Workshop - Comunicare nonverbala

Comunicarea sta la baza oricarei interactiuni umane si, pentru ca relationam foarte des, credem ca stapanim la perfectie aceasta arta. Insa indiciile de natura verbala, paraverbala sau nonverbala transmit informatii de care nu suntem, in majoritatea cazurilor, constienti.

- Forma verbala a comunicarii este, asa cum ne putem usor da seama, exprimata prin intermediul cuvintelor.

- Comunicarea paraverbala tine de felul in care verbalizam discursul: ton, ritm, viteza, inflexiuni ale vocii etc.

- Comunicarea nonverbala se materializeaza prin expresii faciale, miscari, postura corpului, proxemica, vestimentatia si chiar accesoriile si transmite adevaratele sentimente si intentii pe care incercam sa le mascam.

Daca detii abilitatea de a descifra indiciile nonverbale, vei avea marele avantaj de a modifica dinamica discursului in favoarea ta si de a-ti adapta comportamentul in functie de reactiile interlocutorului.

Care sunt indiciile nonverbale si ce sens au?
1. Expresiile faciale: rolul zambetului si al contactului vizual in stabilirea unei relatii destinse, de confort si incredere;
2. Gestica sau miscari ale mainilor ce potenteaza valoarea cuvintelor;
3. Fiziologia sau acele posturi corporale ce afecteaza starea si disponibilitatea de comunicare;
4. Proxemica: natura relatiilor umane vazuta prin prisma spatiului dintre interlocutori;
5. Vestimentatia si accesoriile ca si afisaj al starii de spirit si al tipului de personalitate.

Daca vrei sa intelegi semnificatia gesturilor pe care le faci inconstient, sa descifrezi si sa interpretezi corect comportamentul interlocutorilor, realizand care sunt adevaratele lor sentimente, dar si sa folosesti valentele comunicarii in mod adecvat, poti participa la workshop-ul gratuit de comunicare nonverbala sustinut de Mimi Necula.

Workshop-ul va avea loc în data de 12 decembrie la sediul Centrului de Formare Profesionala 10Plus, Str. Academiei Nr 7, Bucuresti, Sector 1. Mai multe detalii gasiti aici.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI