Mai mult de un sfert dintre angajatori vor recruta masiv in urmatoarele 3 luni conform Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca

Mai mult de un sfert dintre angajatori au planuri de crestere a numarului de angajati in a doua parte a anului 2015. 26% dintre angajatori vor sa recruteze masiv in urmatoarele 3 luni, conform Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca.

Descarca Studiul Piata fortei de Munca in 2015 si afla ce spun angajatorii »

 
Perioada Previziunea Neta de Angajare*
Aprilie – Iunie 2015 20%
Ianuarie – Martie 2015 1%
Octombrie – Decembrie 2014 1%
Iulie Septembrie 2014 16%
Aprilie Iunie 2014 15%

Previziunea Neta de Angajare  este de +11%, cea mai puternica din trimestrul IV al anului 2012 si pana in prezent. In cea mai mare parte a regiunilor si sectoarelor de activitate angajatorii se arata nu doar mai optimisti, ci si mai dinamici, scazand numarul de companii care adopta o atitudine prudenta, de expectativa, a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup Romania.
  • Piata fortei de munca 2015 - impartirea pe Industrii
Studiul Manpower arata faptul ca Industria Prelucratoare inregistreaza cea mai mare crestere din ultimele 10 trimestre, de +28%, cu 12 procente mai mult decat in primul trimestru al anului 2015. Fata de trimestrul anterior, cea mai mare crestere a inregistrat-o sectorul de Transporturi, care a adaugat inca 15 puncte procentuale la Previziunea Neta de Angajare. Oportunitati de angajare in 2015 se anunta in toate sectoarele, cu exceptia celui de Energie electrica, gaze si apa, unde angajatorii raporteaza singura previziune negativa de anul acesta, de -8%.
  • Piata fortei de munca 2015 - impartirea pe Regiuni
In ceea ce priveste impartirea pe regiuni, cele mai puternice perspective de angajare sunt inregistrate in regiunea de Sud-Vest. In regiunea de Sud, 30% dintre angajatori anunta planuri de crestere a numarului de angati in lunile aprilie - iunie 2015. Previziunea Neta de Angajare in regiunea de Sud s-a imbunatatit cu 12 puncte procentuale fata de primul trimestru din 2015, fiind cea mai solida din intreaga tara.
  • Piata fortei de munca 2015 - impartirea pe tipuri de Companii
Din punct de vedere al numarului de angajati, organizatiile de dimensiuni micro (mai putin de 10 angajati) sunt cele mai optimiste in ceea ce priveste cresterea echipelor de lucru, cu o Previziune Neta de Angajare de +11%. Planuri de recrutare in 2015 au si companiile mici si medii.  In ceea ce priveste companiile mari (cu peste 250 de angajati), planurile de recrutare stagneaza fata de trimestrul trecut si scad in comparatie cu al doilea trimestru din 2014.
  • Piata fortei de munca 2015 - Concluzii
Per ansamblu, aceasta este prognoza cea mai favorabila din ultimele 9 trimestre. Nu numai ca angajatorii se arata mai fermi in intentiile de a-si creste numarul de angajati, ci si mai putin dispusi sa faca scaderi de personal decat au fost in trim. I. Este incurajator ca apar mai multe oportunitati pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca in regiunea lor, sau in sectorul de activitate pe care acestia il vizeaza, ceea ce poate fi indicatorul unei reveniri economice mai sustenabile, spune Valentin Petrof.

Studiul Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca este cel mai longeviv si cuprinzator studiu din lume privind activitatea de angajare. Pentru Romania, studiul s-a derulat intre 14 si 27 ianuarie 2015, pe un esantion de 626 de angajatori.

Previziunile sunt pozitive. Ceea ce iti ramane de facut este sa iti gasesti job-ul potrivit. Actualizeaza-ti CV-ul pe Hipo.ro si vezi lista job-urilor disponibile »

Citesti si:

Ce asteptari au angajatorii din Romania in 2015 - Sfaturi pentru candidati competitivi

Competente cheie pentru a avea un job in viitor

Cum sa te pregatesti pentru interactiunea cu angajatorii?

16 Companii isi anunta planurile de recrutare pentru primavara 2015

Domenii in care se vor face angajari in 2015 si companiile care recruteaza

*Conform Studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on