S-au deschis inscrierile pentru RIUF - 2015

RIUF (Romanian International University Fair), cel mai mare targ international de universitati din tara, va avea loc in aceasta primavara in trei orase: Bucuresti (14-15 martie), Cluj-Napoca (17 martie) si Galati (19 martie). RIUF este de 10 ani cel mai mare targ educational din Romania si aduce la un loc zeci de universitati internationale si mii de tineri romani interesati sa descopere, intr-un singur loc, o oferta educationala completa. 
 
RIUF da startul inscrierilor pentru cea de-a XVI-a editie si le propune tinerilor romani sa inceapa sa isi faca planurile pe mai departe, indiferent daca se gandesc la un program de licenta sau de master. Toti cei interesati sa participe sunt invitaí sa completeze formularul de inscriere si vor ramane, astfel, permanent la curent cu toate informatiile referitoare la programul si activitatile din cadrul evenimentului.
 

Care ar fi principalele motive pentru care un tanar ar trebui sa participe la RIUF?

In primul rand, targul isi propune de fiecare data sa aduca in atentia participantilor cea mai variata gama de oferte din domeniul educatiei. De la unele dintre cele mai prestigioase universitati din lume si pana la scoli de limbi straine sau asociatii studentesti, RIUF poate oferi o imagine de ansamblu asupra oportunitatilor educationale si de dezvoltare personala de care pot beneficia participantii.
 
Fie ca este vorba de Marea Britanie, Danemarca, Olanda sau Romania, vizitatorii vor putea interactiona cu expozantii si vor putea afla direct de la ei despre programele de studii disponibile, alaturi de informatii utile care le pot usura procesul de aplicare la universitatea dorita. Detalii despre taxe de scolarizare sau modalitati de finantare, informatii despre cursuri si profesori direct de la studenti internationali la universitati de top – toate vor fi disponibile la RIUF.
 
Mai mult, in cazul in care cei care participa la eveniment isi doresc sa aplice pentru un program de studiu si nu sunt hotarati ce vor sa studieze sau au nevoie de mai multe informatii, pot discuta cu unul dintre consilierii educationali prezenti in cadrul targului. EDMUNDO ofera consiliere gratuita pentru peste 90 de universitati partenere, din care peste 20 vor fi prezente la RIUF Bucuresti. Iar pentru cei care isi doresc sa studieze la universitatile de top din Europa sau SUA, consilierii UNIVERSALIO si EDMERICA le vor sta la dispozitie.
 
Pentru a participa la eveniment, este necesara inscrierea pe www.riuf.ro. Acest lucru va permite si participarea la prezentarile sustinute de catre reprezentantii universitatilor in cadrul evenimentului.

Parteneri ai evenimentului

Parteneri educationali si institutionali: Asociatia de Educatie Sociala, British Council, Campus France, DAAD, Fulbright, I.S.M.B., Primaria Municipiului Bucuresti.
 
Parteneri media: Adevarul.ro, Ziare.com, Amdoar18ani.ro, B365.ro, Blogunteer.ro, CalendarEvenimente.ro, Edu-news.ro, EduManager.ro, Gen90.net, Hipo, IQool.ro, Orasulm.eu, PortalHR, SmartandHappyChild.ro, StudentdinProvincie.ro.
 
Organizatii partenere: ADVICE, AEGEE, AIESEC, Akcees, ASCIG, ASER, BOS, Ed4Lead, EESTEC, Fundatia Tineri pentru Tineri, GRASP, ISIC, LSE, LSRS, Scoala de Valori, VIP.
 
Sustinatori: Librariile Humanitas, Okian, FruFru, Ever Art.
 

Despre RIUF

RIUF este cel mai mare eveniment educational din Romania si are o experienta de 10 ani si 15 editii. De-a lungul timpului, targul a adunat peste 150 de expozanti din 20 de tari, iar anual sunt prezenti peste 18.000 de vizitatori. RIUF aduce in fata tinerilor cea mai mare oferta de studii in strainatate, dar si oportunitatea de a beneficia de consultanta educationala gratuita in cadrul targului.
 

Despre Grupul EDUCATIVA

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania