Despre profesia de Farmacist Diriginte in cadrul Catena – Farmacia Inimii

Despre profesia de Farmacist Diriginte in cadrul Catena – Farmacia Inimii

Profesia de farmacist nu mai reprezinta doar o profesie de mediere dintre medici si pacienti, ci, reprezinta o profesie de specialist care recomanda, informeaza si consulta clientii. Astazi, a lucra intr-o farmacie inseamna sa imbini activitati din zona consultantei, antreprenoriatului si vanzarii. Farmacia Catena este un brand care si-a consolidat pozitia in timp, avand peste 500 de farmacii deschise la ora actuala, cu o larga acoperire pe teritoriul tarii. Catena stie ca sanatatea este cea mai importanta si a inteles ca fiecare om, atunci cand intra intr-o farmacie, asteapta sa fie ascultat, sa-i fie inteleasa problema si sa primeasca o recomandare pertinenta si eficienta. Citeste mai multe despre evolutia profesionala a Florentinei Cojocaru, Farmacist Diriginte si oportunitatile de cariera din cadrul companiei Catena.


1. Cine esti tu pentru Catena, Florentina Cojocaru, si cum te-ai angajat?
R:  Imi amintesc si acum inceputul carierei mele in Catena. Eram studenta in anul 5 si efectuam practica intr-o farmacie din Constanta. In scurt timp, superiorul meu m-a propus spre angajare pe postul de Operator Calculator. Am avut nevoie de o astfel de experienta pentru a-mi construi o cariera in acest domeniu, iar Farmacistul Manager cu care lucram a crezut in mine si a vazut un viitor angajat cu potential. Faceam activitatile administrative: receptia marfii cantitativ si calitativ, aranjarea acesteia, iar in acelasi timp,  ascultam cu mare atentie conversatia dintre farmacist si pacient, gandindu-ma timid la ziua in care voi face si eu acelasi lucru. Aceasta perioada m-a ajutat sa-mi capat increderea in mine atat prin activitatile ce le aveam, cat si prin sprijinul acordat de catre farmacistul diriginte si colegii din echipa.

2. Cat de important este startul intr-o profesie noua?
R: Startul este foarte important. In perioada de inceput, am avut temeri si intrebari legate de ceea ce urma sa fac in viitor la locul de munca, dar un lucru pentru care sunt recunoscatoare este faptul ca am avut un superior de la care am invatat si ii multumesc ca mi-a acordat atentie si timp pentru acomodare.

3. In prezent, lucrezi in Bucuresti. Cum s-a facut trecerea din Constanta in Bucuresti?
R:  Dupa terminarea facultatii mi-am dorit sa-mi completez studiile, urmand cursurile de rezidentiat in Bucuresti. Am participat la o alta serie de noi probe si interviuri de selectie care s-au finalizat cu angajarea mea ca farmacist in Bucuresti. Dupa 9 luni, am fost promovata pe postul de farmacist diriginte.

4. Care au fost abilitatile tale ce au sustinut succesul promovarii?
R: Ma implicam in toate activitatile. Invatasem sa fac orice si, mai ales, am furat meserie. Imi place aceasta profesie, sunt o fire perseverenta si ambitioasa, respect colegii cu care lucrez si am curajul necesar de a-mi asuma anumite riscuri. Ma raportez la oamenii cu care lucrez si impreuna ne realizam obiectivele.

5. Ce reprezinta oamenii pentru tine, in general?
R: Oamenii imi sunt familie, prieteni, colegi, pacienti, parteneri de trafic… Sunt in permanenta inconjurata de oameni, lucrez cu ei si pentru ei. In Catena, noi ca echipa, suntem intr-o continua conexiune unii cu ceilalti si ma bucur ca avem aceasta posibilitate.
Pe principiul toti performerii de top sunt intr-o forma fizica extraodinara, conducerea firmei CATENA a infiintat pentru noi, angajatii, clubul “Catena Racing Team”, oferindu-ne un echilibru intre viata profesionala si cea personala. Scopul acestui proiect este de a le oferi membrilor sai posibilitatea de a-si fructifica pasiune pentru diverse sporturi.

Vino si tu in echipa Catena!



6. De ce ti-ai ales aceasta meserie?
R: Imi confera satisfactia de a ajuta oamenii,  iar aceasta s-a nascut pe baza principiului ca fiecare om are un scop in viata. Acesta este scopul meu.

7. Cum ti-ai format echipa cu care lucrezi? Ce-ai urmarit la viitorii tai angajati?
R: Profilul pe care il caut la viitorul meu coleg este ca ar fi bine sa fie pregatit,  dar nu este o conditie obligatorie. Este mult mai important sa manifeste interes pentru aceasta meserie, sa fie flexibil si sa se adapteze rapid mediului de lucru, dar si culturii organizationale. Pe aceasta baza pot construi un farmacist profesionist, Catena oferindu-ne instrumentele de care avem nevoie pentru a avea pacienti sanatosi si multumiti, dar si cursuri de specialitate menite sa faciliteze relatia cu pacientii. Viitorii angajati trebuie sa fie ambitiosi, sa lucreze eficient cu oamenii, sa fie amabili, empatici si comunicativi.

 8. Ce isi doresc angajatii cu care lucrezi?
R: Poate pare surprinzator, dar nu partea financiara este cea care ii motiveaza, desi in debutul lor profesional nu constientizeaza acest lucru. Au nevoie de sprijin, rabdare si incurajare din partea companiei si a colegilor lor, siguranta locului de munca si o atmosfera placuta in cadrul farmaciei care ii determina sa vina cu placere la serviciu.

9. De ce esti motivata sa ramai in CATENA si care sunt oportunitatile unui proaspat absolvent?
R: In acest moment, raspunsul meu este relatia cu superiorii, am libertatea sa-mi organizez activitatea in farmacie, fara sa mi se impuna anumite lucruri. Catena este o firma cunoscuta si puternica pe piata farmaceutica, ceea ce confera siguranta locului de munca.
Prin puterea ei financiara, ne bucuram de un depozit bine aprovizionat, avand posibilitatea de a oferi pacientilor in mod real promotii si reduceri. Este locul unde mi-am gasit echilibrul profesional si personal si ca urmare a cursurilor oferite de catre companie mi-am pus la punct cunostintele teoretice si practice. Ca si colectiv, am gasit aici oameni intelegatori si care imi dau posibilitatea de a-mi aplica ideile. Angajatorul are pretentii realiste si rabdarea necesara cresterii noastre progresive.

10. Ce proiect din Catena ti-a dat energie si te-a motivat?
Un proiect de suflet pentru toti angajatii este Tabara de vara. In fiecare an, pe toata perioada verii, avem posibilitatea de a merge o saptamana la mare. Aceasta tabara are ca scop adoptarea unui stil de viata sanatos, o alimentatie corecta, precum si team-building-uri.

11. Care sunt top 3 motive pentru care un junior ar vrea sa lucreze in Catena?
R: Din punctul meu de vedere si din experienta mea in aceasta companie, ordinea este urmatoarea:
1. Informatiile la care are acces atat in cadrul farmaciei cat si pe parcursul trainingurilor de specialitate la care participa;
 2. Sanse de promovare;
3. Atmosfera placuta de la locul de munca.

Afla mai multe despre oportunitatile de cariera accesand profilul companiei.



Florentina Cojocaru – 27 ani, Farmacist Diriginte, Catena - Bucuresti

 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On