Viitorul in recrutare - cum influenteaza tehnologia interviul de angajare

Candidati care se vor programa singuri la interviu si departajare a acestora cu ajutorul aplicatiilor mobile. Acestea sunt doar cateva din tehnicile de recrutare care vor fi utilizate in viitor de catre angajatori cu scopul de a facilita procesul de selectie. Astfel, companiile vor putea face sute de angajari in perioade scurte de timp.

Subiectul a fost dezbatul in carul celei de-a zecea editii HR Insider, "Mijloace moderne de recrutare - reteta unui de angajare perfect", organizate de ZF. Evenimentul are loc anual si este dedicat expertilor din domeniul resurselor umane.

La nivel global, exista deja numeroase aplicatii mobile care permit utilizatorilor sa aplice la joburi, sa participe la interviu prin intermediul inregistrarii video cu telefonul si sa ramana la curent cu joburile vacante. De asemenea, candidatii isi pot impartasi agenda cu recruiterul pentru a stabili cel mai potrivit moment pentru un interviu. Printr-o aplicatie de tracking system, angajatorii pot monitoriza fiecare proces de recrutare pentru o mai buna evidenta a fiecarui candidat in parte.

In Romania, Orange planuieste sa scoata o aplicatie de recrutare cu ajutorul caruia candidatii vor putea face un tur virtual al departamentelor organizatiei.

Nu se mai recruteaza din ziar prea mult, ca pe vremuri, e clar ca nu se mai recruteaza decat online si munca recruiterilor este mai usoara, pentru ca se pot pune filtre, chiar daca poate sunt mai multe CV-uri depuse. Trebuie să ai prezenta online si social media, iar in momentul de fata avem o gama foarte larga, a declarat Ioana Marcu, Director Resurse Umane,  Orange Romania.

Principala consecinta pentru candidati

Daca in cadrul tehnicilor de recrutare curente candidatul nu este intodeauna pe profil, dar totusi angajatorul ii ofera o sansa datorita altor aspecte prezentate in CV, in viitor acest lucru nu va mai fi posibil. Selectia aplicatilor se va face strict in baza cautarii cuvintelor cheie, iar CV-urile care nu contin termenii cautati de recruiter vor fi din start respinse.

Astfel, candidatii ar trebui sa inceapa sa-si aleaga cu atentie domeniul in care doresc sa-si gaseasca un job si chiar daca nu au experienta de lucru sa incerce sa compenseze prin alte modalitati.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI