Afla pe ce anume vor pune accent angajatorii in urmatorii trei ani

Studiul Best Employers Study (BES) realizat in Europa Centrala si de Est de catre Aon Hewitt , liderul mondial al furnizorilor de servicii de consultanta privind resursele umane, a aratat faptul ca implicarea profesionala (engagement) si motivarea angajatilor sunt doi factori principali care vor conta pentru angajatori in urmatorii trei ani.

Studiul a aratat ca 69% din cei peste 2.600 de top manageri respondenti considera ca implicarea profesionala si motivarea angajatilor va juca un rol strategic in urmatorii 3 ani, fiind un indicator strategic pentru obtinerea rezultatelor in afaceri.

Best Employers Study a fost ultima data realizat in 2013, in cadrul a peste 430 de organizatii din 9 tari din Europa Centrala si de Est.

Dupa 5 ani de incertitudine economica, ne-am obisnuit sa vedem o inconsistenta a nivelului de implicare profesionala a angajatilor in Europa, dar acum observam ca se formeaza tipare in corelare cu dezvoltarea situatiilor regionale specifice. Europa ca intreg arata prognoze timide de crestere economica cu 1%, fara schimbari ale implicarii angajatilor in 2012 – 2013 - Edward Stanoch, lider Aon Hewitt in Europa.

Din cele 9 tari participante in cadrul studiului (Ungaria, Cehia, Rusia, Romania, Bulgaria, Turcia, Slovacia, Polonia si Tarile Baltice) Romania se situeaza pe locul 4 in ceea ce priveste nivelul de implicare profesionala a angajatilor.

Rezultatele studiului in Romania

Conform statisticilor, 65% din angajati vorbesc in mod pozitiv despre angajator, 57% dintre angajati doresc sa ramana in cadrul companiei in care se afla, iar 55% sunt angajatii care realizeaza acel “extra efort” pe care orice angajator spera sa il primeasca din partea angajatilor.

Studiul a analizat 19 factori, iar in stabilirea pentru Best Employers exista trei principali diferentiatori:

  • atitudinea angajatorului fata de angajati;
  • politicile si procesele aplicate in cadrul companiei;
  • perceptia angajatilor asupra companiei.

Asadar, care sunt cei mai buni angajatori in Romania?

  • Companii mici (50-250 angajati): Monsanto Romania, Roche Romania, 3 M Romania;
  • Companii medii (251-1000 angajati): Egger Romania, Dell International Services, British American Shared Services Europe;
  • Cea mai buna companie mare (peste 1000 de angajati): Agricola International;
  • Cea mai buna companie din IT: Dell International.

Vezi si: Planurile de angajare ale celor mai valoroase 100 de companii din Romania

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI