Ghid de utilizare a gadget-urilor la locul de munca - VIDEO



Tehnologia ne-a adus numeroase beneficii, in special in ceea ce priveste derularea muncii de birou. Iti gestionezi mult mai usor task-urile, raspunzi in cateva secunde la un mail important sau realizezi o prezentare interactiva cu doar cateva click-uri. Exista, insa, limite in ceea ce priveste utilizarea gadget-urilor la locul de munca. In special daca le folosesti in scopuri personale. Utilizarea in exces a tehnologiei duce la dependenta. Nu ai vrea sa iti pierzi locul de munca din pricina messenger-ului de pe Facebook sau a noului program de editare foto.

Noi ti-am pregatit o lista cu ceea ce trebuie sa faci si ceea ce NU trebuie sa faci cu gadget-urile la birou:

Asa NU

Nu descarca un numar mare de aplicatii care provoaca dependenta

In acest mod elimini tentatia. Ba mai mult, nici nu iti incarci memoria telefonului/tabletei inutil. Nu ar fi foarte profesionist din partea ta sa fii prins jucandu-te Candy Crush pe sub birou sau editand ultima poza din pauza de masa cu filtrele noii tale aplicatii.

Evita stocarea continutului discriminatoriu

Chiar daca tie ti se pare o poza amuzanta sau o pastrezi pentru ca ti-a trimis-o prietenul cel mai bun, nu stii ce parere vor avea colegii tai sau seful despre ea. Nu ai vrea sa apara pe ecranul telefonului tau atunci cand incerci sa le arati poze din vacanta sau un grafic realizat pentru sedinta de evaluare, nu?

Nu folosi tonuri de apel deranjante

Incearca sa tii telefonul pe profilul silentios in cea mai mare parte a timpului. Daca nu se poate, nu folosi o melodie enervanta sau ceva care tie ti se pare amuzant. Nu cunosti gusturile tuturor colegilor tai. Este, deci, indicat, sa iti pastrezi imaginea de profesionist folosind un ton de apel standard.

Nu pastra notificarile active

Nimeni din birou nu vrea sa stie cand primesti urmatorul like la poza abia postata, nici cand ai primit o noua viata la CandyCrush. Chiar daca vibreaza, poate deveni deranjant. Mai ales daca ai multe aplicatii instalate pe telefon.

Nu stoca informatii confidentiale

In special daca este vorba despre informatii de la locul de munca. In cazul in care iti pierzi telefonul sau iti este furat, seful tau nu va fi foarte incantat sa afle ca exista riscul ca datele confidentiale de la locul de munca sa ajunga la terte persoane. Incearca sa pastrezi totul stocat pe laptopul de la munca sau pe un hard extern si sa minimizezi pe cat de mult posibil utilizarea telefonului sau tabletei cu astfel de scopuri.

Nu lasa gadget-urile sa te faca sa iti pierzi concentrarea

Nu folosi telefonul mobil atunci cand esti intr-o sedinta importanta sau cand porti o discutiei cu colegul de birou. Este nepoliticos sa lasi persoanele din jurul tau sa creada ca le acorzi mai putina importanta decat acorzi telefonului tau. Daca decizi, totusi, sa iti iei notite pe tableta/telefon in timpul sedintei, anunta. Astfel, ei vor stii ca nu iti verifici notificarile de pe Facebook, ci folosesti tehnologia pentru a-ti usura si eficientiza munca.

Nu arata colegilor constant gadget-urile tale

Nu te va face nici mai popular, nici mai respectat. Chiar daca ti-ai luat un smartphone nou sau ultima aplicatie pentru gestionarea task-urilor, nu te lauda la birou. Daca ultimele tale achizitii nu contribuie la eficientizarea muncii de echipa, nu le folosi pentru a atrage atentia. Pentru ca vor atrage atentia, dar intr-un mod negativ.

Asa DA

Foloseste aplicatiile care iti fac munca mai usoara

Uita de Farmville si ia-ti noul pachet Office pentru telefon. Astfel, vei putea edita documente sau crea unele noi oriunde te-ai afla. Acceseaza adresa de mail de la munca de pe telefon pentru a te asigura ca raspunzi in timp util tuturor intrebarilor colegilor sau clientilof. Foloseste Google Maps si asigura-te ca ajungi in timp util la toate sedintele si intalnirile de afaceri.

Verifica si articolul realizat de Echipa Hipo care te invata cum sa gestionezi corect timpul cu 15 aplicatii gratuite >>

Foloseste-ti telefonul/tableta ca hotspot

Daca tot biroul ramane fara internet (si tehnologia mai da gres uneori), daca e o pana de curent sau daca pur si simplu trebuie sa lucrezi urgent din alta parte, foloseste internetul de pe gadget-urile mobile pentru a te conecta de pe laptop si a iti indeplini task-urile la timp. Vei fi apreciat pentru inventivitate si pentru eficienta de care dai dovada, dar si pentru faptul ca te asiguri ca esti la curent cu toate activitatile echipei, oriunde te-ai afla.

Uita de agende si post-it-uri

Iti vei organiza mult mai usor biroul daca vei renunt la numeroasele biletele lipite peste tot, la agendele aglomerate de notite, la foile pe care ai scris in graba si pe care nu mai stii unde le-ai pus. Poti organiza totul mult mai usor pe telefon sau tableta, in foldere speciale, impartite dupa categorii, importanta sau deadline. In plus, ai intotdeauna acces la ele.

Comunica eficient cu colegii

Chiar daca unii dintre ei sunt in concediu, lucreaza de acasa, intarzie sau sunt in alt departament, poti discuta in timp real cu toti o data. Aceasta metoda este foarte eficienta pentru deciziile de grup si pentru atribuirea sarcinilor in mod transparent. Profita de solutiile de chat disponibile, creeaza grupuri in functie de proiectele la care lucrati si asigura-te ca toti colegii tai afla despre schimbarile de ultim moment.

Profita din plin de beneficiile tehnologiei, dar nu uita ca orie vine cu un cost. Nu te lasa dominat de gadget-uri si fii pregatit sa te descurci si fara ele. Mai jos gasesti un video cu cele mai utile aplicatii create de Google care iti pot usura munca:
 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri

ULTIMELE JOBURI