Statul acorda ajutor financiar societatilor care creeaza 20 de noi locuri de munca

Guvernul va suporta costurile salariale ale unei firme care creeaza 20 de noi locuri de munca, timp de 2 ani, in limita salariului mediu brut pe economie, conform unui proiect de hotarare de guvern, publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Perioada de derulare a schemei pentru emiterea de acorduri de finantare este 1 iulie 2014 - 31 decembrie 2020. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2015 - 2025, in limita bugetului anual alocat schemei, se arata in documentul citat.

Bugetul proiectului este de aproximativ 600 de milioane de euro, cu posibilitatea suplimentarii. 1.500 de firme ar putea sa beneficieze anual de aceasta facilitate.

Obligatii companiilor:

  • Companiile care angajeaza vor avea obligatia de a mentine fiecare loc de munca nou-creat pentru o perioada de cel putin 5 ani de la data la care acesta a fost ocupat prima data;
  • Compania este obligata sa mentina in stare de functionare investitia initiala realizata, pentru o perioada de cel putin 5 ani de la data finalizarii acesteia.
  • Din cele 20 de locuri de munca nou create, 3 trebuie orientate catre lucratori defavorizati.
  • Locurile de munca nou create vor fi luate in considerare doar in cazul in care intre angajat si angajator sau actionarii acestuia nu au existat raporturi de munca in ultimele 12 luni.

Prin acest proiect de act normativ, autoritatile vizeaza dezvoltarea regionala prin realizarea de investitii care determina crearea de locuri de munca in toate sectoarele.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI