Angajatii romani - mai putin interesati de munca bine facuta

Un studiu realizat de Daedalus evidentiaza faptul ca romanii sunt interesati mai degraba de siguranta locului de munca si de a lucra intr-o firma cu standarde etice, decat de satisfactia obtinuta in urma lucrului bine facut. De asemenea, acestia nu sunt foarte interesati nici de posibilitatile de dezvoltare personala.

Lucrul cel mai suparator din comparatia cu regiunea este apetitul relativ scazut al romanilor pentru lucrul bine facut. Calitatea vietii noastre, atat din perspectiva de angajati, cat si din perspectiva de consumatori ai diverselor servicii sau produse sufera din aceasta pricina. Dam si primim la randul nostru servicii de slaba calitate, pentru ca nu gasim un motiv de mandrie in lucrul bine facut.

Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown

Studiul a fost desfasurat in sapte tari din regiune si a evidentiat cele mai importante cinci caracteristici care conteaza pentru angajati. Dintre acestea, cei mai multi au ales pachetul salarial (79.4%), lucrul intr-un domeniu interesant (52.7%) si siguranta locului de munca (47.3%). Satisafctia lucrului vine facut si nivelul de stres scazut au obtinut 38.6%, respectiv 38.4%.

Aspectele mai putin importante au fost perspectivele de dezvoltare personala (32.8%), oportuntatile de promovare (30.1%) si standardele etice ridicate ale angajatorului (16.8%).

Rezultatele au fost colectate de la un estantion de 2.306 de respondenti din sapte tari: Romania, Bulgaria, Cehia, Croatia, Serbia, Slovacia si Turcia.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI