Se lanseaza prima competitie nationala de programare JAVA din Romania

Oracle Academy, in parteneriat cu Junior Achievement Romania, da startul la prima competitie nationala de programare JAVA - "Solutii JAVA inteligente pentru beneficiul comunitatii noastre".

Competitia constituie o oportunitate exceptionala pentru participanti de a-si aprofunda abilitatile de programare in Java. Acestia au ocazia de a castiga premii consistente si de a-si crea un portofoliu personal care ii va sprijini in viitoarea cariera.

Care este tema concursului?

Concurentii vor trebui sa propuna solutii de imbunatatire a vietii comunitatii in care traiesc. Acestia trebuie sa construiasca o aplicatie JAVA inteligenta, care se adreseaza unei probleme reale.

Aplicatiile realizate trebuie sa se incadreze intr-una dintre urmatoarele categorii:

  • Smart School - aplicatii de procesare a datelor, de analiza si raportare; generare de rapoarte si scenarii; calculatoare matematice pentru diverse operatiuni si probleme; aplicatii generatoare de teste pentru diverse discipline; generatoare de rapoarte privind evaluarea scolara; reprezentarea grafica a unor mici experimente stiintifice din fizica, biologie sau chimie; imbunatatirea procesului de invatare la unele discipline.
  • Smart Business - aplicatii pentru proiectarea de grafice Gantt; administrarea bugetului de proiect; management de micro-proiecte adaptabile; pontaj; coordonarea vanzarilor; management financiar pentru proiecte mici; gestionarea conturilor bancare; organizarea bazelor de date de parteneri.
  • Smart City - aplicatii pentru ameliorarea mediului in spatiul urban; perfectionarea administratiei orasului; sporirea sigurantei urbane; dezvoltarea turismului; imbunatatirea transportului public; promovarea culturii in oras; promovarea oportunitatilor de petrecere a timpului liber.

Cine se poate inscrie?

Studenti cu varsta de cel putin 18 ani, inscrisi in cadrul unei facultati acreditate din Romania. Acestia nu pot fi angajati full-time. Concurentii se pot inscrie singuri sau intr-o echipa de pana la trei persoane, studentii putand sa aiba o alta specializare din afara domeniului IT.

Inscrierea se va face incepand cu data de 10 ianuarie 2014, termenul-limita de inscriere fiind 25 martie 2014.

Premiile constau in laptopuri performante, participarea la "Scoala de Vara Oracle Romania" si vouchere pentru examene de certificare Oracle.

Intra pe site-ul competitiei>> http://java.jaromania.org/

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania