Vouchere pentru concediu in 2015 - un nou bonus pentru angajatii din mediul privat sau public



UPDATE:
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat luni – 29.06.2015 – Legea privind acordarea voucherelor pentru vacanta, care prevede ca angajatii din sistemul public si din sistemul privat sa primeasca vouchere de vacanta, in limita a 6 salarii medii pe economie, acestea putand fi folosite doar in turismul romanesc.

Angajatii din sistemul privat pot beneficia atat de vouchere pentru concediu, cat si de prima pentru vacanta – in functie de felul in care decurg negocierile cu angajatorul. Angajatii din sectorul public vor beneficia doar de voucherele pentru concediu, nu si de bani sau prime de vacanta – decizie luata in urma unui amendament adoptat.

“In ceea ce priveste salariatii la stat, bugetarii vor primi aceste vouchere, la privat este optional, poate sa primeasca voucher sau in continuare suma de bani, cel putin anul acesta” – a declarat Mihai Tudose, ministrul Economiei.


Toti angajatorii pot sa prevada in bugetul anual pentru a le oferi angajatilor, fie ca sunt bugetari sau angajati din mediul privat,  vouchere de concediu. Deputatii din Comisiile de munca si buget urmeaza sa aprobe proiectul de lege pe data de 20 Mai, iar legea ar putea fi aplicata chiar din vara anului 2015.

Vezi ce alte beneficii pe langa salariu ofera angajatorii in 2015 din Raportul Hipo Piata fortei de munca >>

In loc de prime pentru concediu, salariatii de la stat vor primi de la companie vouchere de vacanta pe care le pot folosi pentru a-si deconta calatoriile doar in interiorul tarii. Valoarea voucherelor poate depasi suma de 5000 de RON - adica 6 salarii minime pe economie si acestea vor putea fi acordate o singura data pe an. Pentru concedii ale caror cheltuieli depasesc suma de 5000 de RON, angajatii vor plati diferenta din buzunar. Voucherele sunt obligatoriu nominale.

Angajatorii vor fi si ei avantajati: această suma de bani va fi dedusa mai apoi din impozitele si taxele lor.

Vezi calendarul Zilelor Libere din 2015 si planifica-ti urmatoarea vacanta de neuitat!


Descarca model cerere de concediu pentru odihna doc »



Descarca model cerere de concediu pentru odihna pdf »



Descarca model cerere de concediu interni doc »



Descarca model cerere de concediu interni pdf »



Descarca cerere zi de studiu interni doc »




Descarca cerere zi de studiu interni pdf »




 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI