistica
DALLI Group Internship as Process Engineer Inginerie
SSI Schaeffer Java School IT Software
IT Vizion Java Junior Developer, Junior PHP Developer IT Software


Angajatori de TOP este locul ideal in care candidatii pot discuta cu angajatorii si pot afla informatii despre complexitatea pozitiilor disponibile sau despre ce abilitati si competente este nevoie pentru ca un candidat sa poata ocupa o anumita pozitie. In plus, cei care doresc sa participe la studii de caz sau care vor sa afle despre ultimele tehnologii pot participa la cele 19 workshop-uri si conferinte care vor avea loc in cadrul Angajatori de TOP Timisoara. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa se grabeasca, acestea fiind ultimele zile in care isi pot rezerva un loc la aceste conferinte si workshop-uri. Programul conferintelor poate fi accesat in agenda de pe site-ul evenimentului.

Angajatori de TOP Timisoara va avea loc vineri, 16 octombrie, intervalul 10.00-18.00 si sambata, 17 octombrie, intre 10.00-17.00.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania