Top 10 cele mai bune universitati care produc specialisti IT in Romania

In perioada 18 noiembrie – 9 decembrie 2013 pe platforma testeITOnline s-a desfasurat concursul Challenges for Programmers, dedicat studentilor si masteranzilor de la facultatile tehnice IT&C din toata tara.

Competitia tinea cont de programele disctincte ale facultatilor de profil din Romania si a avut ca scop valorificarea cunostintelor de baza pe care un student sau in masterand in IT&C le dobandeste in timpul studiilor. Chestionarele vizeaza tehnologii diferite: C++, OOP si Baze de programare.

La concurs au participat peste 1220 de studenti si masteranzi, iar cea mai populara sectiune a fost cea dedicata tehnologiei C++, in care si-au probat cunostintele aproape jumatate dintre participanti. Majoritatea participantilor au venit de la Universitatea "Politehnica" din Bucuresti, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Pe baza rezultatelor pe care studentii le-au obtinut la teste, s-a stabilit topul celor mai bune 10 universitati care produc specialisti IT in Romania.

Top 10 cele mai bune universitati care produc specialisti IT în Romania:

1. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
2. Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
3. Academia de Studii Economice din Bucuresti
4. Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca
5. Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi
6. Universitatea "Politehnica" din Timisoara
7. Universitatea "Politehnica" din Bucuresti
8. Universitatea din Bucuresti
9. Universitatea "Transilvania" din Brasov
10. Universitatea din Pitesti

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania